Smart City Safari Tour

Discover technology in its natural habitat

 • Type: overig
 • Datum: do 14 jun 2018
 • Locatie: iAmsterdam, Stationsplein Amsterdam
 • Tijd: 21.00 - 23.00
 • Organisator: Club A
 • Onderwerp: BNA Netwerken
 • Alleen voor leden: Nee

Wat is de toekomst van architectuur en stedenbouw in een hyper-digitaal tijdperk? De alomtegenwoordigheid van smartphones en het internet of things (IoT) zorgen voor de productie van een kolossale hoeveelheid aan data. Wanneer deze verantwoord gebruikt worden, kunnen ze als een blauwdruk gaan functioneren voor het maken van duurzame en inclusieve steden.

Tijdens deze tour (30-40 minuten) gaan we onder leiding van Tom van Arman op ‘safari’ om de vele bestaande smart city oplossingen te ontdekken en te onderzoeken. Dat doen we in hun ‘natuurlijke’ omgeving zodat we zelf ondervinden hoe zij een smart citiy als Amsterdam meer responsief en veerkrachtig laten zijn. Daarbij gaan we in op vragen als “Welk probleem lost dit op voor de stad?”, “Wat heeft dit platform te bieden aan ontwerpers?” en “Wat zijn de voordelen voor inwoners van deze oplossingen?”.

Voor het eerst word je in de gelegenheid gesteld om een geheel nieuwe wereld te zien langs het Amsterdamse waterfront. Een nieuwe AR (Augmented Reality) app laat je technologie zien die normaal gesproken onzichtbaar is voor het publiek. Met je eigen telefoon kun je vele lucht- en waterkwaliteit sensoren: Citizen Kits, LoRa transmitters, eBike sharing, iBeacons, Smart Waste, Blue Roofs, clean tech en meer smart city oplossingen.

Voor meer informatie en aanmelden klik hier

Tom van Arman is architect en urbanist die gebruik maakt van open data, api’s en IoT oplossingen om een meer sociaal, duurzaam en weerbare stad te creëren. Hij is oprichter van Tapp (prijswinnende organisatie die overheden en bedrijven ondersteunt bij een bottom-up digitale revolutie). In 2018 is hij mede-oprichter van CITIXL (City Innovation Exchange Lab) waarmee oplossingen met partners wereldwijd zijn te delen.

 

Algemeen: Laatste BNA nieuws

di 26 jun 2018

ILS-proof maken van Revit BIM-modellen

 • Type: netwerkbijeenkomst
 • Locatie: RoosRos Architecten te Oud-Beijerland
 • Organisatie: RoosRos Architecten te Oud-Beijerland
 • Onderwerp: BIM Technologische ontwikkeling
ILS-proof maken van Revit BIM-modellen

Nieuws / 05 dec, 2017

Aanvragen voor lokale netwerken 2018 geopend

Heb je een goed idee en kun je daar andere leden enthousiast voor krijgen? Dat kan het begin zijn van een nieuw lokaal netwerk binnen de BNA. Vanaf 2018 kan elk BNA-lid het initiatief nemen

Aanvragen voor lokale netwerken 2018 geopend

Nieuws / 15 okt, 2015

Gastblog: Kodak Moments

Of BIM de kip met de gouden eieren is, kan over 20 jaar pas...

Gastblog: Kodak Moments

Nieuws / 05 feb, 2015

We blijven in ontwikkeling!

Door Suzanne Groenewold-Stengs Omdat ik met reguliere acquisitie steeds minder opdrachten binnenkreeg, heb ik mijn focus steeds meer verplaatst naar de initiatief- en haalbaarheidsfase van projecten. Daarbij maak ik quickscans van potentiële locaties en zoek

We blijven in ontwikkeling!

Inloggen op BNA

(Sluiten)