Studiedag BBN brandveilig transformeren

 • Type: workshop
 • Datum: do 23 nov 2017
 • Locatie: Koninklijke Metaalunie te Nieuwegein, Einsteinbaan 1
 • Tijd: 09.00 - 16.30
 • Organisator: BBN
 • Onderwerp: Techniek en bouwregelgeving
 • Kosten leden:€ 295,00
 • Kosten niet-leden:€ 295,00
 • Alleen voor leden: Nee

De vereniging BBN (Brandveilig Bouwen Nederland) organiseert een studiemiddag over brandveilig transformeren. De afgelopen jaren stond vooral de omvorming van een kantoorgebouw naar een woonfunctie, zoals appartementencomplex of studentenhuis in de schijnwerpers. Maar het hoeft zich hier niet toe te beperken. Ook omvormen van een woon-zorgcomplex naar appartementencomplex of een ombouw van een compleet winkelcomplex passen hierbij.

Interactieve workshops en lezing maken brandveiligheidsvragen hanteerbaar

Het toepassen van de meest effectieve en economisch efficiënte brandveiligheidsmaatregelen bij een transformatie is voor vele architecten een uitdaging. De centrale vraag is hoe je in de transformatie ook de bouwkundige brandveiligheid op het niveau kan brengen en houden dat past bij het brandveiligheidsrisico van de functie van het getransformeerde gebouw. Bijvoorbeeld: als je ergens slaapt dan zou het aan hogere eisen moeten voldoen. In interactieve workshops en lezingen probeert BBN de uit brandveilige transformatie voortvloeiende vragen hanteerbaar te maken.

Transformatie Neudeflat als interessante case study

Centraal staat een lezing van Jeroen Bestman, A3 Architecten en Pim van der Vliet, EGM Adviseurs over de transformatie van de Neudeflat in Utrecht. Hoe ontwierpen zij een gebouw dat veilig is voor de bewoners? Zo wordt ingegaan op de vluchtwegen, de constructie en de puzzel die dit oplevert in combinatie met wensen als zoveel mogelijk woonoppervlak en een passende uitstraling voor het gebouw. In de middag kunt u deelnemen aan verschillende workshops.

Brandveiligheid bij de BNA Academie

Heeft u 23 november geen tijd? Kijk dan ook eens naar de brandveiligheids– en transformatiecursussen van de BNA Academie.

Algemeen: Laatste BNA nieuws

di 06 mrt 2018

Circulair bouwen. Hoe dan?

 • Type: overig
 • Locatie: Blue City, Rotterdam
 • Organisatie: Kingspan Geïsoleerde Panelen
 • Onderwerp: Duurzame ontwikkeling
Circulair bouwen. Hoe dan?

Nieuws / 06 jul, 2017

Wet kwaliteitsborging op zijn vroegst in 2019 ingevoerd

De Eerste Kamer heeft dinsdag 4 juli 2017 gedebatteerd met minister Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) over de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Met dit wetsvoorstel komt bij de aanvraag voor een omgevingsvergunning de preventieve

Wet kwaliteitsborging op zijn vroegst in 2019 ingevoerd

Nieuws / 19 mei, 2017

BNA Beste Gebouw van het Jaar is bekend!

‘Het station voelt als een gebouw waaromheen nog zoveel meer kan ontstaan. Partijen worden...

BNA Beste Gebouw van het Jaar is bekend!

Nieuws / 29 jun, 2015

Ontwerp betere woningen door aandacht voor verse lucht

Toen ik in 1990 afstudeerde aan de TU Delft faculteit Bouwkunde, wist ik vrijwel niets van ventilatie. Eigenlijk behoorlijk schokkend voor een architect in spé. De werking van ventilatie begon me pas te dagen toen

Ontwerp betere woningen door aandacht voor verse lucht

Inloggen op BNA

(Sluiten)