Hedwig Heinsman, DUS Architects – Aectual

"Architectuur is het decor van ieders leven. Mijn ambitie is om ‘tailor-made’ woonoplossingen te bieden aan mensen wereldwijd"

Hedwig Heinsman is medeoprichter van DUS architects en Chief Creative Officer van Aectual, het nieuwe platform dat digitale productie toegankelijk maakt voor architecten en aannemers wereldwijd. De droom van DUS architects & Aectual is om iedereen op de wereld toegang te geven tot op maat gemaakte gebouwen en daarmee de wereldwijde transitie naar een duurzame manier van bouwen te ondersteunen. Ze geloven dat dit realiseerbaar is door middel van de digitalisering van de bouwwereld. DUS speelt hierbij de rol van aanjagend architect, Aectual is het platform dat digitale productie toegankelijk maakt voor architecten en aannemers wereldwijd. Beide bedrijven hebben gezamenlijk een verscheidenheid aan bouwproducten ontwikkeld volgens de ‘digitale bouwketen’. Denk aan 3D geprinte trappen, gevels, wanden en vloeren die met slimme software eenvoudig op maat kunnen worden ontworpen en vervolgens direct geprint. Het eerste product, een 3D geprinte vloer, wordt momenteel door Aectual gelanceerd op de internationale markt.

Hedwig richtte 13 jaar geleden DUS architects mede op. Zij haalde haar master-graad in bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft (cum laude) en studeerde aan de Technische Universiteit van Helsinki. Voor het 3D Print Canal House onderzoek werd DUS o.a. geëerd met de SEA Global Sustainability award, naast Barack Obama. Hedwig is een gevraagde keynote-spreker over de hele wereld, en visiting critic bij diverse architectenopleidingen en internationale bedrijven.

 

 

Algemeen: Laatste BNA nieuws

Nieuws / 21 nov, 2017

Blog Fred Schoorl: Omdenken met Reset Your Mind

In de Prodentfabriek te Amersfoort smaakt het naar nieuw. De BNA viert de landelijke Architectendag met een programma dat bol staat van het raakvlak tussen architectuur en wat er op wereldschaal aan technologische en duurzame

Blog Fred Schoorl: Omdenken met Reset Your Mind

Inloggen op BNA

(Sluiten)