Virtual reality binnen ontwerpbureaus

De wereld van virtual reality ontwikkeld zich in een sneltreinvaart. In 2016 is het landschap van mogelijkheden flink gegroeid. Van high-end pc-systemen tot draadloze smartphone oplossingen. De toepassing van dit ruimtelijke medium in uw eigen architectenbureau is echter niet altijd even makkelijk. Tim van der Grinten, architect én VR-designer bij Enversed, geeft in deze workshop een overzicht van de mogelijkheden. 

Direct inschrijven

Hoe zou je morgen al aan de slag kunnen gaan met virtual reality? En wat zijn de mogelijkheden in de nabije toekomst? In deze workshop krijg je inzicht in het landschap van mogelijkheden op zowel inhoud, software als hardware gebied. In de workshop kunt u zelf VR-belevingen op alle platforms ervaren en uitgebreid vragen stellen over de mogelijkheden.  Wij focussen ons op het ontwikkelen van inzicht, zodat uw medewerkers zelf virtual reality mee kunnen nemen als ontwerp- en presentatiemogelijkheid.

Inspiratie
Kijk hier voor wat VR-beelden ter inspitratie.

Wat leer je?

 • Ervaring met het gehele spectrum aan virtual reality hardware, van VR-brillen tot camera opname systemen.
 • Het kunnen benoemen van voor- en nadelen van verschillende hardware
 • Hoe virtual reality ingepast kan worden in sociale activiteiten en klantsessies
 • Ontwerptools om zelf het type VR-ervaring te kunnen bepalen afhankelijk van de opgave, zodat je voor een juiste toepassing van de techniek kan kiezen
 • Inzicht in de relatie tussen VR-applicaties en reguliere CAD-programma’s die door jouw organisatie gebruikt worden
 • Voorbeelden van VR-ervaringen in elke fase van het ontwerpproces
 • Inzicht in eenvoudige methodes om zelf VR direct toe te kunnen passen in jouw organisatie
 • Kosteninzicht van benodigde computer- en hardware systemen om VR in jouw bureau te integreren.
 • Manieren om virtual reality onderdeel te maken van jouw bureau communicatiestrategie
 • Inzicht in de mate waarop VR in de komende jaren het ontwerp vak kan gaan beïnvloeden

 Competenties
Virtual Reality ontwerp & productie, Virtual Reality hardware

Programma

 • 30 minuten Inloop, koffie-thee
 • 30 minuten Presentatie virtual reality & architectuur/ontwerpwereld
 • 60 minuten VR-demo’s met ruimte voor vragen en overleg, veel zelf ervaren
 • 60 minuten Landscaping-sessie waarin we vertaalslag maken naar jouw bureau
 • Totaalprogramma 3 uur

Over de workshopbegeleider
Tim van der Grinten heeft zich gedurende zijn studie altijd geïnteresseerd in interactieve visuele presentatietechnieken voor architectuur. Hij begon zijn loopbaan mij zijn eigen architectenbureau Moodbuilders waarin hij onder andere de verplaatsbare woon- en recreatieconcepten Trek-in en Heijmans ONE heeft ontworpen. In deze periode is hij zich ook gaan richten op het ontwikkelen van virtual reality ervaringen voor onder andere Philips Lighting, Woonbedrijf, Heijmans, Bosch, NS, TU Eindhoven en INBO Architecten.

In februari 2016 heeft hij samen met 5 mede-ondernemers van verschillende technische achtergronden ENVERSED opgericht. Het maken van high-end virtual reality ervaringen vormt de kern van de onderneming. In oktober 2016 opende ENVERSED het eerste virtual reality experience center van Nederland in Eindhoven op Strijp-S.

Voor wie?
Architecten, tuin-en landschapsarchitecten, interieurarchitecten, ontwerpers, ingenieurs  en medewerkers van architecten- en ontwerpbureaus, kortom iedereen die binnen een organisatie deel uitmaakt van een team of hier leiding aan geeft. Daarnaast sluit het thema ook aan bij marketing- en communicatie medewerkers, en vastgoed ontwikkelaars.

Aanmelden
Kijk hier wanneer de cursus is ingepland.

Type Training
Kosten leden € 175 excl. btw
Kosten niet-leden € 235 excl. btw
Investering 1 dagdeel, 3 PBO-uren

Zeker weten of dit bij jou past? Bel voor meer informatie met de BNA Academie.

In the spotlight

Masterclass Storytelling voor Architecten

Met behulp van een verhaal de ander overtuigen & beïnvloeden. Geef het architectenbureau een menselijk gezicht en een grotere herkenning!

Masterclass Storytelling voor Architecten

Masterclass Hout deel I: Ontwerpen & Detailleren met hout

Doel van masterclass deel I is architecten duidelijk te maken dat ontwerpen met hout/triplex hele specifieke kennis en vaardigheden vereist, zowel functioneel als esthetisch.

Masterclass Hout deel I: Ontwerpen & Detailleren met hout

Masterclass Hout deel II: Houthoogbouw

Hout is het beton van de 21ste eeuw en is inmiddels een veelgehoorde slogan in de bouwwereld. Het natuurmateriaal wordt steeds belangrijker in de duurzaamheidsgolf die onafwendbaar naar de biobased of circulaire bouwpraktijk rolt.

Masterclass Hout deel II: Houthoogbouw

Leer praten over geld

“Het is een training waarbij je oa leert over geld te praten,” vertelt Mirjam Hoveijn over de nieuwe training Commerciële gespreksvoering.

Leer praten over geld

Liever InCompany?

Wij denken graag mee over opleidingsvraagstukken binnen de organisatie!

Liever InCompany?

Effectief communiceren met je opdrachtgever

In deze training leert u te communiceren met resultaat: je boodschap komt aan en heeft effect. Er is aandacht voor voorbereiding, techniek en stijl.

Effectief communiceren met je opdrachtgever

Projectontwikkeling voor architecten

BNA Academie - Projectontwikkeling voor architecten

Deze tweedaagse cursus geeft je inzicht in de projectontwikkelaar en zijn werk. Zo kunnen architecten en stedenbouwkundigen hun kansen vergroten en hun positie verbeteren. De cursus behandelt het vastgoedontwikkelingsproces vanuit het perspectief van de projectontwikkelaar. […]

Projectontwikkeling voor architecten

Continu je kennis en kunde updaten is cruciaal

Mirjam Hoveijn is opleidingspecialist van huis uit. Ze weet wat nodig is om trainingen te ontwikkelen die meerwaarde bieden, of in haar woorden: “Die mensen helpen hun kennis en kunde verder te ontwikkelen, zodat je jezelf interessanter maakt voor je werkgever, je medewerkers of je opdrachtgevers.

Continu je kennis en kunde updaten is cruciaal

Inloggen op BNA

(Sluiten)