Keynote: Kasper Guldager Jensen

Circular Sustainability

Circular sustainability is hét onderwerp geworden van Kasper Guldager Jensen, de keynote van de BNA Architectendag. Hij is als architect inmiddels een echte spokesmen geworden voor circulariteit, zowel binnen als buiten de architectuur. Kasper richt zich op het ontwikkelen van producten en strategieën die bijdragen aan een circulaire economie.

In 2006 trad Kasper Guldager Jensen (1976) toe tot het architectenbureau 3XN en tegenwoordig is hij ook directeur van innovatiebedrijf GXN, dat door hem werd opgericht met als doel het innoveren en integreren van groene strategieën in de architectuur.

aanmelden
Innovatie
Kasper wist zich te onderscheiden op het gebied van duurzaam design en architectuur met nieuwe materialen. Dat leverde hem diverse internationale prijzen op, waaronder de European Union Environment Award 2016 en de Energy Globe Award 2015. Naast zijn ontwerppraktijk heeft Kasper twee gastdocentschappen, aan de TU Delft (Circulariteit) en de Universiteit van Calgary (Environmental Design) en heeft hij zitting in de adviesraad voor circulaire economie van de Deense overheid.

Kasper is ook (mede-) auteur publicaties als Building a Circular Future en Cradle to Cradle manual for Buildings (Deens), geeft wereldwijd lezingen over het onderwerp circulariteit en materialen en is drijvende kracht achter projecten als Circularity Lab (voor Google), Noma Foodlab in Kopenhagen, Lego Idea Studio in Billund en het Learning from Nature-paviljoen in Louisiana Museum for Modern Art.

Algemeen: Laatste BNA nieuws

di 04 sep 2018

ILS-proof maken van Revit BIM-modellen

  • Type: netwerkbijeenkomst
  • Locatie: RoosRos Architecten te Oud-Beijerland
  • Organisatie: RoosRos Architecten te Oud-Beijerland
  • Onderwerp: BIM Technologische ontwikkeling
ILS-proof maken van Revit BIM-modellen

Nieuws / 19 jul, 2018

Doe mee met jouw idee tijdens BNA Architectendag 2018

Wat mag volgens jou echt niet ontbreken tijdens de BNA Architectendag? Heb je een suggestie voor een spreker, onderwerp, workshop of activiteit? Of misschien ben je zelf zo’n spreker met een sterk en bevlogen verhaal?

Doe mee met jouw idee tijdens BNA Architectendag 2018

Nieuws / 18 jun, 2018

Circulair ontwerpen: kansen en knelpunten

Circulair ontwerpen en bouwen is belangrijk in een economie en maatschappij die meer en meer streeft naar volledige duurzaamheid en zero-waste. Sommige architectenbureaus geven aan weleens een project gedeeltelijk circulair te hebben uitgevoerd of te

Circulair ontwerpen: kansen en knelpunten

Nieuws / 19 mrt, 2018

Vaste Kamercommissie agendeert beter aanbesteden architecten

In een speciale bijeenkomst van MKB-Nederland met de Vaste Kamercommissie voor Economische Zaken en Klimaat op 14 maart jl. heeft BNA-directeur Fred Schoorl een toezegging gekregen voor architecten en creatieve industrie over aanbesteden. Zijn kritische

Vaste Kamercommissie agendeert beter aanbesteden architecten

Nieuws / 16 jan, 2018

Wij gaan circulair

BNA lanceert campagne ‘Wij gaan circulair’, erop gericht om architectenbureaus te bewegen circulaire ontwerpprincipes zoveel mogelijk toe te passen....

Wij gaan circulair

Inloggen op BNA

(Sluiten)