Docenten & Sprekers

DOCENTEN & TRAINERS 

Ernestien Idenburg

Ernestien Idenburg (dag 1-2 3) is business consultant voor creatieve ondernemers. Zij helpt startende ondernemers bij het opzetten van hun bedrijf en bij het realiseren van hun groeidoelstellingen. Ernestien is begonnen als advocaat en heeft daarna ruime, internationale ervaring opgedaan in de financiële sector en als bureaumanager van een gerenommeerd interieurarchitectenbureau. Daarmee biedt Ernestien ondersteuning in het organiseren en structureren van startende ondernemingen. Ze heeft kennis van en ervaring met juridische zaken, financiële en operationele planning, of bij het werven van nieuwe klanten en financiering.

 

 

Marina Bos – de Vos


Marina Bos-de Vos 
(dag 1-2-4) is van oorsprong architect. Cum laude behaalde ze haar master aan de TU/e waarna ze een aantal jaren als architect voor JHK architecten werkte. Mede getriggerd door de vraag over hoe het toch komt dat architecten in projecten (financiële) waarde niet altijd voldoende weten toe te eigenen, ging ze als PHD kandidaat (TU Delft) onderzoek doen naar onder meer deze ‘waarde-creatie’ vraag: het FuturA onderzoek was het resultaat. Dit deed zij ism Bente Lieftink van de Radboud Universiteit Nijmegen. Afgelopen maart promoveerde ze hierop, met als prachtig concrete opbrengts de FuturA Toolkit. Deze Toolkit zetten we dus met trots in tijdens de Business Bootcamp. Mariana zal je er helemaal doorheen loodsen, dat zal ze doen met veel energie, kennis en ervaring. Marina is momenteel als postdoctoraal onderzoeker en docent verbonden aan de TU Delft.

 

Remi van der Elzen

Remi van der Elzen (dag 3) is een van de meest ervaren trainers verbonden aan de BNA Academie. Met veel enthousiasme en succes heeft zij al vele architecten getraind in ‘Storytelling’. Tijdens dag 3 van de Business Bootcamp krijg je een mini-workshop ‘Storytelling’, zodat je beter weet hoe je jouw verhaal geloofwaardig en authentiek vertelt. Hoe omschrijven anderen haar? “Dynamische veranderaar. Zet mensen graag in hun kracht. Communicator pur sang, scherpe trainer en coach. Confronteert liefdevol, met humor en feilloos.”

 

 

Thijs Meijer


Thijs Meijer
 
(dag 4) is directeur van Meijer & Co Procespartner in architectuur en adviseert architectenbureaus over proces- en projectmanagement en over contractonderhandelingen. Daarnaast is hij onder meer docent aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam en is als docent projectmanagement verbonden aan de BNA Academie. Hij leert je alle projectmanagement trics vanuit de praktijk.

 

 

SPREKERS 

Josine van Gulik

 

Josine van Gullik, (dag 1) partner-bestuurder en business developer bij INBO  zal op dag 1 van de Business Bootcamp vertellen over de waardepropositie en het onderscheidend vermogen van INBO. Ook bespreekt zij vanuit haar eigen ervaringen bij INBO hoe belangrijk een ondernemende houding is (geweest) en welke vaardigheden daarin belangrijk zijn. Als geen ander stimuleert zij ook bij haar collega’s om te ondernemen binnen INBO. Graag wil ze jouw haar lessons learned meegeven! 

 

 

Hanneke Hollander

Hanneke Hollander, (dag 2) Head Business Development & Public Relations bij Mecanoo, deelt haar ervaring met het vinden van de opdrachten en opdrachtgevers die bij je passen. Daarvoor moet je eerst zelf weten wie je bent, waar je voor staat en welk type projecten je wilt en waar. Door een authentiek verhaal te hebben als bureau kun je een PR en business development strategie ontwikkelen om de opdrachtgevers te vinden die bij jouw bureau passen, zodat je je ontwikkelt in de richting die voor jou interessant is.

