Hoe denkt en werkt een projectontwikkelaar?

Leer het van Iwan de Vries en Bastiaan Roon

Met een bouwkundige achtergrond en vele jaren ervaring in projectontwikkeling, weet Iwan de Vries precies wat er in de actuele praktijk speelt. “Met mijn bedrijf De Vries Consultancy help ik al heel wat jaren diverse ontwikkelaars en gemeentes bij grote binnenstedelijke plannen. Dankzij veel praktijkkennis weet ik hoe ontwikkelaars opereren en wat hun behoeften zijn. Hoe je als architect concreet resultaten kunt boeken leren we je in de cursus Projectontwikkeling voor Architecten.”

Tijdens deze tweedaagse cursus geeft Iwan samen met Bastiaan Roon inzicht in het risicodragend ontwikkelen van vastgoed. Hoe kun je als architect zelf initiatieven nemen om een ontwikkeling te starten? Het veranderde werkveld biedt mogelijkheden, maar hoe pak je het beste aan zonder (te) veel risico’s te nemen? “Architecten nemen tegenwoordig zelf al steeds meer eigen initiatief, maar hebben soms net een beetje extra kennis nodig om met een zeker gevoel met hun klanten om te gaan.
Het doel van de cursus is dan ook om architecten meer inzicht, kennis en vertrouwen te geven op dit gebied. Hoe kun je zelf (nog meer) initiatief nemen? Hoe ga je om met berekeningen en jouw eigen aanpak? Ik merk dat de cursus veel onzekerheid wegneemt en concrete handvatten geeft, bijvoorbeeld op het gebied van financiële begrippen en rekenmodellen.”

Praktijkgericht

“Tijdens de cursus blijven we dus niet bij theorie alleen. We gaan aan de slag met ieders eigen praktijk en kijken naar alle processen waarmee je te maken krijgt. Met wie praat je? En wat doe je vervolgens? Ga je in gesprek met een gemeente? Met wie wil je dat dan het beste doen? Hoe bereid je dat voor? Wat is je insteek? Hoe doe je dat met andere partijen? Hoe leg je de risico’s niet alleen bij jezelf, maar ook bij de ander?

Ook gaan we aan de slag met vastgoedrekenen en haalbaarheidsanalyses. Waar haal je de juiste cijfers vandaan? Hoe vul je jouw model in? Hele concrete vragen en antwoorden dus.

Die koppeling tussen rekenen, het procesmatige en concrete voorbeelden slaat goed aan merken we. In groepjes werken we aan een actuele casus en kun je je richten op hetgeen jij graag in de toekomst zelf wil toepassen. Twee actieve en leerzame dagen dus, en ook nog eens gezellig!”

Inschrijven kan nog!

Wil je zelf ook gaan aan de slag gaan met vastgoedrekenen en haalbaarheidsanalyses? En het DNA van de projectontwikkelaar nog beter begrijpen? Schrijf je dan nu in voor de tweedaagse cursus ‘Projectontwikkeling voor architecten’ op 30 november en 14 december a.s.

Iwan de Vries, docent Projectontwikkeling voor architecten / eigenaar De Vries Consultancy

Algemeen: Laatste BNA nieuws

Nieuws / 10 dec, 2018

Private sector aanjager groei architectenbranche

Na jaren ‘wederopbouwen’ na de crisis is de omzet van architectenbureaus in 2017 gegroeid met 6,6%. Voor 2019 verwachten zij een verdere groei van het aantal nieuwe opdrachten. De vraag naar woningen en kantoren is

Private sector aanjager groei architectenbranche

Nieuws / 05 dec, 2018

De architectenbranche: een veld in transformatie

Het veld waarin architecten werkzaam zijn, is in de afgelopen twee decennia drastisch gewijzigd. Nieuwe regels, nieuwe spelers, nieuwe technologie en een diepe economische crisis hebben gevestigde verhoudingen en relaties in het veld waarin architectenbureaus

De architectenbranche: een veld in transformatie

Nieuws / 04 dec, 2018

Nieuwe aanvragen BNA-lidmaatschap

Overeenkomstig artikel 1a van het Huishoudelijk Reglement hebben de hieronder genoemde bureaus een verzoek om toelating bij de BNA ingediend: Archivolt Architectuur Studio, Almelo BoomBoomBoomArchitects, Maastricht BURO-S ARCHITECTS, Den Haag Civic Architects, Amsterdam IWT, Rotterdam Architectenbureau

Nieuwe aanvragen BNA-lidmaatschap

Nieuws / 04 dec, 2018

Aanbestedingstafel #6

Op 7 november organiseerde de BNA voor de zesde keer een Aanbestedingstafel om samen met architecten, opdrachtgevers en adviseurs mogelijke verbeteringen van de aanbestedingspraktijk te bespreken. Tenderkosten Fred Schoorl attendeert de aanwezigen op de Handreiking

Aanbestedingstafel #6

Inloggen op BNA

(Sluiten)