Over BNA

Ruim 1200 architectenbureaus zijn verenigd in de BNA, de branchevereniging van Nederlandse architectenbureaus. De BNA is een netwerk dat modern, creatief ondernemerschap bevordert. Met als drijfveer de kracht van architectuur voor de leefomgeving.

Onze missie is het versterken van architectenbureaus die op kansrijke markten toegevoegde waarde bieden aan opdrachtgever en samenleving. De BNA richt zich op architectenbureaus, de opdrachtgevers van architectenbureaus en de samenleving als geheel. Het inzetten en benutten van de collectieve kracht en het actief promoten van de meerwaarde van architecten zijn hierbij onmisbare instrumenten.

Versterken van architectenbureaus
De architectenbranche kenmerkt zich door veerkracht, ook in moeilijke tijden. De BNA staat voor het collectieve belang van de branche en werkt aan het versterken van bureaus door belangenbehartiging, het uitwisselen van kennis, het scheppen van goede condities voor het ondernemerschap en het faciliteren van netwerken. De BNA zoekt naar nieuwe marktkansen voor architectenbureaus en wil actief bijdragen aan een gezond ondernemersklimaat. Kerntaken zijn:

» Lees ook het Jaaroverzicht 2013

Toegevoegde waarde architectuur
Architectenbureaus bieden toegevoegde waarde in de bouwsector, omdat zij in staat zijn complexe opgaven in een vroeg stadium te verbeelden, wensen van bewoners, gebruikers en opdrachtgevers te vertalen en te komen met slimme ruimtelijke oplossingen. Bovendien hebben zij een verbindende rol in de keten van samenwerkende partijen.

Architectenbureaus die zijn aangesloten bij de branchevereniging, de BNA, leveren deze meerwaarde. Hierdoor wordt in elke fase van het bouwproces waarde gecreëerd vanaf het eerste gesprek tot aan de oplevering. Daarbij wordt rekening gehouden met het toenemende belang van het toekomstige onderhoud.

De toegevoegde waarde van architecten – en van BNA-architecten in het bijzonder – brengt de BNA voortdurend over het voetlicht, in de (social) media, via campagnes en via de prijsvraag BNA Beste Gebouw van het Jaar.

Kracht van architectuur
Architecten zorgen niet alleen voor goede gebouwen, maar ook voor een betere woon-, zorg-, onderwijs-, en werkomgeving. Dat is de kracht van architectuur. Bovendien zorgt de branche voor innovatie: of het nu gaat om duurzamer leven, slimmer omgaan met kostbare ruimte of het toepassen van betere materialen. De BNA zet zich als branchevereniging in voor een sterke architectenbranche, die aantoonbaar meerwaarde biedt voor de samenleving.

Laatste nieuws en aankomende events

di 27 jan 2015

Energieneutraal ontwerpen en bouwen in 2020

  • Type: netwerkbijeenkomst
  • Locatie: Drijvend Paviljoen in Rotterdam
  • Organisator: CLICKNL | Built Environment
  • Onderwerp: BNA Netwerken
Energieneutraal ontwerpen en bouwen in 2020

Nieuws / 24 apr, 2015

Architecten presentaties

“Goedemiddag, fijn dat u aan de verhuiswerkgroep uw bureau en ontwerp wilt presenteren. We geven iedereen 15 minuten voor een toelichting. Ik zie dat u uw PowerPoint met 75 dia’s al klaar hebt staan,...

Architecten presentaties

Nieuws / 23 apr, 2015

Sectorplan: profiteer van kortingen op opleidingen en cursussen

Het sectorplan architecten biedt korting voor opleiding en ontwikkeling op vier thema’s: beroepservaring, BIM, kwaliteitsborging en intern ondernemerschap. Deze opleidingen dragen bij aan meer werkzekerheid en nieuwe werkgelegenheid in de architectenbranche. Hieronder vindt u een overzicht...

Sectorplan: profiteer van kortingen op opleidingen en cursussen

Nieuws / 23 apr, 2015

Architectenbranche: na vrije val, gestage klim

Het werk van architectenbureaus neemt voor het eerst sinds 2008 structureel toe. Dit betekent een einde aan jarenlange neergaande trend.  Uit de BNA conjunctuurmeting voorjaar 2015 blijkt een verbetering van de werkvoorraad van gemiddeld...

Architectenbranche: na vrije val, gestage klim

Nieuws / 22 apr, 2015

Wat is de overeenkomst tussen gevangenen en architecten?

Je zou het zo op het eerste gezicht niet zeggen, maar gevangenen en architecten hebben iets gemeen. Ik zal dit uitleggen aan de hand van een verhaal over twee gevangenen. Ze worden opgepakt en krijgen te...

Wat is de overeenkomst tussen gevangenen en architecten?

Inloggen op BNA

(Sluiten)