 

Ries Meertens

Ries meertens, (dag 3) voormalig managing-partner bij Kraaijvanger, geeft vanaf 1992 leiding en vorm aan diverse bloeiende, zelfsturende en lerende organisaties in de creatieve sector. Samen bouwen en integriteit zijn daarin de bepalende factoren voor mij. Zijn expertises: algemeen management, strategische planning, organisatieplanning, business coaching, business development, marketing en financiën.
Vanuit zijn coachingspraktijk helpt hij creatieve ondernemers met het krijgen van meer grip op de toekomst van bedrijf en beantwoordt vragen over focus, marketing, acquisitie, personeel, organisatie of geld. Coaching Creative Companies helpt ondernemers met het verbeteren van hun bedrijfsvoering en het waarmaken van hun ambities. Ries zet de ruim 25 jaar ervaring in die hij heeft opgedaan als als mede-eigenaar van diverse grote bureaus en die van managing partner bij Kraaijvanger. Voorts geeft hij les op de TU Delft en verzorgt hij workshops en trainingen (voor diverse bedrijven en organisaties als de BNO, BNA, KIVI en Syntens).

 

Robert Weijers (dag 4), manager operations bij Benthem Crouwel, laat je zien welke tools je kunt inzetten om de uiteenlopende marktvragen op een duidelijke manier te beantwoorden. Door slim inzetten van de DNR en STB en leer je hoe je een stevige positie in processen kunt verwerven door strategisch te kijken naar taken en verwachtingen.

 

JURYLEDEN

Helga Snel

Helga Snel, architect, directeur eigenaar van helgasnelarchitecten.

Klik hier voor een prachtig en inspirerend interview met Helga!

 

 

 

 

Dirk Dekker

Dirk Dekker , Sustainable real-estate developer @ Being Development

 

 

 

 

De rest van de juryleden wordt binnenkort (ook via social media) bekend gemaakt.

Klik hier voor meer inspiratie door ondernemers

Direct inschrijven

 

 

Volg ons ook op Twitter/ LinkedIn/ Facebook.

 

In the spotlight

Investeren in talentontwikkeling is een strategische keuze geworden

Interview met Mirjam Hoveijn, programmamanager BNA Academie “Voor architecten is investeren in talentontwikkeling een strategische keuze geworden. Ze begrijpen dat ze hun kennis en vaardigheden up to date moeten houden om hun werk goed uit […]

Investeren in talentontwikkeling is een strategische keuze geworden

#3 Bessels architekten & ingenieurs spant de kroon

Door Merel Pit “Het kennisniveau van al onze mensen willen we verhogen. Daarom heeft iedereen binnen het bureau de plicht om zich te ontwikkelen,” aldus Herman Bessels, directeur Bessels architekten & ingenieurs over zijn personeel. […]

#3 Bessels architekten & ingenieurs spant de kroon

Biobased Ontwerpen & Bouwen

Bij de training Biobased bouwen gaat het om het leren kennen van verschillende soorten materialen en de toepassingsgebieden daarvan.

Biobased Ontwerpen & Bouwen

Groen in architectuur

Wie bij het ontwerpen van gebouwen de gebruiker centraal stelt kan niet om het aspect ‘beplanting” heen. Hoe zijn de voordelen van binnengroen onderbouwd en wat is er nodig om beplanting structureel en succesvol mee te nemen in een ontwerp.

Groen in architectuur

Hoe denkt en werkt een projectontwikkelaar?

Tijdens de cursus blijven we dus niet bij theorie alleen. We gaan aan de slag met ieders eigen praktijk en kijken naar alle processen waarmee je te maken krijgt.

Hoe denkt en werkt een projectontwikkelaar?

“Als leider ben je nooit uitgeleerd”

“Als architect heb je een natuurlijke leiderschapsrol in projecten.” Aan het woord is Janneke Bierman, directeur van Bierman Henket architecten.

“Als leider ben je nooit uitgeleerd”

Storytelling

Adriaan Jurriëns over zijn deelname aan de masterclass Storytelling: “Mij is het meest bijgebleven dat een goed verhaal niet abstract is, maar persoonlijk. Als architect ben je toch gewend om over van alles behalve jezelf te praten. Ik moest over die drempel om me kwetsbaar op te stellen, het verhaal vanuit mezelf te vertellen, durven te vereenvoudigen en details weg te laten, maar uiteindelijk maakte het mijn verhaal veel sterker. Op de laatste cursusdag zag ik mijn verhaal ineens landen bij de rest van de groep. Iedereen was er stil van. Dat was voor mij echt een openbaring.”

Storytelling

Inloggen op BNA

(Sluiten)