Informatiebijeenkomst nieuwe ontwerpstudie ‘Ontwerpkracht voor bedrijventerreinen’

  • Datum: vr 15 feb 2019
  • Locatie: Schneider Electric, Electronweg 1, Hoorn
  • Tijd: 10:30 - 12:00
  • Organisator: BNA Onderzoek
  • Alleen voor leden: Nee

BNA Onderzoek roept jonge architectenbureaus op mee te werken aan een ontwerp-pilot op bedrijventerrein Hoorn80 (gemeente Hoorn); om in een workshopweek van 5 dagen mee te denken over de bouwkundige en stedenbouwkundige inbedding van verschillende energiemaatregelen. Met als ambitie een terrein dat alleen duurzame energie gebruikt.

Toekomstbeelden voor duurzame bedrijventerreinen
Ook de Nederlandse bedrijventerreinen moeten van het gas af. Hoe dit technisch kan, wordt momenteel onderzocht in projecten zoals BE+. Maar kunnen we de energetische verduurzamingsslag ook gebruiken om kwaliteit toe te voegen aan een terrein? Kan verduurzaming ook helpen een economisch aantrekkelijkere omgeving voor bedrijven te creëren met een goede verblijfskwaliteit voor de werknemers en bezoekers van het terrein?

In deze studie vertrekken we vanuit de energietransitie. Het bedrijventerrein Hoorn80 dient als voorbeeld om energie positief te worden. In een preconcurrentiële en beleidsluwe setting onderzoeken we hoe slimme koppelingen van energietransitie en ruimtelijke kwaliteit er uit kunnen komen te zien. Daarbij kijken we naar de schaal van de gebouwen, maar ook naar de openbare ruimte, de schaal van het terrein en de verbindingen met de omgeving. De toekomstbeelden die uit deze studie komen, zijn dan ook ter inspiratie voor alle bedrijventerreinen, die aan een duurzame toekomst werken.

Jonge ontwerpteams gezocht
Architecten worden uitgenodigd om zich in multidisciplinaire teams in te schrijven voor deze studie. Deze jonge architecten, niet ouder dan 40 jaar, werken in de workshopweek van 8 tot en met 12 april 2019 op locatie in Hoorn aan toekomstbeelden voor duurzame bedrijventerreinen. De vier teams die worden geselecteerd, ontvangen een onkostenvergoeding.

Lees via deze link meer over de ontwerpstudie, criteria en hoe je een team kunt aanmelden, en zet de informatiebijeenkomst op 15 februari (10:00 – 11:30, Hoorn80) alvast in je agenda.

Meld je hier aan voor de informatiebijeenkomst

 


De studie is een gezamenlijk initiatief van BNA Onderzoek, Kortman duurzame gebiedsontwikkeling, gemeente Hoorn en Parkmanagement Hoorn.

Algemeen: Laatste BNA nieuws

Nieuws / 18 feb, 2019

De aanbestedingspraktijk: kleine stapjes voorwaarts

De Aanbestedingspraktijk blijft problematisch. Desondanks  zijn recente ontwikkelingen te bespeuren die de praktijk verbeteren. De adviezen van de Commissie van Aanbestedingsexperts en het Programma Beter aanbesteden dragen bij aan een betere selectiecultuur. Onlangs heeft de

De aanbestedingspraktijk: kleine stapjes voorwaarts

Nieuws / 14 feb, 2019

Wees realistisch, eis het onmogelijke

 Jort Kelder is juryvoorzitter van de 2019-verkiezing van BNA Beste Gebouw van het Jaar. Als opwarmer stelden we Jort wat gerichte vragen. We kregen waar we op hoopten: prikkelende antwoorden. ‘Laten we in hemelsnaam starten

Wees realistisch, eis het onmogelijke

Nieuws / 05 feb, 2019

Ledenraadverkiezing 2019

In de week van 25 februari a.s. vindt de digitale verkiezing voor de ledenraad van de BNA plaats. Via deze verkiezing kan ieder BNA bureaulid stemmen op de kandidaat / bureaudirecteur die naar zijn idee

Ledenraadverkiezing 2019

Inloggen op BNA

(Sluiten)