Bouwaanvragen doen

Dien je bouwaanvraag efficiënt in! (indieningsvereisten)

De start van de bouw loopt nog wel eens vertraging op omdat de tekeningen, berekeningen en gegevens niet volledig of niet op de juiste wijze zijn aangeleverd. In deze cursus leer je aan de hand van de Indieningsvereisten welke tekeningen, berekeningen en gegevens moeten worden aangeleverd bij het indienen van een aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het bouwen.

Direct inschrijven

 


Wat leer je?
In deze cursus leer je welke tekeningen, berekeningen en gegevens moeten worden aangeleverd, in welke vorm en op welk detailniveau. Ook leer je aan welke voorwaarden deze gegevens moeten voldoen en welke gegevens direct en welke in een latere fase van de bouwaanvraag ingediend kunnen worden. De cursus richt zich met name op de bouwkundige en installatietechnische aspecten van de bouwaanvraag. Verder wordt ingegaan op de juridische achtergronden van de Regeling Omgevingsrecht (Mor) en de bevoegdheden van de gemeente voor wat betreft het opvragen van indieningsvereisten.

Programma

  •     Regeling Omgevingsrecht: de achtergronden
  •     Het Praktijkboek Indieningsvereisten
  •     Bevoegdheden van de gemeenten
  •     De indieningsvereisten en het ontwerpproces
  •     Het later indienen van gegevens
  •     Indieningsvereisten Algemeen bouwkundige uitgangspunten
  •     Indieningsvereisten Bouwfysica
  •     Indieningsvereisten Brandveiligheid
  •     Indieningsvereisten Installatietechniek

De deelnemers ontvangen tijdens de cursus het Praktijkboek Indieningsvereisten 2014.

Voor wie?
De cursus is zowel voor de aanvrager van een omgevingsvergunning voor het bouwen (architecten, ingenieurs, projectleiders, bouwkundigen) als het bevoegd gezag (medewerkers gemeenten).

Aanmelden
Kijk hier wanneer de cursus is ingepland.

Type Cursus
Kosten leden € 245 excl. btw
Kosten niet-leden € 295 excl. btw
Investering 1 ochtend, 4 PBO-uren

In the spotlight

Investeren in talentontwikkeling is een strategische keuze geworden

Interview met Mirjam Hoveijn, programmamanager BNA Academie “Voor architecten is investeren in talentontwikkeling een strategische keuze geworden. Ze begrijpen dat ze hun kennis en vaardigheden up to date moeten houden om hun werk goed uit […]

Investeren in talentontwikkeling is een strategische keuze geworden

#3 Bessels architekten & ingenieurs spant de kroon

Door Merel Pit “Het kennisniveau van al onze mensen willen we verhogen. Daarom heeft iedereen binnen het bureau de plicht om zich te ontwikkelen,” aldus Herman Bessels, directeur Bessels architekten & ingenieurs over zijn personeel. […]

#3 Bessels architekten & ingenieurs spant de kroon

Biobased Ontwerpen & Bouwen

Bij de training Biobased bouwen gaat het om het leren kennen van verschillende soorten materialen en de toepassingsgebieden daarvan.

Biobased Ontwerpen & Bouwen

Groen in architectuur

Wie bij het ontwerpen van gebouwen de gebruiker centraal stelt kan niet om het aspect ‘beplanting” heen. Hoe zijn de voordelen van binnengroen onderbouwd en wat is er nodig om beplanting structureel en succesvol mee te nemen in een ontwerp.

Groen in architectuur

Hoe denkt en werkt een projectontwikkelaar?

Tijdens de cursus blijven we dus niet bij theorie alleen. We gaan aan de slag met ieders eigen praktijk en kijken naar alle processen waarmee je te maken krijgt.

Hoe denkt en werkt een projectontwikkelaar?

“Als leider ben je nooit uitgeleerd”

“Als architect heb je een natuurlijke leiderschapsrol in projecten.” Aan het woord is Janneke Bierman, directeur van Bierman Henket architecten.

“Als leider ben je nooit uitgeleerd”

Storytelling

Adriaan Jurriëns over zijn deelname aan de masterclass Storytelling: “Mij is het meest bijgebleven dat een goed verhaal niet abstract is, maar persoonlijk. Als architect ben je toch gewend om over van alles behalve jezelf te praten. Ik moest over die drempel om me kwetsbaar op te stellen, het verhaal vanuit mezelf te vertellen, durven te vereenvoudigen en details weg te laten, maar uiteindelijk maakte het mijn verhaal veel sterker. Op de laatste cursusdag zag ik mijn verhaal ineens landen bij de rest van de groep. Iedereen was er stil van. Dat was voor mij echt een openbaring.”

Storytelling

Inloggen op BNA

(Sluiten)