BNA Compact #5 – Bouwen aan kwaliteit

Samen staan we sterker

  • Type: overig
  • Datum: di 09 mei 2017
  • Locatie: Vechtclub XL - Europalaan 2B Utrecht
  • Tijd: 15:00 - 17:00
  • Organisator: BNA Compact
  • Alleen voor leden: Ja

Hoe krijg je als architect gebouwd wat je hebben wilt of wat je opdrachtgever eist? Hoe richt je het ontwerpproces zo in dat de kwaliteit van het gebouwde resultaat gewaarborgd is?

In deze bijeenkomst vertellen  Marcel Lok van ML_A uit Amsterdam en Roger Martens van Ruimtemakers uit Maastricht hoe zij zich opstellen tegenover hun opdrachtgever, hoe ze omgaan met de aannemer en welke strategie ze kiezen m.b.t. aanbesteding of invloed in de uitvoering. Daarnaast zijn we benieuwd hoe andere architecten dit doen. In een open sessie verkennen we met elkaar de verschillende mogelijke manieren om gebouwde kwaliteit te realiseren.

Marcel Lok werkt aan krachtige, simpele en bouwbare architectuur, met een grote rol voor materialiteit, waar hij al in een vroeg stadium in het ontwerpproces heldere keuzes in maakt. Aan de hand van een aantal voorbeelden vertelt Marcel hoe hij tot een goede uitvoering van zijn projecten komt. Zijn achtergrond als bouwkundig ingenieur én architect en zijn werkervaring bij bureaus als Koen van Velsen, Office Winhov en Studioninedots vormen de basis voor de werkmethodiek van zijn eigen bureau, waarin veel tijd wordt besteed aan detaillering en materiaalonderzoek.

 

 

Roger Martens van Ruimtemakers Architectengroep, richt zich op een divers scala aan opdrachten, in zowel Nederland, België als Duitsland. Het bureau biedt expertise in architectuur, projectmanagement en bouwbegeleiding. Naast kleinere private verbouwingen, ontwikkelt Ruimtemakers woon-, kantoor- en bedrijfsgebouwen, wellnesscentra, hotels en restaurants. Al die verschillende opdrachten vragen om een andere strategie om tot een goed gebouwd resultaat te leiden. Roger zal toelichten hoe hij al zijn ervaring inzet om per project niet alleen het ontwerp van het gebouw, maar ook van de bouw vorm te geven.

In de serie BNA Compact staat het ondernemerschap van compacte architectenbureaus centraal. Als architect en eigenaar van een compact bureau word je naast je ontwerpvaardigheden direct aangesproken op ondernemerschap. Met praktijkverhalen en onderling contact, voorziet BNA Compact in kennisontwikkeling en nieuwe inzichten bij leden: ‘samen staan we sterker’.

Algemeen: Laatste BNA nieuws

wo 10 mei 2017

Bouwbesluit niveau bestaande bouw

  • Type: masterclass
  • Locatie: Utrecht (ntb)
  • Organisatie: BNA Academie
  • Onderwerp: tester Vakmanschap
Bouwbesluit niveau bestaande bouw

Nieuws / 20 apr, 2017

De Wkb komt eraan, Be Prepared!

Het Wetsvoorstel kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) ligt ‘as we speak’ bij de Eerste...

De Wkb komt eraan, Be Prepared!

Nieuws / 19 apr, 2017

Nieuw: BNA Marketingkaarten

Een duidelijke identiteit, bureaustrategie en effectieve marketing zijn belangrijk om een sterk bureau op...

Nieuw: BNA Marketingkaarten

Inloggen op BNA

(Sluiten)