IMPACT: samen ontwerpen aan betere GGZ-gebouwen

Op 12 juni 2013 wordt in Amsterdam IMPACT gepresenteerd. IMPACT is een ontwerpinstrument en communicatietool voor opdrachtgevers, cliënten en architecten die samen een betere leefomgeving voor psychiatrische patiënten willen creëren.Het ontwerpen van een instelling voor geestelijke gezondheidszorg of delen ervan is een vak apart. De ruimtes, hun sfeer en onderlinge verbondenheid hebben grote invloed op de bewoners. Toen van aken architecten ontdekten dat er geen duidelijke ontwerpleidraad voor dit soort gebouwen was, besloten ze er zelf een te ontwikkelen: IMPACT. Samen met collega-architecten, cliënten en GGZ-instellingen hebben BNA Onderzoek en van aken architecten het instrument getest en doorontwikkeld.

Op 12 juni verschijnt IMPACT: een set van zeven boekjes die architecten, GGZ-instellingen en cliënten ondersteunen in het ontwerpproces. De presentatie vindt plaats van 16.00-18.00 uur bij Materia in Amsterdam. Lees meer over het programma en het project op de site van BNA Onderzoek, of meld u direct aan via de site van Materia.

Laatste nieuws en aankomende events

Nieuws / 25 nov, 2014

Architectenselecties: ontwerpinspanningen worden vergoed

'Ideeën genereren, opties bedenken en plannen maken zijn essentiële onderdelen van ons vak. Onze ideeën hebben waarde, en horen daarom niet zomaar te worden weggegeven.'

Architectenselecties: ontwerpinspanningen worden vergoed

Nieuws / 25 nov, 2014

Overheid draagt vier ton bij aan sectorplan architectenbranche  

De architectenbranche gaat investeren in toekomstgerichte competenties van architecten, medewerkers en ZZP’ers. Het ministerie van SZW heeft een overheidsbijdrage toegezegd van 4 ton aan het door de branche opgestelde sectorplan van 8,5 ton.

Overheid draagt vier ton bij aan sectorplan architectenbranche  

Nieuws / 25 nov, 2014

‘Zorgexploitatie negatief: kan ik er iets aan doen…?’

Het gebeurt regelmatig, dat een woonzorgcentrum nog maar net opgeleverd is en men erachter komt dat de exploitatie van de zorg- en dienstverlening verliesgevend is. Vaak wordt dit veroorzaakt door een samenhang van verschillende...

‘Zorgexploitatie negatief: kan ik er iets aan doen…?’

Inloggen op BNA

Wachtwoord vergeten? (close)