BIM management

Direct inschrijvenDeze BIM cursus is bedoeld voor projectleiders, projectmanagers, procesmanagers van bouwbedrijven, installateurs, architectenbureaus, bouwmanagementbureaus, ingenieursbureaus en opdrachtgevers. In sommige organisaties wordt deze rol ook wel BIM regisseur genoemd.

BNA Academie - BIMDe BIM Manager dient op de hoogte te zijn van het BIM concept. Deelnemers verwerven tijdens deze cursus kennis en vaardigheden die hen in staat stelt om voor een bouwproject BIM-doelen te benoemen en deze te vertalen in randvoorwaarden (en eisen) die vervolgens kunnen worden opgenomen in contracten.

Belangrijk daarbij is dat de deelnemer in staat is om deze doelen te bewaken en aan te sturen. Deze training is gericht op het verstrekken van inzicht en uitleg over de diverse mogelijkheden die een projectleider tot zijn beschikking heeft. Door deze BIM Management cursus te volgen krijgt u de juiste kennis van het BIM proces gedoceerd voor deze specifieke rol en ervaart u de kansen die deze vernieuwde manier van werken met zich mee brengt.

Voorkennis
Er is geen voorkennis nodig voor deze cursus, wel een affiniteit met de bouwbranche op beheer niveau

Inhoud
Tijdens de introductiecursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • In hoofdlijn worden de volgende onderwerpen tijdens de BIM Management cursus behandeld:
 • Introductie BIM
 • BIM toepassingen
 • Informatie in het BIM model
 • Introductie controlles, hoe zit dat?
 • Uitwisselingsmodel; Nulpunten; Origin, Project Base Point, Survey Point
 • Model opbouw; Werken met aspectmodellen
 • Coördineren van het modelleren
 • Co-makers / leveranciers / Ketenpartners
 • Bestandsformaten
 • Clash controles (fouten detectie in modellen)
 • Verwachtingen Management
 • Detailniveau model; diverse abstractie modellen (LOD) hoe hier mee om te gaan
 • OpenBIM, IFC
 • Demarcatie en Classificatie. NL-sfb of STABUelement?
 • Aandachtspunten contractvorm en juridische aspecten
 • Implementatie; toepassingen binnen de eigen organisatie
 • stappenplan: Hoe gaat het doorvoeren van Bim in de praktijk
 • Het hoe wat en waarom van een Bim protocol

CadixWat leert u?
Na afloop van de BIM management cursus bent u in staat het BIM proces in hoofdlijnen te omschrijven en bent u zich bewust van de (on)mogelijkheden. Daarnaast krijgt u een goede indruk en diverse praktische tips en adviezen aangereikt als het gaat om de impact van BIM voor uw eigen organisatie. U bent na deze cursus in staat weloverwogen keuzes te maken omtrent de besluitvorming tijdens de implementatie van BIM. Ook krijgt u een overzichtelijk totaal beeld van de bijkomende uitwisselingsmogelijkheden met ketenpartners, en de mogelijkheden van de Clash Controle.

Cursusmateriaal
Tijdens de training ontvangt u Nederlandstalig instructiemateriaal, inclusief praktische oefeningen. Daarnaast krijgt u toegang tot de het unieke online leerplatform van Cadix.

Aanmelden
Kijk hier wanneer de cursus is ingepland.

Deze cursus wordt door Cadix op meerdere data en locaties in het land gehouden, deze worden niet allemaal weergegeven in onze agenda, meer informatie info@cadix.nl.

Type Training
Kosten leden € 383 excl. btw
Kosten niet-leden € 428 excl. btw
Investering 1 dag, 6 PBO-uren

In the spotlight

Leiderschap in projecten

Ieder project is uniek en heeft zijn eigen uitdagingen. Een succesvol architectuur project is altijd een project waarvan het resultaat binnen de randvoorwaarden wordt opgeleverd en waarbij alle betrokken tevreden zijn over het proces naar […]

Leiderschap in projecten

Masterclass Storytelling voor Architecten

Met behulp van een verhaal de ander overtuigen & beïnvloeden. Geef het architectenbureau een menselijk gezicht en een grotere herkenning!

Masterclass Storytelling voor Architecten

Liever InCompany?

Wij denken graag mee over opleidingsvraagstukken binnen de organisatie!

Liever InCompany?

BIM management

Deze BIM cursus is bedoeld voor projectleiders, projectmanagers, procesmanagers van bouwbedrijven, installateurs, architectenbureaus, bouwmanagementbureaus, ingenieursbureaus en opdrachtgevers. In sommige organisaties wordt deze rol ook wel BIM regisseur genoemd.BIM management

Brandveilig ontwerpen

BNA Academie - Brandveilig ontwerpen

Met de cursus Brandveilig ontwerpen bent u in 1 dag op de hoogte van de voorschriften waaraan een gebouw volgens het Bouwbesluit 2012 moet voldoen.


Brandveilig ontwerpen

Continu je kennis en kunde updaten is cruciaal

Professionaliseren kun je leren, is haar motto. Nieuwe kennis leidt tot nieuwe inzichten die weer tot nieuwe opdrachten kunnen leiden. Wat dat betreft is de BNA Academie een effectieve leerpartner voor haar leden. “We weten […]

Continu je kennis en kunde updaten is cruciaal

Projectontwikkeling voor architecten

BNA Academie - Projectontwikkeling voor architecten

Deze tweedaagse cursus geeft u inzicht in de projectontwikkelaar en zijn werk. Zo kunnen architecten en stedenbouwkundigen hun kansen vergroten en hun positie verbeteren. De cursus behandelt het vastgoedontwikkelingsproces vanuit het perspectief van de projectontwikkelaar. […]

Projectontwikkeling voor architecten

Inloggen op BNA

(Sluiten)