BEP-modules bij BNA Academie

Volg je beroepservaringsperiode bij BNA Academie

Per 1 januari 2015 geldt de wettelijk verplichte beroepservaringperiode (BEP) voor aankomende architecten. Doel van de beroepservaringperiode is pas afgestudeerden binnen twee jaar op een competentieniveau te brengen dat voldoet aan de eisen van de actuele beroepspraktijk.

Een toekomstgerichte branche

Instroom van jong talent op de arbeidsmarkt is één van de uitgangspunten van de BNA. Deze is namelijk essentieel voor een sterke, moderne en toekomstgerichte branche. Daarom ondersteunt en faciliteert de BNA Academie de BEP’ers met een pakket aan modules die gevolgd kunnen worden in de individuele route. Deze zijn scherp geprijsd, erkend door het Bureau Architectenregister en op maat gemaakt voor de architectenpraktijk.

BEP’ers die de zelfstandige route volgen, stellen samen met hun mentor een persoonlijk ontwikkelingsplan op. Deze beschrijft de manier waarop de eindtermen gehaald worden. Deze eindtermen maken onderdeel uit van de Regeling Beroepservaringperiode (en zijn daarin te vinden in de bijlage). De modules van de BNA Academie voldoen aan een aantal van die eindtermen en zijn dus geschikt om (een deel van) de beroepservaringperiode mee in te vullen.

De BEP-modules

De BNA Academie heeft een aantal bestaande cursussen geselecteerd waar BEP’ers zich voor kunnen inschrijven. Dit betekent dat bij een aantal cursussen de BEP’ers en ervaren architecten elkaar treffen. Dat zorgt voor onderlinge uitwisseling en kruisbestuiving, deze staan op de agenda onder de gewone naam. Sommige cursussen zijn exclusief voor de BEP’ers ingepland om meer op vragen in te kunnen gaan. Deze cursussen worden apart op de agenda vermeld.

De onderwerpen waarover de BNA Academie modules aanbiedt vormen samen de basis die je nodig hebt als startende (ondernemende) architect. Alle aspecten van de architectenpraktijk anno nu komen aan bod: van strategische acquisitie en contractrecht tot het Bouwbesluit en de vergunningaanvraag en het managen van projecten. Ook actuele ontwikkelingen als BIM en de ontwikkelende architect ontbreken niet.

Hoe werkt het?

Voorafgaand aan de module ontvang je een schriftelijke praktijkopdracht, die je indient bij de docent van de module. Na afloop van de module bespreken jullie de opdracht. Mocht het resultaat niet voldoende zijn, ontvang je een aanvullende opdracht. Per module kunnen 2 à 3 BEP’ers deelnemen. Zo kunnen we de optimale uitwisseling tussen startende en ervaren deelnemers waarborgen.

Welke cursussen

Wat kost het?

Voor de geaccrediteerde modules hanteert de BNA Academie vaste prijzen, afhankelijk van de duur van de cursus:
1 dagdeel: € 195 excl. btw
1 dag: € 345 excl. btw
2 dagen: € 500 excl. btw
3 dagen: € 675 excl. btw
Deze kosten zijn inclusief de praktijkopdracht en begeleiding door de docent.

Als je deelneemt aan een cursus die is opengesteld voor een BEP deelnemer, dan betaal je een andere prijs. Bij een dergelijke cursus is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Heb of start je een eigen bureau of ben je ZZP-er? Dan kun je de kosten voor de BEP als bedrijfskosten opvoeren. Je betaalt dan geen (vennootschaps)belasting over deze kosten. Ben je btw-plichtig dan kun je bovendien de btw aftrekken of terugvorderen.
Let op dat er naast de kosten voor het volgen van modules ook andere kosten zijn voor de individuele kosten (o.a. voor de gesprekken met de Commissie BEP). Meer daarover lees je op de website van het Bureau Architectenregister.

Hoe schrijf ik me in?

Aanmelden voor de speciale BEP-modules kan via de links bij de cursussen of per e-mail (kijk goed naar de instructie bij de cursus). Een aantal weken voor de cursus ontvang je de praktijkopdracht en verder informatie over de invulling van de module (alleen voor de geaccrediteerde modules).

Meer informatie

Wil je meer weten over de BEP-modules van de BNA Academie? Mail dan naar academie@bna.nl. Voor alle algemene vragen over de BEP en mogelijkheden om deze in te vullen kun je contact opnemen met het Bureau Architectenregister via bep@architectenregister.nl. Zie ook de vragen en antwoorden op de site van het Bureau Architectenregister.

Algemeen: Laatste BNA nieuws

Nieuws / 19 nov, 2018

Aantal deelnemers beroepservaringperiode stijgt fors

Uit het onderzoek Jonge ontwerpers en beroepservaring 2015-2017 blijkt dat het aantal deelnemers aan de beroepservaringperiode (bep) in 2017 zo’n vijf maal hoger is dan in 2015. Het aandeel ontwerpers dat, na het doorlopen van de

Aantal deelnemers beroepservaringperiode stijgt fors

Nieuws / 17 okt, 2018

Nieuwe medewerker? Meld deze op tijd aan bij het pensioenfonds

Het aantal nieuwe medewerkers bij bureaus groeit de afgelopen jaren. Medewerkers van architectenbureaus bouwen pensioen op bij Pensioenfonds voor de Architectenbureaus. Sinds 1 januari 2018 leveren bureaus gegevens voor je pensioenadministratie aan via het Selfservice Werkgevers

Nieuwe medewerker? Meld deze op tijd aan bij het pensioenfonds

Nieuws / 03 okt, 2018

Meer circulaire projecten en ambitieuze opdrachtgevers nodig

Architecten hebben meer circulaire projecten en ambitieuze opdrachtgevers nodig om samen de circulaire architectuur en bouw te ontwikkelen. Bij deze gezamenlijke zoektocht is het delen van ervaringen met andere bureaus en alle spelers uit de bouwketen

Meer circulaire projecten en ambitieuze opdrachtgevers nodig

Nieuws / 20 jun, 2018

Open for business

Op dinsdag 19 juni jl. promoveerde Marina Bos-de Vos cum laude aan de TU Delft op haar proefschrift ‘Open for business’ over hoe architectenbureaus waarde toe-eigenen in projecten. De promotie is onderdeel van het FuturA onderzoek, een samenwerking van de TU Delft,

Open for business

Inloggen op BNA

(Sluiten)