Natuurinclusief stedenbouwkundig ontwerp als interdisciplinaire uitdaging

Samenwerking bij natuurinclusief ontwerp

 • Type: symposium
 • Datum: di 06 mrt 2018
 • Locatie: De Observant, Amersfoort
 • Organisator: BNSP, Netwerk Groene Bureaus en NVTL
 • Onderwerp: Duurzame ontwikkeling
 • Kosten leden:€ 60,00
 • Kosten niet-leden:€ 95,00
 • Alleen voor leden: Nee

De vraag naar groen/natuur in de stedelijke omgeving neemt nog steeds toe. Architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, landschapsontwerpers en ecologen werken samen om aan die vraag van opdrachtgevers én van de maatschappij te voldoen. Uitwisseling van ervaring vergroot de basis en kwaliteit van de samenwerking en daarmee de kwaliteit van het ontwerp.  Deze dag brengt leden van BNA, BNSP, NGB en NVTL met elkaar in contact om de samenwerking effectiever te maken. Alle leden weten dat onderling contact in een vroeg stadium van een opdracht de integraliteit van een ontwerp ten goede komt, en daarmee in te zetten op de integraliteit van ontwerp.

Klik hier voor meer informatie over het programma en de sprekers

Wat brengt u deze dag?
U hoort en ziet praktische, inhoudelijke handreikingen over de vormgeving van groen/natuur/landschap binnen het stedenbouwkundig, landschapsarchitectonisch en architectonisch ontwerp. Ook de maatschappelijke waardering (o.a. hogere vastgoedwaarde, imagowaarde en BREEAM) en het maatschappelijke vereiste (wetgeving) komen aan bod; hoe zijn die in ontwerpen te integreren?

Twee architecten presenteren natuurinclusieve projecten, een ecoloog van een stedenbouwkundig bureau spreekt over samenwerking van disciplines binnen een bureau; een architect spreekt over samenwerking tussen bureaus met verschillende disciplines. In parallelsessies gaan de deelnemers hier in kleinere groepen verder op in. De afsluitende paneldiscussie maakt de balans op. Bij de lunch en het afsluitend drankje en hapje spreekt u bureaus die bezig (willen) zijn met natuurinclusief ontwerpen.

Algemeen: Laatste BNA nieuws

di 06 mrt 2018

Circulair bouwen. Hoe dan?

 • Type: overig
 • Locatie: Blue City, Rotterdam
 • Organisatie: Kingspan Geïsoleerde Panelen
 • Onderwerp: Duurzame ontwikkeling
Circulair bouwen. Hoe dan?

Nieuws / 15 feb, 2018

BNA presenteert Witboek voor Aardbevingsgebied

Om Groningse bewoners en opdrachtgevers te helpen heeft de BNA (Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus) samen met haar Groningse leden een online Witboek en Architectenpool Groningen opgezet. Het Witboek en een bijbehorende architectenpool moet helpen bij de

BNA presenteert Witboek voor Aardbevingsgebied

Nieuws / 14 feb, 2018

In Memoriam Jan Ovink

Jan Ovink, ons oudste lid, is 9 februari overleden op 97-jarige leeftijd. Ovink, wiens vader en grootvader ook architect waren, was vooral actief in de omgeving van zijn geboortestad Doetinchem. Hij trad in 1939 als

In Memoriam Jan Ovink

Nieuws / 13 feb, 2018

De architect van de toekomst

Op 8 februari j.l. organiseerde de BNA samen met Pakhuis de Zwijger een avond over de architect van de toekomst. Het programma was geïnspireerd op de BNA Toekomstscenario’s. De 4 architecten (ArchiBot, ArchiPreneur, TechArchitect, ArchiNet)

De architect van de toekomst

Inloggen op BNA

(Sluiten)