Tijdens de BNA Architectendag vieren we de collectieve kracht

Ben jij erbij?

31 oktober 2016

Op 3 november organiseert de BNA voor het eerst sinds mijn voorzitterschap een Architectendag. De dag zal in het teken staan van ‘Ontwerpen aan de nieuwe opgaven’. De wereld verandert continu, maar verandert daardoor ook de manier waarop wij architecten ons werk doen? Ja.

Met name door digitalisering vinden er allerlei technologische vernieuwingen plaats. Wij kunnen daardoor slimmer en efficiënter werken, want technologie is tenslotte een middel en geen doel op zich. Toch zal deze positieve ontwikkeling ook zorgen voor disruptie. De snelle technologische ontwikkeling creëert in rap tempo diverse platforms waarmee consumenten eenvoudig problemen kunnen oplossen waar voorheen specialisten, zoals architecten, voor ingeschakeld werden. Gevolg: verdringing of zelfs de verdwijning van functies en banen. Ook bij beroepen waarvoor een hoop verzamelde expertise nodig is. De BNA daagt daarom architectenbureaus uit om de huidige technische middelen op tijd slim in te zetten, zodat zij zelf op een vernieuwende manier dezelfde doelen bereiken.

Natuurlijk moeten we niet vergeten dat onze sterkste troef blijft: de architect zorgt ervoor dat de kwaliteit van de leefomgeving in goede handen is. Het is dan ook van groot belang dat we dit blijven benadrukken. In onze ontwerpen brengen we kennis over techniek, economie, cultuur en maatschappij samen; dat het vraagt om een innovatieve houding. Dit moet zich nog verder ontwikkelen; Hoe komen ontwerpen tot stand, hoe communiceren we en hoe worden ze uitgevoerd? Het leidt geregeld tot nieuwe specialisaties. De BNA blijft alert, signaleren en ook opmerken. Of het nu gaat over nieuwe verdienmodellen, het doen van pre-concurrentieel aanbod of het bieden van opleidingen die hierop aansluiten. Belangrijk is dat jullie aan deze opgave meewerken, dat is tenslotte de collectieve kracht van een vereniging.

Op de BNA Architectendag vieren we die collectieve kracht en het feit dat we een vereniging zijn die al bijna 175 jaar bestaat! We laten tijdens deze dag aansprekende voorbeelden zien hoe verschillende bureaus met hun eigen toekomst omgaan. En vieren we onze samenwerking als branchegenoten. Werp een blik in de toekomst, maak kennis met collega’s die hier ook mee bezig zijn laat je verleiden om actief mee te denken in de workshops. En vooral: doe er wat mee, neem initiatief. Er is zoveel toekomst. Tot op 3 november! Aanmelden kan hier.

Nederland, Amsterdam 9-12-2016 BNA voorzitter Nathalie de Vries foto;ineke oostveen
Nathalie de Vries
BNA-voorzitter

 

 

Algemeen: Laatste BNA nieuws

di 24 okt 2017

BNA Compact #6 – Samenwerken

  • Type: netwerkbijeenkomst
  • Locatie: Erasmuslaan 5, Utrecht
  • Onderwerp: BNA Netwerken
BNA Compact #6 – Samenwerken

do 26 okt 2017

Exploring Circular Architecture

  • Locatie: Natlab, Kastanjelaan 500 Eindhoven
  • Organisatie: CIRCO ism BNA
  • Onderwerp: BNA Netwerken Duurzame ontwikkeling
Exploring Circular Architecture

Nieuws / 21 apr, 2016

BNA-voorzitter De Vries tijdens DvdP: “Tempo houden is cruciaal.”

Projectontwikkelaars weten het zeker: de komende jaren moeten ze in de Randstad zijn om het geld te verdienen. De trek naar de stad is ingezet, maar de uitdaging zit in de bereikbaarheid en de leefbaarheid.

BNA-voorzitter De Vries tijdens DvdP: “Tempo houden is cruciaal.”

Inloggen op BNA

(Sluiten)