BIM management

Direct inschrijvenDeze BIM cursus is bedoeld voor projectleiders, projectmanagers, procesmanagers van bouwbedrijven, installateurs, architectenbureaus, bouwmanagementbureaus, ingenieursbureaus en opdrachtgevers. In sommige organisaties wordt deze rol ook wel BIM regisseur genoemd.

BNA Academie - BIMDe BIM Manager dient op de hoogte te zijn van het BIM concept. Deelnemers verwerven tijdens deze cursus kennis en vaardigheden die hen in staat stelt om voor een bouwproject BIM-doelen te benoemen en deze te vertalen in randvoorwaarden (en eisen) die vervolgens kunnen worden opgenomen in contracten.

Belangrijk daarbij is dat de deelnemer in staat is om deze doelen te bewaken en aan te sturen. Deze training is gericht op het verstrekken van inzicht en uitleg over de diverse mogelijkheden die een projectleider tot zijn beschikking heeft. Door deze BIM Management cursus te volgen krijg je de juiste kennis van het BIM proces gedoceerd voor deze specifieke rol en ervaar je de kansen die deze vernieuwde manier van werken met zich mee brengt.

Voorkennis
Er is geen voorkennis nodig voor deze cursus, wel een affiniteit met de bouwbranche op beheer niveau

Inhoud
Tijdens de introductiecursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • In hoofdlijn worden de volgende onderwerpen tijdens de BIM Management cursus behandeld:
 • Introductie BIM
 • BIM toepassingen
 • Informatie in het BIM model
 • Introductie controlles, hoe zit dat?
 • Uitwisselingsmodel; Nulpunten; Origin, Project Base Point, Survey Point
 • Model opbouw; Werken met aspectmodellen
 • Coördineren van het modelleren
 • Co-makers / leveranciers / Ketenpartners
 • Bestandsformaten
 • Clash controles (fouten detectie in modellen)
 • Verwachtingen Management
 • Detailniveau model; diverse abstractie modellen (LOD) hoe hier mee om te gaan
 • OpenBIM, IFC
 • Demarcatie en Classificatie. NL-sfb of STABUelement?
 • Aandachtspunten contractvorm en juridische aspecten
 • Implementatie; toepassingen binnen de eigen organisatie
 • stappenplan: Hoe gaat het doorvoeren van Bim in de praktijk
 • Het hoe wat en waarom van een Bim protocol

CadixWat leer je?
Na afloop van de BIM management cursus ben je in staat het BIM proces in hoofdlijnen te omschrijven en ben je bewust van de (on)mogelijkheden. Daarnaast krijg je een goede indruk en diverse praktische tips en adviezen aangereikt als het gaat om de impact van BIM voor jouw eigen organisatie. Je bent na deze cursus in staat weloverwogen keuzes te maken omtrent de besluitvorming tijdens de implementatie van BIM. Ook krijgt je een overzichtelijk totaal beeld van de bijkomende uitwisselingsmogelijkheden met ketenpartners, en de mogelijkheden van de Clash Controle.

Cursusmateriaal
Tijdens de training ontvang je Nederlandstalig instructiemateriaal, inclusief praktische oefeningen. Daarnaast krijgt je toegang tot de het unieke online leerplatform van Cadix.

Aanmelden
Kijk hier wanneer de cursus is ingepland.

Deze cursus wordt door Cadix op meerdere data en locaties in het land gehouden, deze worden niet allemaal weergegeven in onze agenda, meer informatie info@cadix.nl.

Type Training
Kosten leden € 383 excl. btw
Kosten niet-leden € 428 excl. btw
Investering 1 dag, 6 PBO-uren

In the spotlight

Masterclass Storytelling voor Architecten

Met behulp van een verhaal de ander overtuigen & beïnvloeden. Geef het architectenbureau een menselijk gezicht en een grotere herkenning!

Masterclass Storytelling voor Architecten

Masterclass Hout deel I: Ontwerpen & Detailleren met hout

Hout is het beton van de 21ste eeuw is inmiddels een veelgehoorde slogan in de bouwwereld. En het is waar, het natuurmateriaal wordt steeds belangrijker in de duurzaamheidsgolf die onafwendbaar naar de biobased of circulaire […]

Masterclass Hout deel I: Ontwerpen & Detailleren met hout

Masterclass Hout deel II: Houthoogbouw

Hout is het beton van de 21ste eeuw is inmiddels een veelgehoorde slogan in de bouwwereld. En het is waar, het natuurmateriaal wordt steeds belangrijker in de duurzaamheidsgolf die onafwendbaar naar de biobased of circulaire […]

Masterclass Hout deel II: Houthoogbouw

Leer praten over geld

“Het is een training waarbij je oa leert over geld te praten,” vertelt Mirjam Hoveijn over de nieuwe training Commerciële gespreksvoering.

Leer praten over geld

Liever InCompany?

Wij denken graag mee over opleidingsvraagstukken binnen de organisatie!

Liever InCompany?

Effectief communiceren met je opdrachtgever

In deze training leert u te communiceren met resultaat: je boodschap komt aan en heeft effect. Er is aandacht voor voorbereiding, techniek en stijl.

Effectief communiceren met je opdrachtgever

Projectontwikkeling voor architecten

BNA Academie - Projectontwikkeling voor architecten

Deze tweedaagse cursus geeft je inzicht in de projectontwikkelaar en zijn werk. Zo kunnen architecten en stedenbouwkundigen hun kansen vergroten en hun positie verbeteren. De cursus behandelt het vastgoedontwikkelingsproces vanuit het perspectief van de projectontwikkelaar. […]

Projectontwikkeling voor architecten

Continu je kennis en kunde updaten is cruciaal

Professionaliseren kun je leren, is haar motto. Nieuwe kennis leidt tot nieuwe inzichten die weer tot nieuwe opdrachten kunnen leiden. Wat dat betreft is de BNA Academie een effectieve leerpartner voor haar leden. “We weten […]

Continu je kennis en kunde updaten is cruciaal

Inloggen op BNA

(Sluiten)