Nieuwsbericht

Donderdag, 06 juni 2013

IMPACT: samen ontwerpen aan betere GGZ-gebouwen

IMPACT: samen ontwerpen aan betere GGZ-gebouwen

BNA Onderzoek en van aken architecten presenteren IMPACT, een ontwerpinstrument en communicatietool voor de ontwikkeling van GGZ-instellingen. De presentatie vindt 12 juni plaats in Amsterdam. IMPACT is bedoeld voor opdrachtgevers, cliënten en architecten die samen een betere leefomgeving voor psychiatrische patiënten willen creëren.


Het ontwerpen van een instelling voor de geestelijke gezondheidszorg is een vak apart. De onderlinge verbondenheid en sfeer van de ruimtes hebben een grote invloed op de bewoners.

Toen van aken architecten ontdekten dat er geen duidelijke ontwerpleidraad voor dit soort gebouwen was, besloten ze er zelf een te ontwikkelen: IMPACT. Samen met collega-architecten, cliënten en GGZ-instellingen hebben BNA Onderzoek en van aken architecten het instrument getest en doorontwikkeld.

Op 12 juni verschijnt IMPACT. Een set van zeven boekjes die architecten, GGZ-instellingen en cliënten ondersteunen in het ontwerpproces. De presentatie vindt plaats van 16.00-18.00 uur bij Materia in Amsterdam. Lees meer over het programma en het project op de site van BNA Onderzoek, of meld u direct aan via de site van Materia.

Meer nieuwsoverzicht RSS

Inloggen

Log in met uw BNA-lidnummer en wachtwoord.

UITGELICHT

Advertentie