Hoe denkt en werkt een projectontwikkelaar?

Leer het van Iwan de Vries en Bastiaan Roon

Met een bouwkundige achtergrond en vele jaren ervaring in projectontwikkeling, weet Iwan de Vries precies wat er in de actuele praktijk speelt. “Met mijn bedrijf De Vries Consultancy help ik al heel wat jaren diverse ontwikkelaars en gemeentes bij grote binnenstedelijke plannen. Dankzij veel praktijkkennis weet ik hoe ontwikkelaars opereren en wat hun behoeften zijn. Hoe je als architect concreet resultaten kunt boeken leren we je in de cursus Projectontwikkeling voor Architecten.”

Tijdens deze tweedaagse cursus geeft Iwan samen met Bastiaan Roon inzicht in het risicodragend ontwikkelen van vastgoed. Hoe kun je als architect zelf initiatieven nemen om een ontwikkeling te starten? Het veranderde werkveld biedt mogelijkheden, maar hoe pak je het beste aan zonder (te) veel risico’s te nemen? “Architecten nemen tegenwoordig zelf al steeds meer eigen initiatief, maar hebben soms net een beetje extra kennis nodig om met een zeker gevoel met hun klanten om te gaan.
Het doel van de cursus is dan ook om architecten meer inzicht, kennis en vertrouwen te geven op dit gebied. Hoe kun je zelf (nog meer) initiatief nemen? Hoe ga je om met berekeningen en jouw eigen aanpak? Ik merk dat de cursus veel onzekerheid wegneemt en concrete handvatten geeft, bijvoorbeeld op het gebied van financiële begrippen en rekenmodellen.”

Praktijkgericht

“Tijdens de cursus blijven we dus niet bij theorie alleen. We gaan aan de slag met ieders eigen praktijk en kijken naar alle processen waarmee je te maken krijgt. Met wie praat je? En wat doe je vervolgens? Ga je in gesprek met een gemeente? Met wie wil je dat dan het beste doen? Hoe bereid je dat voor? Wat is je insteek? Hoe doe je dat met andere partijen? Hoe leg je de risico’s niet alleen bij jezelf, maar ook bij de ander?

Ook gaan we aan de slag met vastgoedrekenen en haalbaarheidsanalyses. Waar haal je de juiste cijfers vandaan? Hoe vul je jouw model in? Hele concrete vragen en antwoorden dus.

Die koppeling tussen rekenen, het procesmatige en concrete voorbeelden slaat goed aan merken we. In groepjes werken we aan een actuele casus en kun je je richten op hetgeen jij graag in de toekomst zelf wil toepassen. Twee actieve en leerzame dagen dus, en ook nog eens gezellig!”

Inschrijven kan nog!

Wil je zelf ook gaan aan de slag gaan met vastgoedrekenen en haalbaarheidsanalyses? En het DNA van de projectontwikkelaar nog beter begrijpen? Schrijf je dan nu in voor de tweedaagse cursus ‘Projectontwikkeling voor architecten’ op 30 november en 14 december a.s.

Iwan de Vries, docent Projectontwikkeling voor architecten / eigenaar De Vries Consultancy

Algemeen: Laatste BNA nieuws

Nieuws / 19 feb, 2019

Caroline Bos over inclusief beleid UNStudio

UNStudio organiseert voor haar medewerkers een aantal keer per jaar UNS Talks: interne inspirerende lezingen over uiteenlopende onderwerpen, waaronder...

Caroline Bos over inclusief beleid UNStudio

Nieuws / 18 feb, 2019

De aanbestedingspraktijk: kleine stapjes voorwaarts

De Aanbestedingspraktijk blijft problematisch. Desondanks  zijn recente ontwikkelingen te bespeuren die de praktijk verbeteren. De adviezen van de Commissie van Aanbestedingsexperts en het Programma Beter aanbesteden dragen bij aan een betere selectiecultuur. Onlangs heeft de

De aanbestedingspraktijk: kleine stapjes voorwaarts

Nieuws / 14 feb, 2019

Wees realistisch, eis het onmogelijke

 Jort Kelder is juryvoorzitter van de 2019-verkiezing van BNA Beste Gebouw van het Jaar. Als opwarmer stelden we Jort wat gerichte vragen. We kregen waar we op hoopten: prikkelende antwoorden. ‘Laten we in hemelsnaam starten

Wees realistisch, eis het onmogelijke

Nieuws / 05 feb, 2019

Ledenraadverkiezing 2019

In de week van 25 februari a.s. vindt de digitale verkiezing voor de ledenraad van de BNA plaats. Via deze verkiezing kan ieder BNA bureaulid stemmen op de kandidaat / bureaudirecteur die naar zijn idee

Ledenraadverkiezing 2019

Inloggen op BNA

(Sluiten)