Brandveilig ontwerpen

Direct inschrijvenIn het Bouwbesluit 2012 staan brandveiligheidsvoorschriften die een behoorlijke impact kunnen hebben op het ontwerp van een gebouw. Met deze cursus bent u in één dag op de hoogte van de brandveiligheidsvoorschriften waaraan een gebouw moet voldoen. Aan bod komen compartimentering en vluchtroutes, installaties, materiaalgedrag en brandveilig gebruik van een gebouw.

BNA Academie - Brandveilig ontwerpenWat leert u?
Aan de hand van praktijkvoorbeelden uit de woning- en utiliteitsbouw krijgt u inzicht in de wijze waarop aan alle brandvoorschriften wordt voldaan. U leert hoe u deze eisen slim en efficiënt kunt verwerken in uw ontwerp. De cursus geeft u een totaalbeeld van de brandveiligheid van een gebouwontwerp. In een actieve vorm leert u de brandvoorschriften op de juiste wijze in een ontwerp te verwerken.

Competenties
Vakkundigheid, technisch inzicht, analytische vaardigheden, nauwkeurigheid.

Programma
  • Tijdens de cursus werkt u gezamenlijk aan cases die ingaan op onder meer de volgende belangrijke aspecten en begrippen:
  • Trends en ontwikkelingen Indeling van een gebouw in gebruiksfuncties
  • Impact van de personenbenadering in het Bouwbesluit
  • Indeling van een gebouw in de begrippen gebruiksgebieden, functiegebieden en verblijfsgebieden
  • Indeling van een gebouw in brandcompartimenten en subbrandcompartimenten
  • Vaststellen van de indeling in en status van vluchtroutes
  • Brandbeveiligingsinstallaties
  • Brand- en rookgedrag van materialen, posities en uitvoering van brandwerende constructies
  • Brandwerendheid van draagconstructies

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor architecten en medewerkers van architectenbureaus die zich bezighouden met de toepassing van de brandveiligheidsvoorschriften in bouwprojecten. Ook relevant voor ingenieurs.

Aanmelden
Kijk hier wanneer de cursus is ingepland.

Type Cursus
Kosten leden € 345 excl. btw
Kosten niet-leden € 445 excl. btw
PBO-uren 7

In the spotlight

Leiderschap in projecten

Ieder project is uniek en heeft zijn eigen uitdagingen. Een succesvol architectuur project is altijd een project waarvan het resultaat binnen de randvoorwaarden wordt opgeleverd en waarbij alle betrokken tevreden zijn over het proces naar […]

Leiderschap in projecten

Masterclass Storytelling voor Architecten

Met behulp van een verhaal de ander overtuigen & beïnvloeden. Geef het architectenbureau een menselijk gezicht en een grotere herkenning!

Masterclass Storytelling voor Architecten

Liever InCompany?

Wij denken graag mee over opleidingsvraagstukken binnen de organisatie!

Liever InCompany?

BIM management

Deze BIM cursus is bedoeld voor projectleiders, projectmanagers, procesmanagers van bouwbedrijven, installateurs, architectenbureaus, bouwmanagementbureaus, ingenieursbureaus en opdrachtgevers. In sommige organisaties wordt deze rol ook wel BIM regisseur genoemd.

BIM management

Brandveilig ontwerpen

BNA Academie - Brandveilig ontwerpen

Met de cursus Brandveilig ontwerpen bent u in 1 dag op de hoogte van de voorschriften waaraan een gebouw volgens het Bouwbesluit 2012 moet voldoen.Brandveilig ontwerpen

Continu je kennis en kunde updaten is cruciaal

Professionaliseren kun je leren, is haar motto. Nieuwe kennis leidt tot nieuwe inzichten die weer tot nieuwe opdrachten kunnen leiden. Wat dat betreft is de BNA Academie een effectieve leerpartner voor haar leden. “We weten […]

Continu je kennis en kunde updaten is cruciaal

Projectontwikkeling voor architecten

BNA Academie - Projectontwikkeling voor architecten

Deze tweedaagse cursus geeft u inzicht in de projectontwikkelaar en zijn werk. Zo kunnen architecten en stedenbouwkundigen hun kansen vergroten en hun positie verbeteren. De cursus behandelt het vastgoedontwikkelingsproces vanuit het perspectief van de projectontwikkelaar. […]

Projectontwikkeling voor architecten

Inloggen op BNA

(Sluiten)