Business Bootcamp voor Architecten

Versterk in hoog tempo je kracht als ondernemer

UNIEK PROGRAMMA voor architecten met ondernemersambities
Als ondernemer heb je aan twee zaken behoefte: kennis over wat er komt kijken bij het ondernemerschap en een stevig netwerk. Daarom ontwikkelde de BNA Academie een uniek programma: de Business Bootcamp voor Architecten. Architecten die hun eigen bureau willen starten of een herstart willen maken worden in hoog tempo daarvoor klaargestoomd.   Doorgewinterde experts delen hun kennis over onderwerpen als het businessplan (m.b.v. FuturA Tookit voor architecten) strategie, marketing, acquisitie, financiën en onderhandelen. Je treft vakgenoten die net als jij het ondernemerschap serieus nemen en wisselt ervaringen uit. Het traject wordt afgesloten met een ‘Dragons’ Den’ waarbij je je business plan pitcht aan opdrachtgevers en samenwerkingspartners, die een kijkje bieden in de manier waarop zij architecten selecteren.

Wetenschappelijk onderzoek is rode draad in het programma: de FuturA Toolkit. Dit is een bordspel dat als uitgangspunt dient voor het aanvliegen en opzetten van nieuwe projecten of jouw onderneming. De Toolkit is gebaseerd op het business model canvas en tot stand gekomen vanuit het wetenschappelijk onderzoeksproject FuturA, een samenwerking tussen TU Delft, Radboud Universiteit Nijmegen en BNA. Klik hier voor meer informatie over de Toolkit.

Wat leer je?
Na de Business Bootcamp voor architecten:

 • Heb je de waardepropostie van jouw bureau helder;
 • Weet je hoe krijg je opdrachten verkrijgt;
 • Kun je je bureau met impact presenteren;
 • Weet je hoe je jouw bureau kunt positioneren;
 • Heb je een heldere analyse van de markt en weet je waar jouw kansen liggen;
 • Kun je gebruik maken van storytelling om je corporate verhaal te ontwikkelen;
 • En weet je hoe je hiermee opdrachtgevers beïnvloedt en overtuigt;
 • En kun je jouw boodschap helder en overtuigend brengen;
 • Kun je een goede elevator pitch doen;
 • Heb je tips & trics voor goede PR&Marketing;
 • Begrijp je welke rolidentiteit(en) je binnen een project vervult;
 • Begrijp je hoe je je rol onderhandelt in een project;
 • Weet hoe je omgaat met de spanning tussen creatie en commercie;
 • Zorg je dat waarde (gebruiks-, professionele- en financiële waarde) niet alleen wordt gecreëerd maar ook wordt toegeëigend;
 • Weet je hoe je jouw bureau financieel gezond houdt;
 • Heb je kennis van verdienmodellen;
 • Weet je hoe je de FuturA Toolkit voor ieder project in kunt zetten;
 • Weet je hoe je goede bedrijfsvoering opzet en onderhoud.

Voor wie? De Business Bootcamp is bedoeld voor architecten die willen starten met hun eigen bureau, maar ook voor architecten die al een eigen bureau hebben en daaraan verder vorm willen geven of willen herstarten. Het is ook interessant voor architecten die binnen hun bureau willen doorgroeien naar de positie van partner. Deze Bootcamp is tevens geschikt voor tuin-en landschapsarchitecten, interieurarchitecten, ontwerpers, ingenieurs en medewerkers van architecten- en ontwerpbureaus.

Data
22 november, 13 december, 10 januari, 17 en 31 januari

 

 

Tijdsinvestering
Het invullen van de Toolkit is de rode draad in de Business Bootcamp. Je krijgt hiervoor tijd tijdens de bijeenkomsten, maar zult er thuis ook mee aan de slag gaan. Voor de Bootcamp staat 35 uur en voor het thuis uitwerken van de Toolkit (businessplan) en het voorbereiden van je pitch staat ongeveer 10 uur (totaal 45 PBO punten).

Type Training
Kosten leden € 645,- excl. btw
Kosten niet-leden € 795,- excl. btw
Investering 5 dagdelen 13.00-19.00 45 PBO-uren

In the spotlight

Investeren in talentontwikkeling is een strategische keuze geworden

Interview met Mirjam Hoveijn, programmamanager BNA Academie “Voor architecten is investeren in talentontwikkeling een strategische keuze geworden. Ze begrijpen dat ze hun kennis en vaardigheden up to date moeten houden om hun werk goed uit […]

Investeren in talentontwikkeling is een strategische keuze geworden

#3 Bessels architekten & ingenieurs spant de kroon

Door Merel Pit “Het kennisniveau van al onze mensen willen we verhogen. Daarom heeft iedereen binnen het bureau de plicht om zich te ontwikkelen,” aldus Herman Bessels, directeur Bessels architekten & ingenieurs over zijn personeel. […]

#3 Bessels architekten & ingenieurs spant de kroon

Biobased Ontwerpen & Bouwen

Bij de training Biobased bouwen gaat het om het leren kennen van verschillende soorten materialen en de toepassingsgebieden daarvan.

Biobased Ontwerpen & Bouwen

Groen in architectuur

Wie bij het ontwerpen van gebouwen de gebruiker centraal stelt kan niet om het aspect ‘beplanting” heen. Hoe zijn de voordelen van binnengroen onderbouwd en wat is er nodig om beplanting structureel en succesvol mee te nemen in een ontwerp.

Groen in architectuur

Hoe denkt en werkt een projectontwikkelaar?

Tijdens de cursus blijven we dus niet bij theorie alleen. We gaan aan de slag met ieders eigen praktijk en kijken naar alle processen waarmee je te maken krijgt.

Hoe denkt en werkt een projectontwikkelaar?

“Als leider ben je nooit uitgeleerd”

“Als architect heb je een natuurlijke leiderschapsrol in projecten.” Aan het woord is Janneke Bierman, directeur van Bierman Henket architecten.

“Als leider ben je nooit uitgeleerd”

Storytelling

Adriaan Jurriëns over zijn deelname aan de masterclass Storytelling: “Mij is het meest bijgebleven dat een goed verhaal niet abstract is, maar persoonlijk. Als architect ben je toch gewend om over van alles behalve jezelf te praten. Ik moest over die drempel om me kwetsbaar op te stellen, het verhaal vanuit mezelf te vertellen, durven te vereenvoudigen en details weg te laten, maar uiteindelijk maakte het mijn verhaal veel sterker. Op de laatste cursusdag zag ik mijn verhaal ineens landen bij de rest van de groep. Iedereen was er stil van. Dat was voor mij echt een openbaring.”

Storytelling

Inloggen op BNA

(Sluiten)