Sprekers- Next economy, new business!

Introductie sprekers "Next economy, new business!"

Profielen sprekers

De cursus wordt geleid door Mark Bode.

Daarnaast zullen 3 experts een dagdeel mede-verzorgen: Mattijs Taanman van Wolfpack; Erik Prins en Ruben Lentz van Bloc.

Mark Bode
Mark heeft een ecnomische achtergrond, werkte voor corporates maar kwam er al snel achter dat hij zelf wilde ondernemen. Door zijn fascinatie voor eigentijdse beeldcultuur is hij een agentschap voor creatieven gestart (Shop Around). Van daaruit werd hij ook partner in het designbureau DC en de Dance Parade. Zijn volgende stap was tweeledig: enerzijds het verder brengen van creatieve ondernemers met business development; anderzijds het begeleiden van corporate innovatie teams met design thinking.

Hij heeft een methode ontwikkeld en boek geschreven (Creative Business Map)’ waarbij creativiteit als uitgangspunt wordt genomen om te ondernemen. Deze methode wordt inmiddels op verschillende academies toegepast. Inmiddels is Mark partner bij Wolfpack – lab voor de next economy – waar hij als business designer nieuwe ontwikkelingen, visies en experimenten omzet in next business cases.

Verder is Mark nog business partner van service design bureau Livework.

Mattijs Taanman

De Next Economy combineert de aspiraties van duurzaam met de nieuwe golf van disruptieve technologie. Mattijs Taanman promoveerde bij het Dutch Research Institute for transitions op het evalueren en zichtbaar maken van fundamentele lange termijn veranderingen in ondermeer nergie, bouw en zorg. Vanuit het Instituut Maatschappelijke Innovatie hielp hij ministeries grip te krijgen op nieuwe beleidsthema’s. Momenteel is hij lead research bij Wolfpack, waar hij de brug slaat tussen onderzoek en concrete manifestaties van de Next Economy. Ongeneeslijk nieuwsgierig duikt hij in nieuwe maatschappelijk-economische trends. Vervolgens ontdoet hij ze van buzz en innovatiegedoe op zoek naar onderliggende lessen en interventies.

Erik Prins

Erik is partner bij BLOC en werkt op de achtergrond aan projecten zoals de Dutch Windwheel en de Dutch Mountains. Daarbij zet hij zijn tanden in de zakelijke vraagstukken rondom deze ambitieuze concepten. Want hoe zit het met de verdienmodellen op het moment dat alles als een dienst wordt afgenomen? Hoe ga je om met risico’s in een gebouw wat ook een hemelbestormend innovatietraject is? En vinden we hiermee niet meteen een compleet nieuwe vastgoedmodel uit? Hiervoor was Erik partner bij Investeren in Ruimte en toverde hij de voormalige drugswijk Q4 in Venlo om in een bruisend stadsdeel.

Ruben Lentz

Ruben is stedenbouwkundige en zet zich als design thinker bij BLOC in voor een wereld waar ambities en middelen beter op elkaar aansluiten. Hij zet zich in voor de circulaire economie, bijvoorbeeld met de ontwikkeling van een grootschalig netwerk wat CO2 hergebruikt in het westen van Nederland en een circulair servicemodel voor het Westelijk Handelsterrein. Hiervoor was Ruben betrokken als oprichter bij zijn eigen ontwerpstudio PACT11.

In the spotlight

Josine van Gulik (INBO): “Wees nieuwsgierig!”

We interviewden Josine van Gulik, partner/ bestuurder Inbo en spreker op dag 1 van de Business Bootcamp, over ondernemerschap:  Wat is jouw voornaamste advies aan beginnende of kleine ondernemers? Nieuwsgierig zijn. Veel vragen stellen, onderzoeken […]

Josine van Gulik (INBO): “Wees nieuwsgierig!”

Gerbrand Borgdorff oud-deelnemer van de Business Bootcamp

“Ik vind haar heel goed!” Nieuwsgierig gemaakt door Hanneke Hollander (gastdocent Business Bootcamp en Head Business Development bij Mecanoo) schreef Gerbrand Borgdorff zich vorig jaar in voor de Business Bootcamp. Gerbrand: “Ik had de behoefte […]

Gerbrand Borgdorff oud-deelnemer van de Business Bootcamp

Biobased Ontwerpen & Bouwen

Bij de training Biobased bouwen gaat het om het leren kennen van verschillende soorten materialen en de toepassingsgebieden daarvan.

Biobased Ontwerpen & Bouwen

Groen in architectuur

Wie bij het ontwerpen van gebouwen de gebruiker centraal stelt kan niet om het aspect ‘beplanting” heen. Hoe zijn de voordelen van binnengroen onderbouwd en wat is er nodig om beplanting structureel en succesvol mee te nemen in een ontwerp.

Groen in architectuur

Hoe denkt en werkt een projectontwikkelaar?

Tijdens de cursus blijven we dus niet bij theorie alleen. We gaan aan de slag met ieders eigen praktijk en kijken naar alle processen waarmee je te maken krijgt.

Hoe denkt en werkt een projectontwikkelaar?

“Als leider ben je nooit uitgeleerd”

“Als architect heb je een natuurlijke leiderschapsrol in projecten.” Aan het woord is Janneke Bierman, directeur van Bierman Henket architecten.

“Als leider ben je nooit uitgeleerd”

Storytelling

Adriaan Jurriëns over zijn deelname aan de masterclass Storytelling: “Mij is het meest bijgebleven dat een goed verhaal niet abstract is, maar persoonlijk. Als architect ben je toch gewend om over van alles behalve jezelf te praten. Ik moest over die drempel om me kwetsbaar op te stellen, het verhaal vanuit mezelf te vertellen, durven te vereenvoudigen en details weg te laten, maar uiteindelijk maakte het mijn verhaal veel sterker. Op de laatste cursusdag zag ik mijn verhaal ineens landen bij de rest van de groep. Iedereen was er stil van. Dat was voor mij echt een openbaring.”

Storytelling

Inloggen op BNA

(Sluiten)