Partner worden

In 3 avonden klaargestoomd voor het partnerschap

Wat verandert er voor jou als je partner kunt worden op het bureau. Waar kun je zo al tegen aan lopen? En welke nieuwe kansen liggen er in het verschiet? Deze cursus van drie avonden geeft inzicht in persoonlijke, financiële, juridische, organisatorische en commerciële consequenties van het partnerschap.

Lees hier ook het interview met Arjan van Elk. 

Hoogwaardige kennis van experts – de gastsprekers
Drie gastsprekers zullen – onder begeleiding van docent Martin Fredriks (zie onder) – een inleiding geven op juridische, financiële en commerciële aspecten van het partner worden. Door deze cursus te volgen heb je geen gedoe met het inhuren van verschillende adviseurs, maar krijg je in drie snelle sessies hoogwaardige kennis van onze experts mee naar huis, aangevuld met waardevolle praktijkcases.

Avond 1 –  Arjan van Elk (Van der Steenhoven Advocaten N.V)
Avond 2 – Els van der Werf (De Hooge Waerder, corporate finance)
Avond 3 – Mariana Idiarte (Business Consultant)

Wat leer je?
De experts vertellen vanuit eigen ervaring en specifieke kennis over jouw veranderende rol. Je krijgt inzicht in de veranderingen die kunnen ontstaan, we delen voorbeelden uit de praktijk, je krijgt inzicht in financiële en juridische consequenties en inventariseren nieuwe mogelijkheden en kansen.
Na afloop kun je met meer kennis en zelfvertrouwen de verwachtingen van je zelf, je partners en medewerkers beter managen. In de interactie tussen docenten en overige cursisten word je uitgedaagd zelf na te denken over je toekomstige positie.
Deze cursus is bedoeld om je over de volle breedte noodzakelijk kennis en vaardigheden bij te brengen en inzichten te geven die je kunt gebruiken in je nieuwe rol.

Programma

Avond 1

 • Introductie juridische consequenties.
 • Beweegredenen om partner te worden.
 • Welke ambities heb je?

Avond 2

 • Introductie financiële consequenties.
 • Waardering bedrijf en aandelen.
 • Fiscale aspecten.
 • Basiskennis financieel management.

Avond 3

 • Introductie zelfpositionering en commerciële kansen.
 • Veranderingen voor je zelf, je bureau, je partners, je opdrachtgevers.
 • Basiskennis bureaumanagement.
 • Business plan, PR-plan.

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor ondernemende architecten en stedenbouwkundigen die overwegen of bezig zijn met partner worden, of net partner geworden zijn.

Docenten
Martin Fredriks zal de avonden begeleiden en de gesprekken met de gastsprekers modereren. Vanuit zijn eigen ervaring als directeur/ partner zal hij zorgen voor 3 inspirerende en zeer nuttige avonden en zorgen voor de vertaalslag van theorie/ kennis naar jouw praktijk. Hij zal je begeleiden in het scherp krijgen van jouw vragen en zorgdragen voor beantwoording daarvan. Ook kan hij de theorie en kennis experts aanvullen met zijn eigen ervaringen als partner die voor jou heel nuttig kunnen zijn.
Wie is Martin? Na zijn opleiding als bouwkundige en architect is Martin Fredriks uiteindelijk bureaumanager en directeur / partner geworden van een groot architectenbureau. Sinds 2013 helpt hij met zijn bedrijf LeMartin architecten en creatief ondernemers. Daarnaast is hij docent aan de Hogeschool van Amsterdam en de Academie van Bouwkunst te Amsterdam.

Deze driedaagse cursus vindt in 2018 plaats op: 6 november, 20 november & 4 december.

Aanmelden per E-mail academie@bna.nl

Discreet | Bij deze cursus vragen we je om aan te melden per E-mail omdat niet iedereen ingeschreven wil worden onder de bedrijfsgegevens. Graag in de mail aangeven hoe je ingeschreven wil worden en waar de factuur heen mag.

Type Training
Kosten leden € 650 excl. btw
Kosten niet-leden € 750 excl. btw
Investering 3 avonden, 10 PBO-uren

In the spotlight

Parametrisch ontwerpen is de toekomst van ons vak

Merel Pit interviewde Lennaert van Capelleveen, mede-eigenaar ArchiTech Company. “Parametrisch ontwerpen maakt inzichtelijk wat je toegevoegde waarde is als architect. Het is daarmee zo’n krachtige tool, dat dit de toekomst van ons vak is.” Vanuit […]

Parametrisch ontwerpen is de toekomst van ons vak

Gerbrand Borgdorff oud-deelnemer van de Business Bootcamp

“Ik vind haar heel goed!” Nieuwsgierig gemaakt door Hanneke Hollander (gastdocent Business Bootcamp en Head Business Development bij Mecanoo) schreef Gerbrand Borgdorff zich vorig jaar in voor de Business Bootcamp. Gerbrand: “Ik had de behoefte […]

Gerbrand Borgdorff oud-deelnemer van de Business Bootcamp

Biobased Ontwerpen & Bouwen

Bij de training Biobased bouwen gaat het om het leren kennen van verschillende soorten materialen en de toepassingsgebieden daarvan.

Biobased Ontwerpen & Bouwen

Groen in architectuur

Wie bij het ontwerpen van gebouwen de gebruiker centraal stelt kan niet om het aspect ‘beplanting” heen. Hoe zijn de voordelen van binnengroen onderbouwd en wat is er nodig om beplanting structureel en succesvol mee te nemen in een ontwerp.

Groen in architectuur

Hoe denkt en werkt een projectontwikkelaar?

Tijdens de cursus blijven we dus niet bij theorie alleen. We gaan aan de slag met ieders eigen praktijk en kijken naar alle processen waarmee je te maken krijgt.

Hoe denkt en werkt een projectontwikkelaar?

“Als leider ben je nooit uitgeleerd”

“Als architect heb je een natuurlijke leiderschapsrol in projecten.” Aan het woord is Janneke Bierman, directeur van Bierman Henket architecten.

“Als leider ben je nooit uitgeleerd”

Storytelling

Met behulp van een verhaal de ander overtuigen & beïnvloeden. Geef het architectenbureau een menselijk gezicht en een grotere herkenning!

Storytelling

Inloggen op BNA

(Sluiten)