Gerbrand Borgdorff oud-deelnemer van de Business Bootcamp

"We hebben opnieuw gedefinieerd wat we doen; de focus verscherpt."

“Ik vind haar heel goed!” Nieuwsgierig gemaakt door Hanneke Hollander (gastdocent Business Bootcamp en Head Business Development bij Mecanoo) schreef Gerbrand Borgdorff zich vorig jaar in voor de Business Bootcamp. Gerbrand: “Ik had de behoefte om na 17 jaar ons bedrijf Theateradvies opnieuw te definiëren.” En dat is gelukt. Maar hoe?

Wat is het eerste wat er in je opkomt als je terugdenkt aan de Business Bootcamp?
“Heel nuttig en leuk. Alle onderwerpen van ondernemen kwamen aan bod. Iedere les heb ik daarom ook gebruikt om mijn eigen bedrijf eens goed door te lichten.”

Hoe was de sfeer?
“De sfeer was erg prettig, collegiaal en opbouwend. Het aardige van zo’n cursus is dat je elkaar ziet als medestudenten en niet als concurrent. Mensen kwamen echt om iets te leren.”

Wat heb je geleerd?
“Wat ik nog helemaal niet had, was een elevator pitch. Tijdens de Business Bootcamp heb ik deze gemaakt en verbeterd. Ik gebruik hem nog heel vaak; het wordt steeds normaler om het verhaal van ons bedrijf te vertellen. Als je in 2 minuten de essentie moet vertellen, dan word je ook gedwongen om direct te zijn over wat je doet en wat dat betekent voor jouw klant.”

Foto: Jitske Schols

Wat is nu de essentie van jouw bedrijf?
“Als adviesbureau hebben wij in het theater geleerd hoe een gebouw qua logistiek georganiseerd wordt. Theaters zijn nu eenmaal ingewikkelde logistieke knopen. Door de jaren heen zijn wij heel goed geworden in het ontwarren van die knoop. Dat passen wij ook toe buiten de theaters. Wij zorgen dat het gebouw werkt.”

Heb je de opgedane kennis en inzichten achteraf ook toegepast?
“Jazeker. Er kwam echt een nieuw business- en pr-plan uit. Ook de kostenstructuur hebben we drastisch aangepast. Kortom, we hebben opnieuw gedefinieerd wat we doen; de focus verscherpt.”

Als mensen nog twijfelen om mee te doen aan de Business Bootcamp, wat zou jij dan tegen ze zeggen?
“Het is een goede cursus. Alle belangrijke zaken die je nodig hebt als ondernemer worden door de docent, maar ook jou als deelnemer onder de loep genomen. En dat op een heel toegankelijke manier.”

Ook meedoen met de Business Bootcamp? Meld je hier aan. We starten weer op 4 oktober 2018 in Utrecht. 

In the spotlight

Investeren in talentontwikkeling is een strategische keuze geworden

Interview met Mirjam Hoveijn, programmamanager BNA Academie “Voor architecten is investeren in talentontwikkeling een strategische keuze geworden. Ze begrijpen dat ze hun kennis en vaardigheden up to date moeten houden om hun werk goed uit […]

Investeren in talentontwikkeling is een strategische keuze geworden

#3 Bessels architekten & ingenieurs spant de kroon

Door Merel Pit “Het kennisniveau van al onze mensen willen we verhogen. Daarom heeft iedereen binnen het bureau de plicht om zich te ontwikkelen,” aldus Herman Bessels, directeur Bessels architekten & ingenieurs over zijn personeel. […]

#3 Bessels architekten & ingenieurs spant de kroon

Biobased Ontwerpen & Bouwen

Bij de training Biobased bouwen gaat het om het leren kennen van verschillende soorten materialen en de toepassingsgebieden daarvan.

Biobased Ontwerpen & Bouwen

Groen in architectuur

Wie bij het ontwerpen van gebouwen de gebruiker centraal stelt kan niet om het aspect ‘beplanting” heen. Hoe zijn de voordelen van binnengroen onderbouwd en wat is er nodig om beplanting structureel en succesvol mee te nemen in een ontwerp.

Groen in architectuur

Hoe denkt en werkt een projectontwikkelaar?

Tijdens de cursus blijven we dus niet bij theorie alleen. We gaan aan de slag met ieders eigen praktijk en kijken naar alle processen waarmee je te maken krijgt.

Hoe denkt en werkt een projectontwikkelaar?

“Als leider ben je nooit uitgeleerd”

“Als architect heb je een natuurlijke leiderschapsrol in projecten.” Aan het woord is Janneke Bierman, directeur van Bierman Henket architecten.

“Als leider ben je nooit uitgeleerd”

Storytelling

Adriaan Jurriëns over zijn deelname aan de masterclass Storytelling: “Mij is het meest bijgebleven dat een goed verhaal niet abstract is, maar persoonlijk. Als architect ben je toch gewend om over van alles behalve jezelf te praten. Ik moest over die drempel om me kwetsbaar op te stellen, het verhaal vanuit mezelf te vertellen, durven te vereenvoudigen en details weg te laten, maar uiteindelijk maakte het mijn verhaal veel sterker. Op de laatste cursusdag zag ik mijn verhaal ineens landen bij de rest van de groep. Iedereen was er stil van. Dat was voor mij echt een openbaring.”

Storytelling

Inloggen op BNA

(Sluiten)