BNA Kubus

Oeuvreprijs - sinds 1965

De BNA Kubus is een oeuvreprijs die sinds 1965 onregelmatig wordt toegekend. Het betreft een onderscheidingsteken dat aan een persoon of een instelling wordt toegekend als blijk van waardering voor een bijzondere verdienste voor de architectuur in Nederland.

De BNA Kubus is uitgereikt aan onder andere Neutelings Riedijk, Van den Broek, Kloos, Hertzberger, Quist, Van Gool, Stokla, Jo Coenen, Benthem Crouwel, Van Velsen en Hannie & Aldo van Eyck, Cepezed en in 2016 aan UNStudio (Caroline Bos en Ben van Berkel). Ook diensten en instellingen zoals de gemeente Rotterdam, het Rijksbouwmeesterschap en de RAI hebben de onderscheiding gekregen.

Op 1 november 2018 wordt de BNA Kubus uitgereikt aan Francine Houben in The New Farm in Den Haag, tijdens de BNA Architectendag. Klik hier voor een overzicht van alle ontvangers van de BNA Kubus sinds 1965.

aanmelden

 

 

 

Algemeen: Laatste BNA nieuws

wo 26 sep 2018

Queering Architecture: Noncompliant Bodies

  • Type: overig
  • Locatie: Faculteit Bouwkunde, Zaal K, Julianalaan 134, 2628 BL Delft
  • Organisatie: Het Nieuwe Instituut
  • Onderwerp: Architectuur en ontwerpen Extern
Queering Architecture: Noncompliant Bodies

Nieuws / 23 mrt, 2016

Architect Jan Stokla overleden

Architect Jan Maarten Stokla is vorige maand overleden. Hij is in stilte begraven. In 1997 werd aan hem de BNA Kubus toegekend. Na de oorlog was Stokla bijna veertig jaar verbonden aan architectenbureau Van den

Architect Jan Stokla overleden

Inloggen op BNA

(Sluiten)