Over BNA

Ruim 1200 architectenbureaus zijn verenigd in de BNA, de branchevereniging voor Nederlandse architectenbureaus. De BNA is een netwerk dat modern, creatief ondernemerschap bevordert. Met als drijfveer de kracht van architectuur voor de leefomgeving.

Onze missie is het versterken van architectenbureaus die op kansrijke markten toegevoegde waarde bieden aan opdrachtgever en samenleving. De BNA richt zich op architectenbureaus, de opdrachtgevers van architectenbureaus en de samenleving als geheel. Het inzetten en benutten van de collectieve kracht en het actief promoten van de meerwaarde van architecten zijn hierbij onmisbare instrumenten.

Versterken van architectenbureaus
De architectenbranche kenmerkt zich door veerkracht, ook in moeilijke tijden. De BNA staat voor het collectieve belang van de branche en werkt aan het versterken van bureaus door belangenbehartiging, het uitwisselen van kennis, het scheppen van goede condities voor het ondernemerschap en het faciliteren van netwerken. De BNA zoekt naar nieuwe marktkansen voor architectenbureaus en wil actief bijdragen aan een gezond ondernemersklimaat. Kerntaken zijn:

» Lees ook het Jaaroverzicht 2013

Toegevoegde waarde architectuur
Architectenbureaus bieden toegevoegde waarde in de bouwsector, omdat zij in staat zijn complexe opgaven in een vroeg stadium te verbeelden, wensen van bewoners, gebruikers en opdrachtgevers te vertalen en te komen met slimme ruimtelijke oplossingen. Bovendien hebben zij een verbindende rol in de keten van samenwerkende partijen.

Architectenbureaus die zijn aangesloten bij de branchevereniging, de BNA, leveren deze meerwaarde. Hierdoor wordt in elke fase van het bouwproces waarde gecreëerd vanaf het eerste gesprek tot aan de oplevering. Daarbij wordt rekening gehouden met het toenemende belang van het toekomstige onderhoud.

De toegevoegde waarde van architecten – en van BNA-architecten in het bijzonder – brengt de BNA voortdurend over het voetlicht, in de (social) media, via campagnes en via de prijsvraag het Beste Gebouw van het Jaar.

Kracht van architectuur
Architecten zorgen niet alleen voor goede gebouwen, maar ook voor een betere woon-, zorg-, onderwijs-, en werkomgeving. Dat is de kracht van architectuur. Bovendien zorgt de branche voor innovatie: of het nu gaat om duurzamer leven, slimmer omgaan met kostbare ruimte of het toepassen van betere materialen. De BNA zet zich als branchevereniging in voor een sterke architectenbranche, die aantoonbaar meerwaarde biedt voor de samenleving.

Laatste nieuws en aankomende events

Nieuws / 18 dec, 2014

Actuele blog Fred Schoorl: ‘Smart bit’

Het leidende verhaal kwam er bijna routineus uit, maar werd venijnig toen het over de smart revolution ging. Koolhaas hekelde de overname van de publieke macht over de stad door prominenten op het gebied van...

Actuele blog Fred Schoorl: ‘Smart bit’

Nieuws / 18 dec, 2014

Varend congres ‘Designing the Delta': claim een plek aan tafel

Het weer zit mee wanneer de deelnemers van ‘Designing the Delta’ aan boord stappen van een Rotterdamse rondvaartboot. Windvlagen jagen over het water van de Maas, dat daardoor meer kolkt dan normaal. Hoewel het...

Varend congres ‘Designing the Delta': claim een plek aan tafel

Nieuws / 17 dec, 2014

Energieneutraal ontwerpen en bouwen in 2020

In de komende jaren gaat Nederland steeds energiezuiniger bouwen, tot (bijna) energieneutraal in 2020. Dat ligt vast in Europees en Nederlands overheidsbeleid. Energieneutraal ontwerpen en bouwen Op 27 januari organiseert het kennis en innovatienetwerk CLICKNL...

Energieneutraal ontwerpen en bouwen in 2020

Nieuws / 16 dec, 2014

Nominaties Mies van der Rohe award 2015

Tot de 20 Nederlandse genomineerden voor de Mies van der Rohe Award 2015 behoren prijswinnaars en nominaties van BNA Beste Gebouw van het Jaar 2014. Dit zijn Villa Kogelhof van Paul de Ruiter Architecten,...

Nominaties Mies van der Rohe award 2015

Inloggen op BNA

Wachtwoord vergeten? (Sluiten)