IMPACT: samen ontwerpen aan betere GGZ-gebouwen

21 mei 2013

Op 12 juni 2013 wordt in Amsterdam IMPACT gepresenteerd. IMPACT is een ontwerpinstrument en communicatietool voor opdrachtgevers, cliënten en architecten die samen een betere leefomgeving voor psychiatrische patiënten willen creëren.Het ontwerpen van een instelling voor geestelijke gezondheidszorg of delen ervan is een vak apart. De ruimtes, hun sfeer en onderlinge verbondenheid hebben grote invloed op de bewoners. Toen van aken architecten ontdekten dat er geen duidelijke ontwerpleidraad voor dit soort gebouwen was, besloten ze er zelf een te ontwikkelen: IMPACT. Samen met collega-architecten, cliënten en GGZ-instellingen hebben BNA Onderzoek en van aken architecten het instrument getest en doorontwikkeld.

Op 12 juni verschijnt IMPACT: een set van zeven boekjes die architecten, GGZ-instellingen en cliënten ondersteunen in het ontwerpproces. De presentatie vindt plaats van 16.00-18.00 uur bij Materia in Amsterdam. Lees meer over het programma en het project op de site van BNA Onderzoek, of meld u direct aan via de site van Materia.

Laatste nieuws en aankomende events

di 13 okt 2015

Kom naar de STABU Bouwbreed Roadshow

  • Type: overig
  • Locatie: Amsterdam, ZZDP architecten, Generaal Vetterstraat 76F
  • Organisator: STABU / BNA
  • Onderwerp: BNA
Kom naar de STABU Bouwbreed Roadshow

Nieuws / 13 okt, 2015

BNA Conjunctuurmeting najaar 2015 van start

De BNA conjunctuurmeting voor het najaar 2015 is van start gegaan. Daarom - net als elk jaar - een oproep om hieraan mee te werken.
...

BNA Conjunctuurmeting najaar 2015 van start

Nieuws / 13 okt, 2015

Doe mee aan Sense of Belonging #SoB

Namens de BNA roepen wij architecten en opdrachtgevers op voor het initiatief Sense of Belonging (#SoB)! We weten nog niet precies hoe en wat, maar laten we samen wat doen! Om te beginnen bij...

Doe mee aan Sense of Belonging #SoB

Nieuws / 08 okt, 2015

Blog: Doe mee aan Sense of Belonging #SoB

‘How to create a meaningful environment and give people a sense of belonging, despite the troubled waters of our time?’ Architecten kunnen helpen.
...

Blog: Doe mee aan Sense of Belonging #SoB

Nieuws / 08 okt, 2015

Aanmelding geopend: Seminar Beyond Mobility

Nederlands grote stations ontwikkelen zich van geoliede overstapmachines voor reizigers en goederen naar aangename plekken waar mensen verblijven, elkaar ontmoeten, inkopen doen en achter hun laptops werken. Het ontwerp van deze OV-knooppunten, die qua...

Aanmelding geopend: Seminar Beyond Mobility

Inloggen op BNA

(Sluiten)