Hoe denkt en werkt een projectontwikkelaar?

Leer het van Iwan de Vries en Bastiaan Roon

Met een bouwkundige achtergrond en vele jaren ervaring in projectontwikkeling, weet Iwan de Vries precies wat er in de actuele praktijk speelt. “Met mijn bedrijf De Vries Consultancy help ik al heel wat jaren diverse ontwikkelaars en gemeentes bij grote binnenstedelijke plannen. Dankzij veel praktijkkennis weet ik hoe ontwikkelaars opereren en wat hun behoeften zijn. Hoe je als architect concreet resultaten kunt boeken leren we je in de cursus Projectontwikkeling voor Architecten.”

Tijdens deze tweedaagse cursus geeft Iwan samen met Bastiaan Roon inzicht in het risicodragend ontwikkelen van vastgoed. Hoe kun je als architect zelf initiatieven nemen om een ontwikkeling te starten? Het veranderde werkveld biedt mogelijkheden, maar hoe pak je het beste aan zonder (te) veel risico’s te nemen? “Architecten nemen tegenwoordig zelf al steeds meer eigen initiatief, maar hebben soms net een beetje extra kennis nodig om met een zeker gevoel met hun klanten om te gaan.
Het doel van de cursus is dan ook om architecten meer inzicht, kennis en vertrouwen te geven op dit gebied. Hoe kun je zelf (nog meer) initiatief nemen? Hoe ga je om met berekeningen en jouw eigen aanpak? Ik merk dat de cursus veel onzekerheid wegneemt en concrete handvatten geeft, bijvoorbeeld op het gebied van financiële begrippen en rekenmodellen.”

Praktijkgericht

“Tijdens de cursus blijven we dus niet bij theorie alleen. We gaan aan de slag met ieders eigen praktijk en kijken naar alle processen waarmee je te maken krijgt. Met wie praat je? En wat doe je vervolgens? Ga je in gesprek met een gemeente? Met wie wil je dat dan het beste doen? Hoe bereid je dat voor? Wat is je insteek? Hoe doe je dat met andere partijen? Hoe leg je de risico’s niet alleen bij jezelf, maar ook bij de ander?

Ook gaan we aan de slag met vastgoedrekenen en haalbaarheidsanalyses. Waar haal je de juiste cijfers vandaan? Hoe vul je jouw model in? Hele concrete vragen en antwoorden dus.

Die koppeling tussen rekenen, het procesmatige en concrete voorbeelden slaat goed aan merken we. In groepjes werken we aan een actuele casus en kun je je richten op hetgeen jij graag in de toekomst zelf wil toepassen. Twee actieve en leerzame dagen dus, en ook nog eens gezellig!”

Inschrijven kan nog!

Wil je zelf ook gaan aan de slag gaan met vastgoedrekenen en haalbaarheidsanalyses? En het DNA van de projectontwikkelaar nog beter begrijpen? Schrijf je dan nu in voor de tweedaagse cursus ‘Projectontwikkeling voor architecten’ op 30 november en 14 december a.s.

Iwan de Vries, docent Projectontwikkeling voor architecten / eigenaar De Vries Consultancy

Algemeen: Laatste BNA nieuws

Nieuws / 18 apr, 2019

Akkoord cao architectenbranche 2019-2021

Begin april is de ledenraadpleging afgerond en op 17 april hebben alle cao-partijen (BNA, FNV, CNV, de Unie) definitief ingestemd met de nieuwe cao 2019-2021 voor de architectenbranche. Voor de cao wordt bij het ministerie

Akkoord cao architectenbranche 2019-2021

Nieuws / 16 apr, 2019

Leve de architectuur, vier de verschillen!

Update:  De discussie over de renovatie van Het Binnenhof zwelt met de dag aan. Adriaan Mout (LEVS Architecten) schreef een prikkelende blog op de Cobouw.nl en BNA-lid Joost Ector sprak er met wijze woorden over

Leve de architectuur, vier de verschillen!

Nieuws / 16 apr, 2019

Concept handvatten voor concrete aanpak circulair bouwen gereed

Drie actieteams van CB’23 (Circulair Bouwen 2023) hebben ieder een concept leidraad opgesteld met handvatten voor de concrete aanpak van circulair bouwen: Actieteam Framework circulair bouwen, Actieteam Paspoorten voor de bouw en Actieteam Meten van

Concept handvatten voor concrete aanpak circulair bouwen gereed

Nieuws / 12 apr, 2019

Architectenbureaus werken samen met BNA aan BIM-handreiking ILS ontwerpfases

Samen met ruim 26 bureaus werkt BNA sinds afgelopen november aan een handreiking ILS ontwerpfases voor BIM-projecten. Het doel van de handreiking is de communicatie tussen architect, adviseurs enerzijds en opdrachtgevers en bouwbedrijven anderzijds over

Architectenbureaus werken samen met BNA aan BIM-handreiking ILS ontwerpfases

Inloggen op BNA

(Sluiten)