Keynote: Kasper Guldager Jensen

Circular Sustainability

Circular sustainability is hét onderwerp geworden van Kasper Guldager Jensen, de keynote van de BNA Architectendag. Hij is als architect inmiddels een echte spokesmen geworden voor circulariteit, zowel binnen als buiten de architectuur. Kasper richt zich op het ontwikkelen van producten en strategieën die bijdragen aan een circulaire economie.

In 2006 trad Kasper Guldager Jensen (1976) toe tot het architectenbureau 3XN en tegenwoordig is hij ook directeur van innovatiebedrijf GXN, dat door hem werd opgericht met als doel het innoveren en integreren van groene strategieën in de architectuur.

Innovatie
Kasper wist zich te onderscheiden op het gebied van duurzaam design en architectuur met nieuwe materialen. Dat leverde hem diverse internationale prijzen op, waaronder de European Union Environment Award 2016 en de Energy Globe Award 2015. Naast zijn ontwerppraktijk heeft Kasper twee gastdocentschappen, aan de TU Delft (Circulariteit) en de Universiteit van Calgary (Environmental Design) en heeft hij zitting in de adviesraad voor circulaire economie van de Deense overheid.

Kasper is ook (mede-) auteur publicaties als Building a Circular Future en Cradle to Cradle manual for Buildings (Deens), geeft wereldwijd lezingen over het onderwerp circulariteit en materialen en is drijvende kracht achter projecten als Circularity Lab (voor Google), Noma Foodlab in Kopenhagen, Lego Idea Studio in Billund en het Learning from Nature-paviljoen in Louisiana Museum for Modern Art.

aanmelden

Algemeen: Laatste BNA nieuws

Nieuws / 20 mrt, 2019

Doe mee aan de BNA Conjunctuurmeting voorjaar 2019

Doe mee aan de Conjunctuurmeting voorjaar 2019 met verdiepende vragen over actuele onderwerpen en vul de online vragenlijst in! Alle BNA bureaus ontvangen hiervoor een uitnodiging van onderzoeksbureau Panteia, dat het marktonderzoek voor de BNA verzorgt. Inzicht

Doe mee aan de BNA Conjunctuurmeting voorjaar 2019

Nieuws / 04 mrt, 2019

Competentieontwikkeling speerpunt bureaus

Meer dan de helft van de architectenbureaus heeft de afgelopen tijd moeite gehad met het aannemen van nieuw en geschikt personeel. Hierbij wordt het vaakst genoemd dat het kennis- en vaardigheidsniveau van sollicitanten niet op

Competentieontwikkeling speerpunt bureaus

Nieuws / 05 feb, 2019

Doe mee aan het witboek circulaire gebouwen

Help ons mee een online witboek te maken, door opgeleverde projecten aan te leveren waarbij je hoge circulaire ambities hebt gerealiseerd. Met inspirerende voorbeelden laten we opdrachtgevers en stakeholders zien dat circulair ontwerpen en bouwen

Doe mee aan het witboek circulaire gebouwen

Nieuws / 29 jan, 2019

Architecten herontwerpen vaker door stijgende bouwkosten

‘Architectenbureaus moeten door de sterk stijgende bouwkosten steeds vaker hun ontwerpen aanpassen’ aldus de BNA in Het Financiële Dagblad. De BNA roept bureaus op hier vooraf goede afspraken over te maken met opdrachtgevers en aannemers.

Architecten herontwerpen vaker door stijgende bouwkosten

Inloggen op BNA

(Sluiten)