3 finalisten strijden om een ereplek op Lowlands

ArchiTenten Challenge 2019

1 mei 2019

Uit maar liefst 66 ArchiTent-ontwerpideeën heeft de vakjury 3 finalisten gekozen. Iedereen kan tot en met 28 mei stemmen op zijn/haar favoriete ArchiTent via www.architenten.nl  

De ArchiTenten Challenge is bedoeld om met name architectuurstudenten en jonge architecten (tot 35 jaar) uit te dagen hun creatieve talent in te zetten voor het ontwerpen van een gave festivaltent. Op 3 juni maken we de winnende ArchiTent bekend, deze zal worden gemaakt door tentenbouwer Karsten en krijgt een ereplek op Lowlands, van 16 t/m 18 augustus.

Jurylid Ronald Schleurholts (Cepezed) had logischerwijs geen stemrecht bij de inzending van de tweede finalist en heeft ook geen stemrecht bij het aanwijzen van de winnaar. De overige juryleden waren: Eric van Eerdenburg (directeur Lowlands), Dre Wapenaar (tentkunstenaar), Marc Takken (Karsten Tenten), Jelmer Boomsma (Digital Creative Agency Grrr, partner ArchiTenten Challenge) en Fred Schoorl (directeur BNA).

De 3 finalisten
1.     De Trektent

Bart Meere (25), student Civiele Techniek TU Delft

De Trektent is een eenvoudig op te zetten en compact op te vouwen tent. De Trektent staat niet binnen 2 seconden zoals de opgooitent, maar staat zeker binnen een paar minuten. Met dit originele systeem is de tent hoe groot dan ook door 1 persoon op te zetten. Het doek, de slurven en de touwen zijn een oprolbaar/opvouwbaar geheel, zodat de tent makkelijk weer mee naar huis kan.

2.     Inside out There
Jasper Manders (31), bouwkundig ingenieur Cepezed

Deze ultieme 2 persoons-festivaltent is opblaasbaar en is geschikt voor koude en warme dagen. Je kunt de tent letterlijk binnenstebuiten keren in combinatie met het tentdoek. Zo houdt ie aan de ene kant de warmte vast en blijft ie aan de andere kant koel. Ook fijn: je kunt in de tent zitten zonder je hoofd te stoten, terwijl je aan de voorkant zelfs kunt staan dankzij het handige aanpasbare frame. Bovendien maakt een reflecterend materiaal deze tent tot een echte eye-catcher.

3.     Communitytent Bending Bamboo
Bernd de Groot (23), student Architectuur & Built Environment Hanzehogeschool Groningen

Deze tent, bedoeld voor groepen, bestaat uit 5 tentdelen waarin 10 personen kunnen kamperen. Dankzij de luifel ontstaat een ‘gemeenschappelijk binnenplein’ waaromheen de tenten zijn gegroepeerd. Deze luifel dient daarnaast ook voor bescherming tegen regen en zon, op deze manier kunnen de kampeerders 24/7 met elkaar eten, feesten en chillen.

Over de inzendingen & de jureringscriteria
De 66 ontwerpschetsen zijn beoordeeld op ruimtelijke creativiteit, innovatief karakter en duurzame gebruikswaarde. Lowlands biedt de winnende ArchiTent een podium aan de leukste kampeerders van Nederland: de Lowlands campinggasten.

De meeste inzendingen kwamen van Academie van Bouwkunst-studenten en jonge architecten. Opvallend was dat veel ingezonden concepten ‘community’ gedreven waren: groepstenten en constructies met gemeenschappelijke ruimtes. De jury heeft ook gekeken naar de maakbaarheid van de ontwerpschetsen.

Stem ook

 

 

Algemeen: Laatste BNA nieuws

do 06 jun 2019

Parametrisch ontwerpen

  • Type: workshop
  • Locatie: Amsterdam (ntb)
  • Organisatie: BNA | Academie
  • Onderwerp: BNA Academie Vakmanschap
Parametrisch ontwerpen

Nieuws / 23 mei, 2019

Vakjury kiest 9 toptalenten voor Next Step Program 2019

Op 14 mei kwam de vakjury van het Next Step Program voor jong architectuurtalent bijeen om de Next Step Ahead Group te kiezen. Meer dan 40 inzenders hadden zich opgegeven voor deze 3e editie van

Vakjury kiest 9 toptalenten voor Next Step Program 2019

Nieuws / 23 mei, 2019

Ontwerpkracht voor bedrijventerreinen

Op vrijdag 10 mei presenteerden vier jonge ontwerpteams bestaand uit BNA-architecten, landschapsarchitecten en andere specialisten op bedrijventerrein Hoorn80 hun visies op energieneutrale bedrijventerreinen. De ontwerpstudie was een initiatief van BNA Onderzoek, Kortman Duurzame Gebiedsontwikkeling, de

Ontwerpkracht voor bedrijventerreinen

Nieuws / 17 mei, 2019

Noord-Zuidlijn is BNA Beste Gebouw van het Jaar 2019

De Noord-Zuidlijn in Amsterdam is verkozen tot het BNA Beste Gebouw van het Jaar 2019. Architect Jan Benthem (Benthem Crouwel Architects) en een vertegenwoordiger van opdrachtgever gemeente Amsterdam, Metro en Tram namen hun prijs – een

Noord-Zuidlijn is BNA Beste Gebouw van het Jaar 2019

Inloggen op BNA

(Sluiten)