Over BNA

Ruim 1200 architectenbureaus zijn verenigd in de BNA, de branchevereniging van Nederlandse architectenbureaus. De BNA is een netwerk dat modern, creatief ondernemerschap bevordert. Met als drijfveer de kracht van architectuur voor de leefomgeving.

Onze missie is het versterken van architectenbureaus die op kansrijke markten toegevoegde waarde bieden aan opdrachtgever en samenleving. De BNA richt zich op architectenbureaus, de opdrachtgevers van architectenbureaus en de samenleving als geheel. Het inzetten en benutten van de collectieve kracht en het actief promoten van de meerwaarde van architecten zijn hierbij onmisbare instrumenten.

Versterken van architectenbureaus
De architectenbranche kenmerkt zich door veerkracht, ook in moeilijke tijden. De BNA staat voor het collectieve belang van de branche en werkt aan het versterken van bureaus door belangenbehartiging, het uitwisselen van kennis, het scheppen van goede condities voor het ondernemerschap en het faciliteren van netwerken. De BNA zoekt naar nieuwe marktkansen voor architectenbureaus en wil actief bijdragen aan een gezond ondernemersklimaat. Kerntaken zijn:

» Lees ook het Jaaroverzicht 2013

Toegevoegde waarde architectuur
Architectenbureaus bieden toegevoegde waarde in de bouwsector, omdat zij in staat zijn complexe opgaven in een vroeg stadium te verbeelden, wensen van bewoners, gebruikers en opdrachtgevers te vertalen en te komen met slimme ruimtelijke oplossingen. Bovendien hebben zij een verbindende rol in de keten van samenwerkende partijen.

Architectenbureaus die zijn aangesloten bij de branchevereniging, de BNA, leveren deze meerwaarde. Hierdoor wordt in elke fase van het bouwproces waarde gecreëerd vanaf het eerste gesprek tot aan de oplevering. Daarbij wordt rekening gehouden met het toenemende belang van het toekomstige onderhoud.

De toegevoegde waarde van architecten – en van BNA-architecten in het bijzonder – brengt de BNA voortdurend over het voetlicht, in de (social) media, via campagnes en via de prijsvraag BNA Beste Gebouw van het Jaar.

Kracht van architectuur
Architecten zorgen niet alleen voor goede gebouwen, maar ook voor een betere woon-, zorg-, onderwijs-, en werkomgeving. Dat is de kracht van architectuur. Bovendien zorgt de branche voor innovatie: of het nu gaat om duurzamer leven, slimmer omgaan met kostbare ruimte of het toepassen van betere materialen. De BNA zet zich als branchevereniging in voor een sterke architectenbranche, die aantoonbaar meerwaarde biedt voor de samenleving.

Laatste nieuws en aankomende events

wo 03 dec - do 04 dec 2014

YUP010 #4: Samen sterker!

  • Type: netwerkbijeenkomst
  • Locatie: STROOP, Mathenesserweg 21B, Rotterdam
  • Organisator: Pepijn Bakker, BNA
  • Onderwerp: BNA Netwerken
YUP010 #4: Samen sterker!

Nieuws / 02 mrt, 2015

Evidence-based healthcare design

Wat zijn de effecten van gebouwkenmerken op het welbevinden van patiënt en personeel? Is het mogelijk om hier bij de ontwerpfase al meteen rekening mee te houden? En wordt op die manier het best...

Evidence-based healthcare design

Nieuws / 23 feb, 2015

Tijd wordt “kwalitijd”

“De haastigheid van de moderne tijd lijkt de kwaliteit van ons leven en van onze samenleving steeds meer aan te tasten”, afgelopen zaterdag stond Fred Schoorl met een interview in het Financieele Dagblad. Hij...

Tijd wordt “kwalitijd”

Nieuws / 23 feb, 2015

Op zoek naar nieuwe BNA-voorzitter

Na vier jaren van BNA-voorzitterschap komt er deze zomer een einde aan de zittingsperiode van Willem Hein Schenk. Het zoeken en het werven van een waardig opvolger is inmiddels gestart, maar kunnen we uw...

Op zoek naar nieuwe BNA-voorzitter

Nieuws / 19 feb, 2015

Voor het eerst in vijf jaar lichte prijsstijging architectendiensten

Het CBS ziet voor het eerst in 5,5 jaar een lichte prijsstijging voor architectendiensten. De prijzen liggen 0,2% hoger dan jaar eerder. Het algemene vertrouwen van ondernemers in de bouw verbeterde in het eerste...

Voor het eerst in vijf jaar lichte prijsstijging architectendiensten

Inloggen op BNA

Wachtwoord vergeten? (Sluiten)