Partner worden

In 3 avonden klaargestoomd voor het partnerschap

Wat verandert er voor jou als je partner kunt worden op het bureau. Waar kun je zo al tegen aan lopen? En welke nieuwe kansen liggen er in het verschiet? Deze cursus van drie avonden geeft inzicht in persoonlijke, financiële, juridische, organisatorische en commerciële consequenties van het partnerschap.

Lees hier ook het interview met Arjan van Elk. 


 

Hoogwaardige kennis van experts – de gastsprekers
Drie gastsprekers zullen – onder begeleiding van docent Martin Fredriks (zie onder) – een inleiding geven op juridische, financiële en commerciële aspecten van het partner worden. Door deze cursus te volgen heb je geen gedoe met het inhuren van verschillende adviseurs, maar krijg je in drie snelle sessies hoogwaardige kennis van onze experts mee naar huis, aangevuld met waardevolle praktijkcases.

Avond 1 –  Arjan van Elk (Van der Steenhoven Advocaten N.V)
Avond 2 – Els van der Werf (De Hooge Waerder, corporate finance)
Avond 3 – Mariana Idiarte (Business Consultant)

Wat leer je?
De experts vertellen vanuit eigen ervaring en specifieke kennis over jouw veranderende rol. Je krijgt inzicht in de veranderingen die kunnen ontstaan, we delen voorbeelden uit de praktijk, je krijgt inzicht in financiële en juridische consequenties en inventariseren nieuwe mogelijkheden en kansen.
Na afloop kun je met meer kennis en zelfvertrouwen de verwachtingen van je zelf, je partners en medewerkers beter managen. In de interactie tussen docenten en overige cursisten word je uitgedaagd zelf na te denken over je toekomstige positie.
Deze cursus is bedoeld om je over de volle breedte noodzakelijk kennis en vaardigheden bij te brengen en inzichten te geven die je kunt gebruiken in je nieuwe rol.

Programma

Avond 1

 • Introductie juridische consequenties.
 • Beweegredenen om partner te worden.
 • Welke ambities heb je?

Avond 2

 • Introductie financiële consequenties.
 • Waardering bedrijf en aandelen.
 • Fiscale aspecten.
 • Basiskennis financieel management.

Avond 3

 • Introductie zelfpositionering en commerciële kansen.
 • Veranderingen voor je zelf, je bureau, je partners, je opdrachtgevers.
 • Basiskennis bureaumanagement.
 • Business plan, PR-plan.

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor ondernemende architecten en stedenbouwkundigen die overwegen of bezig zijn met partner worden, of net partner geworden zijn.

Docenten
Martin Fredriks zal de avonden begeleiden en de gesprekken met de gastsprekers modereren. Vanuit zijn eigen ervaring als directeur/ partner zal hij zorgen voor 3 inspirerende en zeer nuttige avonden en zorgen voor de vertaalslag van theorie/ kennis naar jouw praktijk. Hij zal je begeleiden in het scherp krijgen van jouw vragen en zorgdragen voor beantwoording daarvan. Ook kan hij de theorie en kennis experts aanvullen met zijn eigen ervaringen als partner die voor jou heel nuttig kunnen zijn.
Wie is Martin? Na zijn opleiding als bouwkundige en architect is Martin Fredriks uiteindelijk bureaumanager en directeur / partner geworden van een groot architectenbureau. Sinds 2013 helpt hij met zijn bedrijf LeMartin architecten en creatief ondernemers. Daarnaast is hij docent aan de Hogeschool van Amsterdam en de Academie van Bouwkunst te Amsterdam.

Deze driedaagse cursus vindt in 2017 plaats op: 12-, 19 okt & 2 nov

Aanmelden

Kijk hier wanneer de cursus is ingepland.

 

 

Type Training
Kosten leden € 650 excl. btw
Kosten niet-leden € 750 excl. btw
Investering 3 avonden, 10 PBO-uren

In the spotlight

Ontwerp en brandveiligheidsvoorschriften: een vurige match?

Robert Platje brengt een verrassend element aan het licht waar je misschien nog niet aan had gedacht.  In het Bouwbesluit 2012 staan brandveiligheidsvoorschriften die een behoorlijke impact kunnen hebben op het ontwerp van een gebouw. […]

Ontwerp en brandveiligheidsvoorschriften: een vurige match?

Partner worden

Na afloop kun je met meer kennis en zelfvertrouwen de verwachtingen van je zelf, je partners en medewerkers beter managen.


Partner worden

Leiderschap in projecten

Tijdens de intervisiebijeenkomsten staat het leren reflecteren op jezelf in jouw praktijk als projectmanager of projectleider centraal.


Leiderschap in projecten

Business Bootcamp voor Architecten

Als ondernemer heb je aan twee zaken behoefte: kennis over wat er komt kijken bij het ondernemerschap en een stevig netwerk.


Business Bootcamp voor Architecten

Groen in architectuur

Wie bij het ontwerpen van gebouwen de gebruiker centraal stelt kan niet om het aspect ‘beplanting” heen. Hoe zijn de voordelen van binnengroen onderbouwd en wat is er nodig om beplanting structureel en succesvol mee te nemen in een ontwerp.


Groen in architectuur

Privé: Gezonde gebouwen

Duurzaam binnenklimaat

In deze kennisbijeenkomst neemt Atze Boerstra je mee in alle ins en outs van het binnenmilieu.


Privé: Gezonde gebouwen

Storytelling

Met behulp van een verhaal de ander overtuigen & beïnvloeden. Geef het architectenbureau een menselijk gezicht en een grotere herkenning!


Storytelling

Continu je kennis en kunde updaten is cruciaal

Mirjam Hoveijn is opleidingspecialist van huis uit. Ze weet wat nodig is om trainingen te ontwikkelen die meerwaarde bieden, of in haar woorden: “Die mensen helpen hun kennis en kunde verder te ontwikkelen, zodat je jezelf interessanter maakt voor je werkgever, je medewerkers of je opdrachtgevers.


Continu je kennis en kunde updaten is cruciaal

Social media voor architecten

Dragen uw social media activiteiten eigenlijk wel bij aan het bereiken van uw zakelijk doelen? Genereer meer leads met een rendabele contentstrategie.


Social media voor architecten

InCompany

Wij denken graag mee over maatwerktrainingen!


InCompany

Inloggen op BNA

(Sluiten)