Gezonde gebouwen

“Health, wellbeing, sustainability merge as a key driver of real estate value” (PWC, 2016).

De vraag naar gezonde en comfortabele gebouwen neemt toe. Volgens PriceWaterhouseCoopers bepalen ‘stenen en locatie’ straks niet meer de prijs van toekomstige gebouwen, maar zal de prijs bepaald worden door flexibiliteit, bruikbaarheid en kwaliteit van de huisvesting. Hierbij zien zij gezondheid, comfort en duurzaamheid als één van dé prijsbepalende factoren: “Health, wellbeing, sustainability merge as a key driver of real estate value” (PWC, 2016). 
Echter, hoe bereik je een gezond en comfortabel gebouw? Fris je kennis van een gezond binnenklimaat in een halve dag op! In deze cursus neemt Atze Boerstra (directeur & senior binnenmilieu adviseur BBA) je mee in alle ins & outs van het binnenmilieu, met nadruk op een ‘gezond binnenklimaat’. Het gaat bijvoorbeeld over de thema’s luchtkwaliteit en thermisch binnenklimaat, maar ook over licht en geluid en hoe dat op het welzijn, de gezondheid en de productiviteit van gebouwgebruikers doorwerkt, met de nadruk op comfort.

Wat leer je?
Deze middag-en avondbijeenkomst van 6 uur (inclusief eten) bestaat uit drie delen:

Deel 1 gaat over ‘gezonde gevel’: waar moet je op letten als een gevel ontwerpt? Denk bijvoorbeeld aan het optimaliseren daglichttoetreding, beperken geluidtoetreding van buiten, voorkomen oververhitting, mogelijkheid bieden voor handmatig beïnvloeden verse luchttoevoer, groene gevels, dubbele huid gevels enzovoorts.

Deel 2 gaat over ‘gezonde materialen’: in dit deel gaan we dieper in op o.a. gerecyclede materialen en over chemische emissies uit nieuwe materialen (glaswol/ steenwol). Ook stippen we het onderwerp ‘vloeren’ aan: over bijvoorbeeld akoestische absorptie, voorkomen van koude voeten en schoonmaakbaarheid.

Deel 3 gaat over ‘gezonde installaties’: hoe voorkom je bijvoorbeeld stofdepositie in ventilatiesystemen? Maar ook: persoonlijke beïnvloeding verwarming en koeling, ontwerptemperatuur zomer (adaptief thermisch comfort), gebruik van micro-klimatisering, etc.

Ook zal Atze aanstippen hoe een gezond binnenmilieu ingebed is binnen BREEAM/ LEED/ WELL.
Lees ook de white paper van BBA en DGMR  ‘Naar een gezond gebouw met de WELL Building Standard’

Programma

1. Gezonde gevels
2. Gezonde materialen
3. Gezonde installaties

Voor wie?
Architecten, interieurarchitecten, ontwerpers, ingenieurs en medewerkers van architecten- en ontwerpbureaus, kortom iedereen die meer wil weten over gezond bouwen en het toepassen van gezonde materialen, gevels en installaties.

Lees hier wanneer de cursus is ingepland

Type Cursus
Kosten leden € 247 excl. btw
Kosten niet-leden € 325 excl. btw
Investering Middag + avond, 5 PBO-uren

In the spotlight

Biobased Ontwerpen & Bouwen

Bij de training Biobased bouwen gaat het om het leren kennen van verschillende soorten materialen en de toepassingsgebieden daarvan.

Biobased Ontwerpen & Bouwen

Partner worden

Na afloop kun je met meer kennis en zelfvertrouwen de verwachtingen van je zelf, je partners en medewerkers beter managen.

Partner worden

Leiderschap in projecten

Tijdens de intervisiebijeenkomsten staat het leren reflecteren op jezelf in jouw praktijk als projectmanager of projectleider centraal.

Leiderschap in projecten

Business Bootcamp voor Architecten

Als ondernemer heb je aan twee zaken behoefte: kennis over wat er komt kijken bij het ondernemerschap en een stevig netwerk.

Business Bootcamp voor Architecten

Groen in architectuur

Wie bij het ontwerpen van gebouwen de gebruiker centraal stelt kan niet om het aspect ‘beplanting” heen. Hoe zijn de voordelen van binnengroen onderbouwd en wat is er nodig om beplanting structureel en succesvol mee te nemen in een ontwerp.

Groen in architectuur

Gezonde gebouwen

Duurzaam binnenklimaat

In deze kennisbijeenkomst neemt Atze Boerstra je mee in alle ins en outs van het binnenmilieu.


Gezonde gebouwen

Storytelling

Met behulp van een verhaal de ander overtuigen & beïnvloeden. Geef het architectenbureau een menselijk gezicht en een grotere herkenning!


Storytelling

Continu je kennis en kunde updaten is cruciaal

Mirjam Hoveijn is opleidingspecialist van huis uit. Ze weet wat nodig is om trainingen te ontwikkelen die meerwaarde bieden, of in haar woorden: “Die mensen helpen hun kennis en kunde verder te ontwikkelen, zodat je jezelf interessanter maakt voor je werkgever, je medewerkers of je opdrachtgevers.


Continu je kennis en kunde updaten is cruciaal

Social media voor architecten

Dragen uw social media activiteiten eigenlijk wel bij aan het bereiken van uw zakelijk doelen? Genereer meer leads met een rendabele contentstrategie.


Social media voor architecten

InCompany

Wij denken graag mee over maatwerktrainingen!


InCompany

Inloggen op BNA

(Sluiten)