BNA verwelkomt nieuwe partner: Daas Baksteen

27 februari 2018

Met Daas Baksteen, sinds 1890 producent van bakstenen, heeft de BNA er een nieuwe, vijfde partner bij. Arie van Zadelhoff, commercieel directeur bij Daas Baksteen, is blij met het partnerschap: “De BNA en wij hebben een gedeelde doelgroep. Daarom zien we het als een verrijking om marktontwikkelingen, productontwikkelingen en duurzaamheidsambities te delen en waar mogelijk met elkaar te innoveren. Met de Daas Baksteen Walls of Fame  laten we zien dat we behalve baksteenfabrikant ook een partner zijn in de monumentale architectuur van morgen, met circulaire grondstoffen als bouwsteen – letterlijk en figuurlijk – en als onuitputtelijke inspiratiebron.”

Daas Baksteen kenmerkt zich door een bijzonder duurzame bedrijfsvoering. Al haar producten zijn C2C -gecertificeerd en in het bezit van het Material Health-certificaat Silver. Het Gelderse bedrijf staat in de bouw bekend als uitvinder en fabrikant van het innovatieve droogstapelsysteem ClickBrick. Daas Baksteen heeft voor dit systeem als eerste productiebedrijf voor bouwmaterialen in Nederland het Cradle-to-Cradle-certificaat van de Environmental Protection and Encouragement Agency (EPEA) gekregen. Dit certificaat wordt alleen uitgereikt aan producten die natuurlijk worden afgebroken of voortdurend in het industriële proces kunnen worden hergebruikt. Daarnaast is ClickBrick onderscheiden met het Material Health-certificaat Gold.

Het systeem is niet alleen makkelijk te monteren maar eveneens te demonteren en direct geschikt te maken voor een nieuwe toepassing. Het ClickBrick-systeem levert al met al grote voordelen op, er is geen technische vakkennis of specifiek gereedschap nodig en kan worden hergebruikt door toekomstige generaties.

Naast gevelbaksteen is Daas Baksteen ook actief in de strengpers-straatsteenmarkt. De eveneens duurzaam gecertificeerde straatstenen vinden in veel kleuren en formaten hun weg naar zowel de particuliere als professionele markt. Daas Baksteen werkt voortdurend aan een energiezuinig productieproces  en zoekt continu naar nieuwe innovatietechnieken die inspelen op de circulaire ontwikkelingen in de bouw. De 100 medewerkers zorgen voor een innovatieslagkracht die maakt dat Daas Baksteen de toon zet – toen, nu en straks.

www.daasbaksteen.nl

Algemeen: Laatste BNA nieuws

Nieuws / 13 sep, 2018

Maarten Polkamp gekozen tot vicevoorzitter

Het BNA-bestuur heeft Maarten Polkamp gevraagd Maartje Luisman op te volgen als vicevoorzitter. Maarten, partner van het Rotterdamse Personal Architecture, is sinds begin 2016 actief als Bestuurslid bij de BNA. Maarten, van harte. Welke taak

Maarten Polkamp gekozen tot vicevoorzitter

Nieuws / 13 sep, 2018

Klacht BNA gegrond: unieke ontwerpopdracht dient aanbesteed

De Commissie van Aanbestedingsexperts heeft opnieuw een klacht van de BNA gegrond verklaard. Het Kröller-Müller Museum wilde rechtstreeks een overheidsopdracht voor een uitbreiding gunnen aan een buitenlandse architect, hetgeen in strijd is met de aanbestedingsplicht.

Klacht BNA gegrond: unieke ontwerpopdracht dient aanbesteed

Nieuws / 13 sep, 2018

Top-5 Jord: ga deze zien @ AFFR!

BNA is partner van het Architecture Film Festival Rotterdam. Het programma is rond, dus een goed moment om festival-directeur Jord den Hollander te vragen welke films we moeten gaan zien. Top-5 Jord: ga deze zien!

Top-5 Jord: ga deze zien @ AFFR!

Inloggen op BNA

(Sluiten)