Cursusleiding

Dr. ir. Atze Boerstra is directeur & senior binnenmilieu adviseur bij BBA.

Atze studeerde Werktuigbouwkunde aan de TU Delft bij de vakgroep Klimaatregeling. Tijdens zijn studie was hij al gefascineerd door de mens en het binnenmilieu, wat o.a. blijkt uit zijn stage aan de Technical University of Denmark onder professor O.L. Fanger. Hij studeerde af op ‘Zin en onzin van gesloten gevels en volledige luchtbehandeling in kantoorgebouwen’.

Na zijn studie heeft hij een aantal jaren als adviseur binnenklimaat / gebouwgerelateerde gezondheid gewerkt voor het Arbo-adviesbureau Bedrijfsgezondheidsdienst RBB, de toenmalige arbodienst van de rijksoverheid (later: Achmea Arbo). Vervolgens heeft hij een periode onderzoek gedaan in de VS voor Hal Levin & Associates.

In 1996 heeft hij BBA Binnenmilieu BV opgericht waarin hij zijn passie combineert met een visie: door de gebouwgebruiker centraal te stellen zorgen voor een gezonde en comfortabele werk- en leefomgeving. Als directeur van BBA Binnenmilieu BV houdt Atze zich voornamelijk bezig met de bijzondere projecten (of ‘specials’). Ook heeft hij zitting in verschillende internationale normcommissies (bijvoorbeeld NEN-EN 15251), was hij in het verleden lid van het algemeen bestuur van de TVVL (zie www.tvvl.nl) en publiceert hij regelmatig wetenschappelijke artikelen.

In 2016 is Atze in deeltijd gepromoveerd ben aan de TU Eindhoven op het onderwerp ‘Personal Control over Indoor Climate: Impact on Comfort, Health and Productivity.’

Sinds medio 2016 zit Atze in het bestuur van REHVA (de Federatie van Europese verenigingen op het gebied van verwarming, ventilatie en airconditioning).

BBA is dochteronderneming van DGMR, onze kennispartner voor de cursus BENG. DGMR is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau dat zich bezighoudt met vernieuwende oplossingen voor een duurzame, veilige en gezonde omgeving. DGMR is o.a. gespecialiseerd in bouwfysica, duurzaam bouwen, energie, akoestiek en brandveiligheid.

 

In the spotlight

Investeren in talentontwikkeling is een strategische keuze geworden

Interview met Mirjam Hoveijn, programmamanager BNA Academie “Voor architecten is investeren in talentontwikkeling een strategische keuze geworden. Ze begrijpen dat ze hun kennis en vaardigheden up to date moeten houden om hun werk goed uit […]

Investeren in talentontwikkeling is een strategische keuze geworden

#3 Bessels architekten & ingenieurs spant de kroon

Door Merel Pit “Het kennisniveau van al onze mensen willen we verhogen. Daarom heeft iedereen binnen het bureau de plicht om zich te ontwikkelen,” aldus Herman Bessels, directeur Bessels architekten & ingenieurs over zijn personeel. […]

#3 Bessels architekten & ingenieurs spant de kroon

Biobased Ontwerpen & Bouwen

Bij de training Biobased bouwen gaat het om het leren kennen van verschillende soorten materialen en de toepassingsgebieden daarvan.

Biobased Ontwerpen & Bouwen

Groen in architectuur

Wie bij het ontwerpen van gebouwen de gebruiker centraal stelt kan niet om het aspect ‘beplanting” heen. Hoe zijn de voordelen van binnengroen onderbouwd en wat is er nodig om beplanting structureel en succesvol mee te nemen in een ontwerp.

Groen in architectuur

Hoe denkt en werkt een projectontwikkelaar?

Tijdens de cursus blijven we dus niet bij theorie alleen. We gaan aan de slag met ieders eigen praktijk en kijken naar alle processen waarmee je te maken krijgt.

Hoe denkt en werkt een projectontwikkelaar?

“Als leider ben je nooit uitgeleerd”

“Als architect heb je een natuurlijke leiderschapsrol in projecten.” Aan het woord is Janneke Bierman, directeur van Bierman Henket architecten.

“Als leider ben je nooit uitgeleerd”

Storytelling

Adriaan Jurriëns over zijn deelname aan de masterclass Storytelling: “Mij is het meest bijgebleven dat een goed verhaal niet abstract is, maar persoonlijk. Als architect ben je toch gewend om over van alles behalve jezelf te praten. Ik moest over die drempel om me kwetsbaar op te stellen, het verhaal vanuit mezelf te vertellen, durven te vereenvoudigen en details weg te laten, maar uiteindelijk maakte het mijn verhaal veel sterker. Op de laatste cursusdag zag ik mijn verhaal ineens landen bij de rest van de groep. Iedereen was er stil van. Dat was voor mij echt een openbaring.”

Storytelling

Inloggen op BNA

(Sluiten)