Projectontwikkeling voor architecten

Hoe denkt en werkt een projectontwikkelaar?

Direct inschrijven

Deze tweedaagse cursus geeft je inzicht in de projectontwikkelaar en zijn werk. Zo kunnen architecten en stedenbouwkundigen hun kansen vergroten en hun positie verbeteren. De cursus behandelt het vastgoedontwikkelingsproces vanuit de praktijk. Hierbij wordt met name ingegaan op het veranderende werkveld en de kansen die dat biedt voor architecten.  Naast inzicht in het proces worden de belangrijkste financiële begrippen en rekenmodellen behandeld.

Wat leer je?
De docenten vertellen vanuit eigen ervaring over ‘het DNA’ van de projectontwikkelaar. Je krijgt inzicht in de branche, de partijen, hun gedrag en de (veranderende) positie van de projectontwikkelaar binnen het ontwikkelproces. Aan de hand van praktijkvoorbeelden leer je de meest gangbare financiële begrippen. Ook worden de verschillende rekensystematieken en -modellen behandeld. De basis van de cursus bestaat uit een actuele uitvraag/prijsvraag waaraan in groepen (virtueel) wordt meegedaan. Na afloop ben je in staat om berekeningen van de ontwikkelaar te begrijpen en/of zelf te maken.

Lees het interview met Iwan de Vries – voormalig docent cursus Projectontwikkeling

Wat vinden anderen van deze cursus?
“Als architect moet je op de hoogte zijn van alle afwegingen die je opdrachtgever maakt. Het zorgt ervoor dat je eigen positie sterker wordt en dat je een betere sparringpartner wordt voor je opdrachtgever. Wat betreft het opstellen van een stichtingskosten overzicht is het goed dat een keer helemaal zelf te doen, zodat je echt door hebt aan welke knoppen er gedraaid kan worden. Dat wordt in deze training lekker snel en effectief met je doorgenomen. Veel zelf doen. Belangrijk om te weten waar de klepel hangt in plaats van alleen de klok hebben horen luiden!”– Mark Graafland – architect | directeur Bureau Kroner Architecten

Zeer interessant om, naast de stedenbouwkundige en architectonische kwaliteiten, meer inzicht en grip te krijgen op de financiële kant van de ontwikkeling van een bouwproject – Elles Borgert, BORGERT architecten

Een van de betere cursussen die ik heb gevolgd. De perfecte balans tussen praktijk en theorie (lees hier zijn hele reactie) – Tjerk van de Wetering, O2 Studio

Competenties
Cijfermatig inzicht, ondernemerszin, organisatievermogen en -sensitiviteit, samenwerken, leiderschap.

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor ondernemende architecten en stedenbouwkundigen die hun klant en diens omgeving (nog) beter willen leren begrijpen. Ook relevant voor ingenieurs.

Docenten
Joost Willem Versluijs. Projectontwikkelaar bij Kondor Wessels Vastgoed.
Bastiaan Roon neemt het vastgoedrekenen voor zijn rekening. Hij is werkzaam als Portfolio manager Real Estate bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

BEP
Deze training is ook te volgen in het kader van de Beroepservaringsperiode, hier vindt u het complete programma en de  opdracht. Maximaal 2 BEP-deelnemers per cursus. Vooraf contact opnemen met academie@bna.nl.

Aanmelden
Kijk hier wanneer de cursus is ingepland.

Type Cursus
Kosten leden € 575 excl. btw
Kosten niet-leden € 775 excl. btw
Investering 2 dagen, 16 PBO-uren

In the spotlight

Investeren in talentontwikkeling is een strategische keuze geworden

Interview met Mirjam Hoveijn, programmamanager BNA Academie “Voor architecten is investeren in talentontwikkeling een strategische keuze geworden. Ze begrijpen dat ze hun kennis en vaardigheden up to date moeten houden om hun werk goed uit […]

Investeren in talentontwikkeling is een strategische keuze geworden

#3 Bessels architekten & ingenieurs spant de kroon

Door Merel Pit “Het kennisniveau van al onze mensen willen we verhogen. Daarom heeft iedereen binnen het bureau de plicht om zich te ontwikkelen,” aldus Herman Bessels, directeur Bessels architekten & ingenieurs over zijn personeel. […]

#3 Bessels architekten & ingenieurs spant de kroon

Biobased Ontwerpen & Bouwen

Bij de training Biobased bouwen gaat het om het leren kennen van verschillende soorten materialen en de toepassingsgebieden daarvan.

Biobased Ontwerpen & Bouwen

Groen in architectuur

Wie bij het ontwerpen van gebouwen de gebruiker centraal stelt kan niet om het aspect ‘beplanting” heen. Hoe zijn de voordelen van binnengroen onderbouwd en wat is er nodig om beplanting structureel en succesvol mee te nemen in een ontwerp.

Groen in architectuur

Hoe denkt en werkt een projectontwikkelaar?

Tijdens de cursus blijven we dus niet bij theorie alleen. We gaan aan de slag met ieders eigen praktijk en kijken naar alle processen waarmee je te maken krijgt.

Hoe denkt en werkt een projectontwikkelaar?

“Als leider ben je nooit uitgeleerd”

“Als architect heb je een natuurlijke leiderschapsrol in projecten.” Aan het woord is Janneke Bierman, directeur van Bierman Henket architecten.

“Als leider ben je nooit uitgeleerd”

Storytelling

Adriaan Jurriëns over zijn deelname aan de masterclass Storytelling: “Mij is het meest bijgebleven dat een goed verhaal niet abstract is, maar persoonlijk. Als architect ben je toch gewend om over van alles behalve jezelf te praten. Ik moest over die drempel om me kwetsbaar op te stellen, het verhaal vanuit mezelf te vertellen, durven te vereenvoudigen en details weg te laten, maar uiteindelijk maakte het mijn verhaal veel sterker. Op de laatste cursusdag zag ik mijn verhaal ineens landen bij de rest van de groep. Iedereen was er stil van. Dat was voor mij echt een openbaring.”

Storytelling

Inloggen op BNA

(Sluiten)