BNA Sessie #3

juni 2018

Voorafgaand aan onze Architecture Now-avond over #Gebouwdgeluk in Pakhuis de Zwijger organiseerden we onze derde BNA Sessie. Doel: jonge architecten beter leren kennen, een gesprek over hun dromen, ambities en over welke marktkansen zij zien.

Uiteraard gingen ze ook met elkaar in gesprek: Dingeman Deijs (Archiprix 2009), die ‘dankzij de crisis’ zich heeft gestort op ontwerpend onderzoek en blij is met die keus; Egbert de Warle van De Warle Kempers Architecten; Anne Bell en Jeroen Steenvoorde van Studio Prototype, Next Step Program-finalist; Maaike Perenboom, ontwikkelaar bij Synchroon, actief in onder meer de Utrechtse merwedekanaalzone; Roy Plevier van HOOPE+PLEVIER; Hans Schepman van West Architecten; Tom Valks en conceptdeveloper Caspar Lysen en architecte Kasia Knapinska van Apto Architects.

Moderator was BNA-voorzitter Nathalie de vries

Anne Bell en Jeroen Steenvoorde 
“Wij werken vanuit het credo Form follows Material, we herkennen ons in Dingemans betoog. We proberen te vernieuwen door middel van prototyping, onze ervaring leert dat opdrachtgevers via deze aanpak sneller bereid zijn hun grenzen te verleggen – de belofte van continu doorontwikkelen prikkelt hun nieuwsgierigheid.”

Caspar Lysen 
“Ik denk graag mee met ontwikkelaars. Momenteel bijvoorbeeld voor de West-As Amsterdam, waarbij ons eindproduct een roadmap is waarmee je gronduitgifte kunt beïnvloeden.”

Tom Valks
“Ik werk veel in West-Friesland, de mentaliteit en het landschap daar spreken me aan, je zou kunnen zeggen dat ik me aan het specialiseren ben in West-Friese architectuur. Een mooie niche.”

Dingeman Deijs
“Ik heb in de crisis met mezelf afgesproken dat ik alleen dingen doe die ik leuk of interessant vindt, waarbij ik me graag laat leiden door maatschappelijke issues als de klimaatcrisis. Wij architecten hebben de morele plicht om na te denken over hoe we van grondstoffen naar circulaire grondstoffen kunnen komen.”

Roy Plevier
“We hebben ‘Architecten’ uit onze bureaunaam gehaald om te onderstrepen dat we willen doorgroeien als netwerkbureau. Ons doel is om door middel van een hoogwaardig netwerk op een creatieve manier betere dienstverlening te kunnen bieden. ”

Hans Schepman 
“In 2015 werkte ik aan de West Coast in de VS, daar heb ik de knoop doorgehakt en ben een eigen bureau gestart, onder het motto nu of nooit. Vandaar ‘West’ Architecten.”

Anne Bel – Studio Prototype
Tom Valks
Roy Plevier
Hans Schepman
Dingeman Deijs
Casper Lysen – Apto
Jeroen Steenvoorde – Studio Prototype

Algemeen: Laatste BNA nieuws

Nieuws / 19 feb, 2019

Caroline Bos over inclusief beleid UNStudio

UNStudio organiseert voor haar medewerkers een aantal keer per jaar UNS Talks: interne inspirerende lezingen over uiteenlopende onderwerpen, waaronder...

Caroline Bos over inclusief beleid UNStudio

Nieuws / 18 feb, 2019

De aanbestedingspraktijk: kleine stapjes voorwaarts

De Aanbestedingspraktijk blijft problematisch. Desondanks  zijn recente ontwikkelingen te bespeuren die de praktijk verbeteren. De adviezen van de Commissie van Aanbestedingsexperts en het Programma Beter aanbesteden dragen bij aan een betere selectiecultuur. Onlangs heeft de

De aanbestedingspraktijk: kleine stapjes voorwaarts

Nieuws / 14 feb, 2019

Wees realistisch, eis het onmogelijke

 Jort Kelder is juryvoorzitter van de 2019-verkiezing van BNA Beste Gebouw van het Jaar. Als opwarmer stelden we Jort wat gerichte vragen. We kregen waar we op hoopten: prikkelende antwoorden. ‘Laten we in hemelsnaam starten

Wees realistisch, eis het onmogelijke

Nieuws / 05 feb, 2019

Ledenraadverkiezing 2019

In de week van 25 februari a.s. vindt de digitale verkiezing voor de ledenraad van de BNA plaats. Via deze verkiezing kan ieder BNA bureaulid stemmen op de kandidaat / bureaudirecteur die naar zijn idee

Ledenraadverkiezing 2019

Inloggen op BNA

(Sluiten)