Architecture Now over #Gebouwdgeluk

Verslag in woord en video

3 juli 2018

Op woensdag 27 juni organiseerden we in en met Pakhuis de Zwijger een avond over gebouwd geluk. Het verslag in een notendop:

Jord den Hollander die vertelt over Building Happiness, het thema van het Architecture Film Festival Rotterdam 2018 (10-14oktober) die gebouwd geluk verkent via Le Palais Ideal, Norilsk (de meest vervuilde stad ter wereld), Lissabon (dat wordt geteisterd door Earthquake Tourism) en The Experimental City van Spilhaus, en die tot slot een vrijblijvende tip heeft voor gebouwdgelukzoekers: ‘Leer genieten van het menselijk tekort’.

Tech-optimist Roger Tan (UNSense) die streeft naar het verbeteren van welbevinden en gezondheid van mensen in gebouwen en steden, door bijvoorbeeld sensoren in kantoren in te zetten voor het meten van stress.

Jacqueline Bouts (Xenia Hospice Leiden) die een jongerenhospice realiseerde in hartje Leiden, een oase opgetrokken uit licht en groen en geborgenheid, en omgeven door binnenstedelijke reuring en studenten die zorgen voor leven in de brouwerij.

Michel Schreinemachers (NEXT architects) die gevoed door een Waterschappen-mantra (geef ons heden ons dagelijks brood en af en toe een watersnood) in een nevengeul in de Waal de ZaligeBrug ontwierp. Een brug als een pad in de uiterwaarden, meanderend naar de overkant. Een bewustwordingsbrug bovendien, waarbij niet-regisseerbare omstandigheden (hoog water) in optima forma zijn gemunt.

Willemineke Hammer (EGM Architecten) die in het vernieuwbouwde Rotterdamse Erasmus MC 472 eenpersoonskamers en 3000 vierkante meter daktuin vrijspeelde onder het motto: hoe korter je hier verblijft hoe beter.

Beeldhouwer-architect John Kőrmeling die pleit voor een lineaire stad met happy streets en vierkante auto’s.

Getriggerd? Bekijk het videoverslag

Algemeen: Laatste BNA nieuws

wo 26 sep 2018

Queering Architecture: Noncompliant Bodies

  • Type: overig
  • Locatie: Faculteit Bouwkunde, Zaal K, Julianalaan 134, 2628 BL Delft
  • Organisatie: Het Nieuwe Instituut
  • Onderwerp: Architectuur en ontwerpen Extern
Queering Architecture: Noncompliant Bodies

Nieuws / 13 sep, 2018

Top-5 Jord: ga deze zien @ AFFR!

BNA is partner van het Architecture Film Festival Rotterdam. Het programma is rond, dus een goed moment om festival-directeur Jord den Hollander te vragen welke films we moeten gaan zien. Top-5 Jord: ga deze zien!

Top-5 Jord: ga deze zien @ AFFR!

Nieuws / 07 aug, 2018

Onderzoek BNA International: Kansen en knelpunten

Internationaal werkende Nederlandse architecten kiezen een duidelijk profiel voor de internationale markt. Dat blijkt uit onderzoek onder architectenbureaus die deelnemen aan het programma BNA International. Hun buitenlands succes is gebaseerd op duurzame ontwikkeling, een integrale

Onderzoek BNA International: Kansen en knelpunten

Nieuws / 05 jun, 2018

Pakhuis de Zwijger & BNA presenteren Architecture Now #9:

Op woensdag 27 juni organiseren Pakhuis de Zwijger en de BNA de negende Architecture Now avond. Deze avond heeft als thema Gebouwd Geluk. We leven in een tijd van hoogconjunctuur: er wordt weer op grote

Pakhuis de Zwijger & BNA presenteren Architecture Now #9:

Nieuws / 18 mei, 2018

BNA Beste Gebouw van het Jaar 2018:

De winnaar van de 13e editie van BNA Beste Gebouw van het Jaar is Het Gelders Huis in Arnhem, ontworpen door Team V Architectuur, in opdracht van VolkerWessels Integraal. De architectuurprijs van de Branchevereniging Nederlandse

BNA Beste Gebouw van het Jaar 2018:

Inloggen op BNA

(Sluiten)