Architecture Now over #Gebouwdgeluk

Verslag in woord en video

3 juli 2018

Op woensdag 27 juni organiseerden we in en met Pakhuis de Zwijger een avond over gebouwd geluk. Het verslag in een notendop:

Jord den Hollander die vertelt over Building Happiness, het thema van het Architecture Film Festival Rotterdam 2018 (10-14oktober) die gebouwd geluk verkent via Le Palais Ideal, Norilsk (de meest vervuilde stad ter wereld), Lissabon (dat wordt geteisterd door Earthquake Tourism) en The Experimental City van Spilhaus, en die tot slot een vrijblijvende tip heeft voor gebouwdgelukzoekers: ‘Leer genieten van het menselijk tekort’.

Tech-optimist Roger Tan (UNSense) die streeft naar het verbeteren van welbevinden en gezondheid van mensen in gebouwen en steden, door bijvoorbeeld sensoren in kantoren in te zetten voor het meten van stress.

Jacqueline Bouts (Xenia Hospice Leiden) die een jongerenhospice realiseerde in hartje Leiden, een oase opgetrokken uit licht en groen en geborgenheid, en omgeven door binnenstedelijke reuring en studenten die zorgen voor leven in de brouwerij.

Michel Schreinemachers (NEXT architects) die gevoed door een Waterschappen-mantra (geef ons heden ons dagelijks brood en af en toe een watersnood) in een nevengeul in de Waal de ZaligeBrug ontwierp. Een brug als een pad in de uiterwaarden, meanderend naar de overkant. Een bewustwordingsbrug bovendien, waarbij niet-regisseerbare omstandigheden (hoog water) in optima forma zijn gemunt.

Willemineke Hammer (EGM Architecten) die in het vernieuwbouwde Rotterdamse Erasmus MC 472 eenpersoonskamers en 3000 vierkante meter daktuin vrijspeelde onder het motto: hoe korter je hier verblijft hoe beter.

Beeldhouwer-architect John Kőrmeling die pleit voor een lineaire stad met happy streets en vierkante auto’s.

Getriggerd? Bekijk het videoverslag

Algemeen: Laatste BNA nieuws

Nieuws / 08 jan, 2019

Architecten klaar voor uitvoering klimaatakkoord gebouwde omgeving

Architecten staan klaar voor de uitvoering van het klimaatakkoord voor de gebouwde omgeving. Zij  willen zo ook actief meebouwen aan het bereiken van de Parijs-klimaatdoelen. Partners die zij hierbij nodig hebben zijn bouwfysica adviseurs, installateurs,

Architecten klaar voor uitvoering klimaatakkoord gebouwde omgeving

Nieuws / 18 dec, 2018

BNA Beste Gebouw van het Jaar 2019 van start

De 14e editie van BNA Beste Gebouw van het Jaar – dé architectuurprijs van Nederland – gaat 22 januari van start. Vanaf die dag zijn architecten en opdrachtgevers uitgenodigd om hun beste gebouw op www.gebouwvanhetjaar.nl

BNA Beste Gebouw van het Jaar 2019 van start

Nieuws / 18 dec, 2018

Een Kerstboodschap – van Nathalie & Fred

Dàt het beter gaat met ons als architectenbranche is onmiskenbaar. Maar zijn we ook gelukkiger? Het is een vraag die hoort bij de tijd waarin we met onze naasten verkeren en elkaar geluk wensen voor

Een Kerstboodschap – van Nathalie & Fred

Nieuws / 03 okt, 2018

Meer circulaire projecten en ambitieuze opdrachtgevers nodig

Architecten hebben meer circulaire projecten en ambitieuze opdrachtgevers nodig om samen de circulaire architectuur en bouw te ontwikkelen. Bij deze gezamenlijke zoektocht is het delen van ervaringen met andere bureaus en alle spelers uit de bouwketen

Meer circulaire projecten en ambitieuze opdrachtgevers nodig

Inloggen op BNA

(Sluiten)