BNA Sessie #3

juni 2018

Voorafgaand aan onze Architecture Now-avond over #Gebouwdgeluk in Pakhuis de Zwijger organiseerden we onze derde BNA Sessie. Doel: jonge architecten beter leren kennen, een gesprek over hun dromen, ambities en over welke marktkansen zij zien.

Uiteraard gingen ze ook met elkaar in gesprek: Dingeman Deijs (Archiprix 2009), die ‘dankzij de crisis’ zich heeft gestort op ontwerpend onderzoek en blij is met die keus; Egbert de Warle van De Warle Kempers Architecten; Anne Bell en Jeroen Steenvoorde van Studio Prototype, Next Step Program-finalist; Maaike Perenboom, ontwikkelaar bij Synchroon, actief in onder meer de Utrechtse merwedekanaalzone; Roy Plevier van HOOPE+PLEVIER; Hans Schepman van West Architecten; Tom Valks en conceptdeveloper Caspar Lysen en architecte Kasia Knapinska van Apto Architects.

Moderator was BNA-voorzitter Nathalie de vries

Anne Bell en Jeroen Steenvoorde 
“Wij werken vanuit het credo Form follows Material, we herkennen ons in Dingemans betoog. We proberen te vernieuwen door middel van prototyping, onze ervaring leert dat opdrachtgevers via deze aanpak sneller bereid zijn hun grenzen te verleggen – de belofte van continu doorontwikkelen prikkelt hun nieuwsgierigheid.”

Caspar Lysen 
“Ik denk graag mee met ontwikkelaars. Momenteel bijvoorbeeld voor de West-As Amsterdam, waarbij ons eindproduct een roadmap is waarmee je gronduitgifte kunt beïnvloeden.”

Tom Valks
“Ik werk veel in West-Friesland, de mentaliteit en het landschap daar spreken me aan, je zou kunnen zeggen dat ik me aan het specialiseren ben in West-Friese architectuur. Een mooie niche.”

Dingeman Deijs
“Ik heb in de crisis met mezelf afgesproken dat ik alleen dingen doe die ik leuk of interessant vindt, waarbij ik me graag laat leiden door maatschappelijke issues als de klimaatcrisis. Wij architecten hebben de morele plicht om na te denken over hoe we van grondstoffen naar circulaire grondstoffen kunnen komen.”

Roy Plevier
“We hebben ‘Architecten’ uit onze bureaunaam gehaald om te onderstrepen dat we willen doorgroeien als netwerkbureau. Ons doel is om door middel van een hoogwaardig netwerk op een creatieve manier betere dienstverlening te kunnen bieden. ”

Hans Schepman 
“In 2015 werkte ik aan de West Coast in de VS, daar heb ik de knoop doorgehakt en ben een eigen bureau gestart, onder het motto nu of nooit. Vandaar ‘West’ Architecten.”

Anne Bel – Studio Prototype
Tom Valks
Roy Plevier
Hans Schepman
Dingeman Deijs
Casper Lysen – Apto
Jeroen Steenvoorde – Studio Prototype

Algemeen: Laatste BNA nieuws

Nieuws / 19 apr, 2019

De Stad van de toekomst – Stad maken in tijden van grote transities

De door BNA Onderzoek gecoördineerde ontwerpstudie naar de stad van de toekomst, die een jaar duurde, heeft tien ontwerpvisies voor de vijf grootste steden van Nederland opgeleverd. Deze zijn nu gebundeld in een boek en

De Stad van de toekomst – Stad maken in tijden van grote transities

Nieuws / 18 apr, 2019

Akkoord cao architectenbranche 2019-2021

Begin april is de ledenraadpleging afgerond en op 17 april hebben alle cao-partijen (BNA, FNV, CNV, de Unie) definitief ingestemd met de nieuwe cao 2019-2021 voor de architectenbranche. Voor de cao wordt bij het ministerie

Akkoord cao architectenbranche 2019-2021

Nieuws / 16 apr, 2019

Leve de architectuur, vier de verschillen!

Update:  De discussie over de renovatie van Het Binnenhof zwelt met de dag aan. Adriaan Mout (LEVS Architecten) schreef een prikkelende blog op de Cobouw.nl en BNA-lid Joost Ector sprak er met wijze woorden over

Leve de architectuur, vier de verschillen!

Nieuws / 16 apr, 2019

Concept handvatten voor concrete aanpak circulair bouwen gereed

Drie actieteams van CB’23 (Circulair Bouwen 2023) hebben ieder een concept leidraad opgesteld met handvatten voor de concrete aanpak van circulair bouwen: Actieteam Framework circulair bouwen, Actieteam Paspoorten voor de bouw en Actieteam Meten van

Concept handvatten voor concrete aanpak circulair bouwen gereed

Inloggen op BNA

(Sluiten)