BNA Sessie #3

juni 2018

Voorafgaand aan onze Architecture Now-avond over #Gebouwdgeluk in Pakhuis de Zwijger organiseerden we onze derde BNA Sessie. Doel: jonge architecten beter leren kennen, een gesprek over hun dromen, ambities en over welke marktkansen zij zien.

Uiteraard gingen ze ook met elkaar in gesprek: Dingeman Deijs (Archiprix 2009), die ‘dankzij de crisis’ zich heeft gestort op ontwerpend onderzoek en blij is met die keus; Egbert de Warle van De Warle Kempers Architecten; Anne Bell en Jeroen Steenvoorde van Studio Prototype, Next Step Program-finalist; Maaike Perenboom, ontwikkelaar bij Synchroon, actief in onder meer de Utrechtse merwedekanaalzone; Roy Plevier van HOOPE+PLEVIER; Hans Schepman van West Architecten; Tom Valks en conceptdeveloper Caspar Lysen en architecte Kasia Knapinska van Apto Architects.

Moderator was BNA-voorzitter Nathalie de vries

Anne Bell en Jeroen Steenvoorde 
“Wij werken vanuit het credo Form follows Material, we herkennen ons in Dingemans betoog. We proberen te vernieuwen door middel van prototyping, onze ervaring leert dat opdrachtgevers via deze aanpak sneller bereid zijn hun grenzen te verleggen – de belofte van continu doorontwikkelen prikkelt hun nieuwsgierigheid.”

Caspar Lysen 
“Ik denk graag mee met ontwikkelaars. Momenteel bijvoorbeeld voor de West-As Amsterdam, waarbij ons eindproduct een roadmap is waarmee je gronduitgifte kunt beïnvloeden.”

Tom Valks
“Ik werk veel in West-Friesland, de mentaliteit en het landschap daar spreken me aan, je zou kunnen zeggen dat ik me aan het specialiseren ben in West-Friese architectuur. Een mooie niche.”

Dingeman Deijs
“Ik heb in de crisis met mezelf afgesproken dat ik alleen dingen doe die ik leuk of interessant vindt, waarbij ik me graag laat leiden door maatschappelijke issues als de klimaatcrisis. Wij architecten hebben de morele plicht om na te denken over hoe we van grondstoffen naar circulaire grondstoffen kunnen komen.”

Roy Plevier
“We hebben ‘Architecten’ uit onze bureaunaam gehaald om te onderstrepen dat we willen doorgroeien als netwerkbureau. Ons doel is om door middel van een hoogwaardig netwerk op een creatieve manier betere dienstverlening te kunnen bieden. ”

Hans Schepman 
“In 2015 werkte ik aan de West Coast in de VS, daar heb ik de knoop doorgehakt en ben een eigen bureau gestart, onder het motto nu of nooit. Vandaar ‘West’ Architecten.”

Anne Bel – Studio Prototype
Tom Valks
Roy Plevier
Hans Schepman
Dingeman Deijs
Casper Lysen – Apto
Jeroen Steenvoorde – Studio Prototype

Algemeen: Laatste BNA nieuws

wo 12 dec 2018

Verbouw en transformatie

  • Type: cursus
  • Locatie: Amsterdam (ntb)
  • Organisatie: BNA Academie
  • Onderwerp: REGELGEVING
Verbouw en transformatie

Nieuws / 05 dec, 2018

De architectenbranche: een veld in transformatie

Het veld waarin architecten werkzaam zijn, is in de afgelopen twee decennia drastisch gewijzigd. Nieuwe regels, nieuwe spelers, nieuwe technologie en een diepe economische crisis hebben gevestigde verhoudingen en relaties in het veld waarin architectenbureaus

De architectenbranche: een veld in transformatie

Nieuws / 04 dec, 2018

Nieuwe aanvragen BNA-lidmaatschap

Overeenkomstig artikel 1a van het Huishoudelijk Reglement hebben de hieronder genoemde bureaus een verzoek om toelating bij de BNA ingediend: Archivolt Architectuur Studio, Almelo BoomBoomBoomArchitects, Maastricht BURO-S ARCHITECTS, Den Haag Civic Architects, Amsterdam IWT, Rotterdam Architectenbureau

Nieuwe aanvragen BNA-lidmaatschap

Nieuws / 04 dec, 2018

Aanbestedingstafel #6

Op 7 november organiseerde de BNA voor de zesde keer een Aanbestedingstafel om samen met architecten, opdrachtgevers en adviseurs mogelijke verbeteringen van de aanbestedingspraktijk te bespreken. Tenderkosten Fred Schoorl attendeert de aanwezigen op de Handreiking

Aanbestedingstafel #6

Nieuws / 03 dec, 2018

Ondersteuning bij activiteiten van lokale netwerken binnen de BNA

In 2018 zagen bijna tien lokale netwerken het licht en gezamenlijk is voor activiteiten drie keer zoveel budget toegekend dan in 2017. Een teken dat meer leden de weg weten te vinden en dat het

Ondersteuning bij activiteiten van lokale netwerken binnen de BNA

Inloggen op BNA

(Sluiten)