Over BNA

Ruim 1200 architectenbureaus zijn verenigd in de BNA, de branchevereniging van Nederlandse architectenbureaus. De BNA is een netwerk dat modern, creatief ondernemerschap bevordert. Met als drijfveer de kracht van architectuur voor de leefomgeving.

Onze missie is het versterken van architectenbureaus die op kansrijke markten toegevoegde waarde bieden aan opdrachtgever en samenleving. De BNA richt zich op architectenbureaus, de opdrachtgevers van architectenbureaus en de samenleving als geheel. Het inzetten en benutten van de collectieve kracht en het actief promoten van de meerwaarde van architecten zijn hierbij onmisbare instrumenten.

Versterken van architectenbureaus
De architectenbranche kenmerkt zich door veerkracht, ook in moeilijke tijden. De BNA staat voor het collectieve belang van de branche en werkt aan het versterken van bureaus door belangenbehartiging, het uitwisselen van kennis, het scheppen van goede condities voor het ondernemerschap en het faciliteren van netwerken. De BNA zoekt naar nieuwe marktkansen voor architectenbureaus en wil actief bijdragen aan een gezond ondernemersklimaat. Kerntaken zijn:

» Lees ook het Jaaroverzicht 2013

Toegevoegde waarde architectuur
Architectenbureaus bieden toegevoegde waarde in de bouwsector, omdat zij in staat zijn complexe opgaven in een vroeg stadium te verbeelden, wensen van bewoners, gebruikers en opdrachtgevers te vertalen en te komen met slimme ruimtelijke oplossingen. Bovendien hebben zij een verbindende rol in de keten van samenwerkende partijen.

Architectenbureaus die zijn aangesloten bij de branchevereniging, de BNA, leveren deze meerwaarde. Hierdoor wordt in elke fase van het bouwproces waarde gecreëerd vanaf het eerste gesprek tot aan de oplevering. Daarbij wordt rekening gehouden met het toenemende belang van het toekomstige onderhoud.

De toegevoegde waarde van architecten – en van BNA-architecten in het bijzonder – brengt de BNA voortdurend over het voetlicht, in de (social) media, via campagnes en via de prijsvraag BNA Beste Gebouw van het Jaar.

Kracht van architectuur
Architecten zorgen niet alleen voor goede gebouwen, maar ook voor een betere woon-, zorg-, onderwijs-, en werkomgeving. Dat is de kracht van architectuur. Bovendien zorgt de branche voor innovatie: of het nu gaat om duurzamer leven, slimmer omgaan met kostbare ruimte of het toepassen van betere materialen. De BNA zet zich als branchevereniging in voor een sterke architectenbranche, die aantoonbaar meerwaarde biedt voor de samenleving.

Laatste nieuws en aankomende events

Nieuws / 28 jan, 2015

Aanbestedingscultuur moet anders

Willem Hein Schenk roept leden op om mee te denken over werkbare alternatieven voor de huidige aanbestedingscultuur. ‘Er is een cultuur ontstaan met  Kafkaëske processen die vooral gaan over het verregaand uit elkaar trekken...

Aanbestedingscultuur moet anders

Nieuws / 27 jan, 2015

Elsevier mediapartner Publieksprijs BNA Beste Gebouw van het Jaar

Het betekent dat alle genomineerde gebouwen voor een breed publiek belicht gaan worden. Er komt een campagnesite die alle genomineerden laten zien. Het publiek krijgt daarbij een inkijkje in de gebouwen zelf en vervolgens...

Elsevier mediapartner Publieksprijs BNA Beste Gebouw van het Jaar

Nieuws / 23 jan, 2015

Feestelijke boekpresentatie ‘Onder Weg!’

Gisterenmiddag vond de feestelijke presentatie van het boek ‘Onder weg! – Vijftien ontwerpen voor TOD aan de Zaancorridor’ plaats. In het nieuwe Archeologiecentrum Noord-Holland (het Huis van Hilde), kwamen de projectpartners bijeen om de...

Feestelijke boekpresentatie ‘Onder Weg!’

Nieuws / 23 jan, 2015

BNA Onderzoek bij Nationale Onderwijstentoonstelling

Op donderdag 29 januari aanstaande vindt op de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) in de Jaarbeurs Utrecht een expertmeeting plaats over leegstand en krimp. BNA Onderzoek is hiervoor uitgenodigd in het verlengde van de studie ‘Scholen...

BNA Onderzoek bij Nationale Onderwijstentoonstelling

Inloggen op BNA

Wachtwoord vergeten? (Sluiten)