Gerbrand Borgdorff oud-deelnemer van de Business Bootcamp

"We hebben opnieuw gedefinieerd wat we doen; de focus verscherpt."

“Ik vind haar heel goed!” Nieuwsgierig gemaakt door Hanneke Hollander (gastdocent Business Bootcamp en Head Business Development bij Mecanoo) schreef Gerbrand Borgdorff zich vorig jaar in voor de Business Bootcamp. Gerbrand: “Ik had de behoefte om na 17 jaar ons bedrijf Theateradvies opnieuw te definiëren.” En dat is gelukt. Maar hoe?

Wat is het eerste wat er in je opkomt als je terugdenkt aan de Business Bootcamp?
“Heel nuttig en leuk. Alle onderwerpen van ondernemen kwamen aan bod. Iedere les heb ik daarom ook gebruikt om mijn eigen bedrijf eens goed door te lichten.”

Hoe was de sfeer?
“De sfeer was erg prettig, collegiaal en opbouwend. Het aardige van zo’n cursus is dat je elkaar ziet als medestudenten en niet als concurrent. Mensen kwamen echt om iets te leren.”

Wat heb je geleerd?
“Wat ik nog helemaal niet had, was een elevator pitch. Tijdens de Business Bootcamp heb ik deze gemaakt en verbeterd. Ik gebruik hem nog heel vaak; het wordt steeds normaler om het verhaal van ons bedrijf te vertellen. Als je in 2 minuten de essentie moet vertellen, dan word je ook gedwongen om direct te zijn over wat je doet en wat dat betekent voor jouw klant.”

Foto: Jitske Schols

Wat is nu de essentie van jouw bedrijf?
“Als adviesbureau hebben wij in het theater geleerd hoe een gebouw qua logistiek georganiseerd wordt. Theaters zijn nu eenmaal ingewikkelde logistieke knopen. Door de jaren heen zijn wij heel goed geworden in het ontwarren van die knoop. Dat passen wij ook toe buiten de theaters. Wij zorgen dat het gebouw werkt.”

Heb je de opgedane kennis en inzichten achteraf ook toegepast?
“Jazeker. Er kwam echt een nieuw business- en pr-plan uit. Ook de kostenstructuur hebben we drastisch aangepast. Kortom, we hebben opnieuw gedefinieerd wat we doen; de focus verscherpt.”

Als mensen nog twijfelen om mee te doen aan de Business Bootcamp, wat zou jij dan tegen ze zeggen?
“Het is een goede cursus. Alle belangrijke zaken die je nodig hebt als ondernemer worden door de docent, maar ook jou als deelnemer onder de loep genomen. En dat op een heel toegankelijke manier.”

Ook meedoen met de Business Bootcamp? Meld je hier aan. We starten weer op 4 oktober 2018 in Utrecht. 

In the spotlight

Circulair Ontwerpen & Bouwen

Circulair ontwerpen en bouwen is belangrijk in een economie en maatschappij die meer en meer streeft naar volledige duurzaamheid en zero-waste. In het Rijksbrede programma Nederland Circulair in 2050 dat het kabinet in september 2016 […]

Circulair Ontwerpen & Bouwen

Gerbrand Borgdorff oud-deelnemer van de Business Bootcamp

“Ik vind haar heel goed!” Nieuwsgierig gemaakt door Hanneke Hollander (gastdocent Business Bootcamp en Head Business Development bij Mecanoo) schreef Gerbrand Borgdorff zich vorig jaar in voor de Business Bootcamp. Gerbrand: “Ik had de behoefte […]

Gerbrand Borgdorff oud-deelnemer van de Business Bootcamp

Biobased Ontwerpen & Bouwen

Bij de training Biobased bouwen gaat het om het leren kennen van verschillende soorten materialen en de toepassingsgebieden daarvan.

Biobased Ontwerpen & Bouwen

Lees ook: De architect als drijvende kracht

Docent Iwan de Vries: ‘Tijdens de cursus zagen we steeds meer architecten die zelf de rol van de projectontwikkelaar overnamen.’

Lees ook: De architect als drijvende kracht

Groen in architectuur

Wie bij het ontwerpen van gebouwen de gebruiker centraal stelt kan niet om het aspect ‘beplanting” heen. Hoe zijn de voordelen van binnengroen onderbouwd en wat is er nodig om beplanting structureel en succesvol mee te nemen in een ontwerp.

Groen in architectuur

“Als leider ben je nooit uitgeleerd”

“Als architect heb je een natuurlijke leiderschapsrol in projecten.” Aan het woord is Janneke Bierman, directeur van Bierman Henket architecten.

“Als leider ben je nooit uitgeleerd”

Storytelling

Met behulp van een verhaal de ander overtuigen & beïnvloeden. Geef het architectenbureau een menselijk gezicht en een grotere herkenning!

Storytelling

Inloggen op BNA

(Sluiten)