BNA Compact #4 – Identiteit

Identiteit: waar sta je voor als architect?

 • Type: netwerkbijeenkomst
 • Datum: di 17 jan 2017
 • Locatie: Vechtclub XL, Utrecht
 • Tijd: 16:00 - 18:00
 • Organisator: BNA Compact
 • Onderwerp: Ondernemerschap
 • Kosten leden:€ gratis,00
 • Alleen voor leden: Ja

Waar sta je voor als architect? Een vraag waar je in de drukte van alledag niet altijd bij stilstaat. Soms word je door omstandigheden echter gedwongen jezelf een spiegel voor te houden en terug te gaan naar het fundament van je bureau. Waarom ben je ook alweer architect geworden, voor wie zou je willen werken, wat zou je willen bijdragen? In deze eerste bijeenkomst van het nieuwe jaar vertelt Maaike Westinga wat zij van deze zoektocht heeft geleerd en gaan de deelnemers zelf ook het gesprek aan over hun kernwaarden en identiteit.

maaike-westinga_vierkant-300x292Maaike Westinga leidt samen met Roel ten Bras sinds 2008 het bureau TenBrasWestinga. Het bureau komt voort uit het al in 1981 opgerichte Jonkman en Klinkhamer. Kenmerkend voor TenBrasWestinga is de veelzijdigheid van de opdrachten: complexe culturele projecten zoals theaters, concertzalen, multifunctionele accommodaties en poppodia; herbestemmingen, onderwijsgebouwen en woonzorgcentra; woningbouwprojecten en interieur. Maar waar staan ze voor en hoe weten zij de identiteit van het bureau helder te houden?

In een lichte interactieve workshop bespreken de deelnemers in groepjes hun eigen kernwaarden en identiteit. We sluiten af met een plenaire terugkoppeling waarin we de resultaten met elkaar delen en verder discussiëren, zodat je aangescherpt naar huis gaat.

In de serie BNA Compact staat het ondernemerschap van compacte architectenbureaus centraal. Als architect en eigenaar van een compact bureau word je naast je ontwerp-vaardigheden direct aangesproken op ondernemerschap. Met praktijkverhalen en onderling contact, voorziet BNA Compact in kennisontwikkeling en nieuwe inzichten bij leden: ‘samen staan we sterker’.

Laatste nieuws en aankomende events

ma 06 mrt 2017

BNA Live, Zwolle

 • Type: netwerkbijeenkomst
 • Locatie: Schouwburg Odeon, Blijmarkt 25 Zwolle
 • Organisatie: BNA
BNA Live, Zwolle

Nieuws / 22 feb, 2017

Tweede Kamer stemt in met Wet kwaliteitsborging voor het bouwen

Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer heeft op 21 februari 2017 ingestemd met het Wetsvoorstel kwaliteitsborging voor het Bouwen (Wkb). Tegen stemden PVV, GroenLinks, Partij voor de Dieren, CU, 50plus, SP en Bontes/Van Klaveren.


Tweede Kamer stemt in met Wet kwaliteitsborging voor het bouwen

Nieuws / 14 feb, 2017

15 februari: BNA dubbel actief op de TU Delft

Morgenavond organiseren de BNA, Synchroon en de studievereniging Argus op de TU Delft een debat over de toekomst van het architectenvak met de drie finalisten van het Next Step Program, onder wie Marc Koehler. Aanmelden


15 februari: BNA dubbel actief op de TU Delft

Nieuws / 14 feb, 2017

Nieuw instrument voor gezonde architectenselecties

Vandaag publiceren de BNA, Architectuur Lokaal en ICSadviseurs  de uitgebreide Richtlijn Gezonde Architectenselecties. Deze richtlijn moet helpen om de negatieve spiraal van oplopende tenderkosten en frustraties te doorbreken. De richtlijn is bedoeld voor opdrachtgevers, bouwmanagers


Nieuw instrument voor gezonde architectenselecties

Nieuws / 09 feb, 2017

6 vragen aan Joep Habets, het geheugen van de BNA

Joep, officieel startte de BNA in 1842, maar er schijnt ook nog een voorloper te zijn geweest, hoe zit dat? In Amsterdam werd in 1819 de Maatschappij tot Aanmoediging der Bouwkunde opgericht. Deze was maar


6 vragen aan Joep Habets, het geheugen van de BNA

Inloggen op BNA

(Sluiten)