Harvard Onderhandelen

Leer hoe je je onderhandelingen succesvol voorbereidt, voert en afrondt!

Als je in een samenwerking resultaten wilt behalen waar alle partijen tevreden mee zijn én je wilt de relatie goed houden, dan vraagt dat nogal wat van de wijze waarop je onderhandelt. In deze training leer je hoe je dat doet. Je leert de vijf spelregels van het Harvard onderhandelen toe te passen.

Direct inschrijven

We denken vaak dat we onderhandelen als alle partijen een beetje water bij de wijn doen. Het sluiten van een compromis lijkt vaak het hoogst haalbare. Iedereen levert een klein beetje in, waardoor uiteindelijk geen van de betrokken partijen echt krijgt wat hij wil. Door de vijf spelregels van het Harvard Onderhandelen toe te passen, behaal je resultaten die door alle partijen als optimaal worden ervaren. We noemen dit het win-win onderhandelen.

Om een onderhandeling op de win-win manier te laten verlopen is er maar één partij nodig. Door het effectief toepassen van de spelregels neem je de andere partij(en) mee en komt u allemaal als winnaar uit dit proces.

Wat leert u?BNA Academie - onderhandelen
In deze training leert u welke vragen of opmerkingen passend zijn in welke fase van het onderhandelingsproces. De theorie is kort en helder. In de training gaat je actief oefenen met de bijpassende communicatie. Je oefent vooral met situaties uit jouw eigen praktijk.

Na afloop van deze module bent u bekend met de spelregels van het Harvard Onderhandelen en heb je deze geoefend.

Programma
Het programma bestaat uit het stapsgewijs doornemen van het onderhandelingsproces waarbij je per onderdeel oefent met (uw eigen) praktijksimulaties. Ter voorbereiding op de trainingsdag vragen we je een intakeformulier in te vullen.

Onderwerpen

  1. de spelregels van het Harvard Onderhandelen
  2. de theorie van het win-win onderhandelen
  3. Oefenen van de passende communicatie:
  • Het bespreekbaar maken van de wederzijdse belangen
  • Het proces van het zoeken naar oplossingen in wederzijds belang
  • Het stellen van de juiste vragen
  • Het doen van uitspraken die horen bij het doorlopen van het proces
  • De voorbereiding op een onderhandelingsgesprek
  • Wat te doen als er geen overeenkomst mogelijk is

Voor wie?
Architecten, ontwerpers en medewerkers van architecten- en ontwerpbureaus die met opdrachtgevers en/of leveranciers moeten onderhandelen.

Competenties
Contactuele vaardigheden, communicatieve vaardigheden, samenwerken, creativiteit, flexibiliteit, resultaatgerichtheid.

Trainer
Hanneke Janzen is ook trainer voor onze InCompany trainingen.

Inschrijven

Kijk hier wanneer de cursus is ingepland.

Type Training
Kosten leden € 345 excl. btw
Kosten niet-leden € 445 excl. btw
Investering 1dag, 7 PBO-uren

In the spotlight

Ontwerp en brandveiligheidsvoorschriften: een vurige match?

Robert Platje brengt een verrassend element aan het licht waar je misschien nog niet aan had gedacht.  In het Bouwbesluit 2012 staan brandveiligheidsvoorschriften die een behoorlijke impact kunnen hebben op het ontwerp van een gebouw. […]

Ontwerp en brandveiligheidsvoorschriften: een vurige match?

Partner worden

Na afloop kun je met meer kennis en zelfvertrouwen de verwachtingen van je zelf, je partners en medewerkers beter managen.

Partner worden

Leiderschap in projecten

Tijdens de intervisiebijeenkomsten staat het leren reflecteren op jezelf in jouw praktijk als projectmanager of projectleider centraal.

Leiderschap in projecten

Business Bootcamp voor Architecten

Als ondernemer heb je aan twee zaken behoefte: kennis over wat er komt kijken bij het ondernemerschap en een stevig netwerk.

Business Bootcamp voor Architecten

Groen in architectuur

Wie bij het ontwerpen van gebouwen de gebruiker centraal stelt kan niet om het aspect ‘beplanting” heen. Hoe zijn de voordelen van binnengroen onderbouwd en wat is er nodig om beplanting structureel en succesvol mee te nemen in een ontwerp.

Groen in architectuur

Privé: Gezonde gebouwen

Duurzaam binnenklimaat

In deze kennisbijeenkomst neemt Atze Boerstra je mee in alle ins en outs van het binnenmilieu.

Privé: Gezonde gebouwen

Storytelling

Met behulp van een verhaal de ander overtuigen & beïnvloeden. Geef het architectenbureau een menselijk gezicht en een grotere herkenning!

Storytelling

Continu je kennis en kunde updaten is cruciaal

Mirjam Hoveijn is opleidingspecialist van huis uit. Ze weet wat nodig is om trainingen te ontwikkelen die meerwaarde bieden, of in haar woorden: “Die mensen helpen hun kennis en kunde verder te ontwikkelen, zodat je jezelf interessanter maakt voor je werkgever, je medewerkers of je opdrachtgevers.

Continu je kennis en kunde updaten is cruciaal

Social media voor architecten

Dragen uw social media activiteiten eigenlijk wel bij aan het bereiken van uw zakelijk doelen? Genereer meer leads met een rendabele contentstrategie.

Social media voor architecten

InCompany

Wij denken graag mee over maatwerktrainingen!

InCompany

Inloggen op BNA

(Sluiten)