Bouwaanvragen doen (BEP-module)

De bouwaanvraag vanuit het perspectief van de Indieningsvereisten

DEZE MODULE IS ALLEEN TOEGANKELIJK VOOR BEP-ers.

Een efficiënt bouwproces begint met een efficiënte bouwaanvraag. Wat moet je eigenlijk allemaal indienen als je een omgevingsvergunning aanvraagt? Dat leer je in deze module. Aan de hand van het Praktijkboek Indieningsvereisten leer je welke tekeningen, berekeningen en gegevens wanneer moeten worden aangeleverd bij het indienen van een bouwaanvraag.BNA Academie - BEP-module Efficiente bouwaanvragen doen

Opzet van de BEP-module
Als BEP-er ontvang je een schriftelijke praktijkopdracht, die je voorafgaand aan de module indient bij de docent van de module. Na afloop van de module bespreken jullie de opdracht. Mocht het resultaat niet voldoende zijn, ontvang je een aanvullende opdracht.

Programma
De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de module:

  • Regeling Omgevingsrecht: de achtergronden
  • Het Praktijkboek Indieningsvereisten
  • Bevoegdheden van de gemeenten
  • De indieningsvereisten en het ontwerpproces
  • Het later indienen van gegevens
  • Indieningsvereisten Algemeen bouwkundige uitgangspunten
  • Indieningsvereisten Bouwfysica
  • Indieningsvereisten Brandveiligheid
  • Indieningsvereisten Installatietechniek

De opdracht
Uitgebreide informatie volgt na aanmelding.

Wat leer je?
Na afloop van deze module weet je welke tekeningen, berekeningen en gegevens moeten worden aangeleverd, in welke vorm en op welk detailniveau. Ook leer je aan welke voorwaarden deze gegevens moeten voldoen en welke gegevens direct en welke in een latere fase van de bouwaanvraag ingediend kunnen worden. De module richt zich met name op de bouwkundige en installatietechnische aspecten van de bouwaanvraag. Verder wordt ingegaan op de juridische achtergronden van de Regeling Omgevingsrecht (Mor) en de bevoegdheden van de gemeente voor wat betreft het opvragen van indieningsvereisten.

Voor wie?
Deze module is erkend als onderdeel van de Individuele route van de Beroepservaringsperiode.

Competenties
Vakkundigheid, technisch inzicht, analytische vaardigheden, nauwkeurigheid.

Eindtermen
Heeft inzicht in het aanvragen van benodigde vergunningen. Deze cursus is geaccrediteerd.

Type Training
Kosten € 195 excl. btw
Duur 1 middag

In the spotlight

Investeren in talentontwikkeling is een strategische keuze geworden

Interview met Mirjam Hoveijn, programmamanager BNA Academie “Voor architecten is investeren in talentontwikkeling een strategische keuze geworden. Ze begrijpen dat ze hun kennis en vaardigheden up to date moeten houden om hun werk goed uit […]

Investeren in talentontwikkeling is een strategische keuze geworden

#3 Bessels architekten & ingenieurs spant de kroon

Door Merel Pit “Het kennisniveau van al onze mensen willen we verhogen. Daarom heeft iedereen binnen het bureau de plicht om zich te ontwikkelen,” aldus Herman Bessels, directeur Bessels architekten & ingenieurs over zijn personeel. […]

#3 Bessels architekten & ingenieurs spant de kroon

Biobased Ontwerpen & Bouwen

Bij de training Biobased bouwen gaat het om het leren kennen van verschillende soorten materialen en de toepassingsgebieden daarvan.

Biobased Ontwerpen & Bouwen

Groen in architectuur

Wie bij het ontwerpen van gebouwen de gebruiker centraal stelt kan niet om het aspect ‘beplanting” heen. Hoe zijn de voordelen van binnengroen onderbouwd en wat is er nodig om beplanting structureel en succesvol mee te nemen in een ontwerp.

Groen in architectuur

Hoe denkt en werkt een projectontwikkelaar?

Tijdens de cursus blijven we dus niet bij theorie alleen. We gaan aan de slag met ieders eigen praktijk en kijken naar alle processen waarmee je te maken krijgt.

Hoe denkt en werkt een projectontwikkelaar?

“Als leider ben je nooit uitgeleerd”

“Als architect heb je een natuurlijke leiderschapsrol in projecten.” Aan het woord is Janneke Bierman, directeur van Bierman Henket architecten.

“Als leider ben je nooit uitgeleerd”

Storytelling

Adriaan Jurriëns over zijn deelname aan de masterclass Storytelling: “Mij is het meest bijgebleven dat een goed verhaal niet abstract is, maar persoonlijk. Als architect ben je toch gewend om over van alles behalve jezelf te praten. Ik moest over die drempel om me kwetsbaar op te stellen, het verhaal vanuit mezelf te vertellen, durven te vereenvoudigen en details weg te laten, maar uiteindelijk maakte het mijn verhaal veel sterker. Op de laatste cursusdag zag ik mijn verhaal ineens landen bij de rest van de groep. Iedereen was er stil van. Dat was voor mij echt een openbaring.”

Storytelling

Inloggen op BNA

(Sluiten)