Boekpresentatie Licht Verdicht

11 mei 2017, (16:45) 17:00 - 18:30 Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, Rotterdam

Start: 11 mei 2017

Licht Verdicht – Grensverleggende ideeën  voor optoppen in de  binnenstad van Rotterdam

Wonen in het hart van de stad, midden in de stedelijke ‘vibe’, is weer in. Dat betekent dat steden voor een uitdagende verdichtingsopgave staan. Zo ook Rotterdam. In Licht Verdicht, een onderzoek naar verdichten door optoppen, keken zeven multidisciplinaire ontwerpteams hoe zij de Rotterdamse binnenstad letterlijk naar grotere hoogte kunnen brengen.

Het boek laat zien hoe we nieuwe ruimte kunnen creëren bovenop de oude reuzen die er al staan. Vernieuwing zonder sloop: het kan – met wat doorzettingsvermogen – tot mooie dingen leiden. Zoals Hans Ibelings in zijn beschouwing schrijft: Licht Verdicht is een pleidooi om niet de weg van de minste weerstand te kiezen en waar mogelijk voort te bouwen op wat er al is.

Op 11 mei 2017 wordt het boek gepresenteerd in Het Nieuwe Instituut.

Programma:

16:45    Inloop

17:00    Welkom door dagvoorzitter Fred Schoorl (directeur BNA), kort gesprek met Patrick van der Klooster (directeur AIR)

17:05    Inleiding door Marc Ibelings (Ibelings van Tilburg Architecten), initiatiefnemer van de studie

17:10    Hans Ibelings, als auteur betrokken bij de publicatie, licht in het kader van een Skype-gesprek zijn bevindingen toe

17:20    De ontwerpteams op locatie Lumière lichten in korte presentaties hun plannen toe

17:30    De ontwerpteams op locatie Weenapoint lichten in korte presentaties hun plannen toe

17:37    De ontwerpteams op locatie GGD en Keuringsdienst van waren lichten in korte presentaties hun plannen toe

17:45    De trekkers van de zeven ontwerpteams reiken het eerste exemplaar van het boek uit aan de projectpartners

17:50    Patrick van der Klooster in gesprek over de betekenis van deze studie met de deelnemende teams en onder meer: Arjen Knoester (senior stedenbouwkundige binnenstad gemeente Rotterdam), Marc Ibelings, Michelle Corbeau (ontwikkelaar bij AM), Harm Tilman (hoofdredacteur De Architect) en Han Michel (voorzitter commissie voor Welstand en Monumenten Rotterdam)

18:30   Einde

Het evenement wordt in samenwerking met architectuurcentrum AIR en NAi booksellers georganiseerd. U bent van harte uitgenodigd!

Meld u aan voor de boekpresentatie (geen kosten aan verbonden).

De publicatie is een gezamenlijk initiatief van BNA Onderzoek, Ibelings van Tilburg Architecten, Gemeente Rotterdam, NLingenieurs, Manhave Vastgoed, AM BV en de Maarsen Groep

 

 

Gerelateerd aan dit onderwerp

Inloggen op BNA

(Sluiten)