BNA verwelkomt nieuwe partner: Daas Baksteen

27 februari 2018

Met Daas Baksteen, sinds 1890 producent van bakstenen, heeft de BNA er een nieuwe, vijfde partner bij. Arie van Zadelhoff, commercieel directeur bij Daas Baksteen, is blij met het partnerschap: “De BNA en wij hebben een gedeelde doelgroep. Daarom zien we het als een verrijking om marktontwikkelingen, productontwikkelingen en duurzaamheidsambities te delen en waar mogelijk met elkaar te innoveren. Met de Daas Baksteen Walls of Fame  laten we zien dat we behalve baksteenfabrikant ook een partner zijn in de monumentale architectuur van morgen, met circulaire grondstoffen als bouwsteen – letterlijk en figuurlijk – en als onuitputtelijke inspiratiebron.”

Daas Baksteen kenmerkt zich door een bijzonder duurzame bedrijfsvoering. Al haar producten zijn C2C -gecertificeerd en in het bezit van het Material Health-certificaat Silver. Het Gelderse bedrijf staat in de bouw bekend als uitvinder en fabrikant van het innovatieve droogstapelsysteem ClickBrick. Daas Baksteen heeft voor dit systeem als eerste productiebedrijf voor bouwmaterialen in Nederland het Cradle-to-Cradle-certificaat van de Environmental Protection and Encouragement Agency (EPEA) gekregen. Dit certificaat wordt alleen uitgereikt aan producten die natuurlijk worden afgebroken of voortdurend in het industriële proces kunnen worden hergebruikt. Daarnaast is ClickBrick onderscheiden met het Material Health-certificaat Gold.

Het systeem is niet alleen makkelijk te monteren maar eveneens te demonteren en direct geschikt te maken voor een nieuwe toepassing. Het ClickBrick-systeem levert al met al grote voordelen op, er is geen technische vakkennis of specifiek gereedschap nodig en kan worden hergebruikt door toekomstige generaties.

Naast gevelbaksteen is Daas Baksteen ook actief in de strengpers-straatsteenmarkt. De eveneens duurzaam gecertificeerde straatstenen vinden in veel kleuren en formaten hun weg naar zowel de particuliere als professionele markt. Daas Baksteen werkt voortdurend aan een energiezuinig productieproces  en zoekt continu naar nieuwe innovatietechnieken die inspelen op de circulaire ontwikkelingen in de bouw. De 100 medewerkers zorgen voor een innovatieslagkracht die maakt dat Daas Baksteen de toon zet – toen, nu en straks.

www.daasbaksteen.nl

Algemeen: Laatste BNA nieuws

do 22 mrt 2018

BNA Live 2018: Groningen

  • Type: overig
  • Locatie: De Zwarte Hond
  • Organisatie: BNA
  • Onderwerp: BNA BNA Netwerken
BNA Live 2018: Groningen

do 22 mrt 2018

BNA Live 2018: Enschede

  • Type: overig
  • Locatie: IAA architecten, Enschede
  • Organisatie: BNA
  • Onderwerp: BNA BNA Netwerken
BNA Live 2018: Enschede

Nieuws / 19 mrt, 2018

Vaste Kamercommissie agendeert beter aanbesteden architecten

In een speciale bijeenkomst van MKB-Nederland met de Vaste Kamercommissie voor Economische Zaken en Klimaat op 14 maart jl. heeft BNA-directeur Fred Schoorl een toezegging gekregen voor architecten en creatieve industrie over aanbesteden. Zijn kritische

Vaste Kamercommissie agendeert beter aanbesteden architecten

Nieuws / 15 mrt, 2018

Onderhandelingsresultaat over loonontwikkeling 2018-2019

Op donderdag 8 maart 2018 heeft de cao-delegatie van de BNA een onderhandelingsresultaat bereikt over de loonontwikkeling 2018-2019. Deze loonontwikkeling was bij het afsluiten van de cao 2017-2019 (die afloopt op 28 februari 2019) afhankelijk

Onderhandelingsresultaat over loonontwikkeling 2018-2019

Nieuws / 13 mrt, 2018

Jonge bureaus: van start-up naar scale-up

De creatieve industrie floreert, start-ups schieten overal de grond uit en tal van incubators en accelerators proberen de meest innovatieve ideeën tot een succes te maken. Ook de bouwsector groeit, waarvan ook startende architectenbureaus kunnen profiteren.

Jonge bureaus: van start-up naar scale-up

Nieuws / 13 mrt, 2018

Krijgt Bouwbesluit betere toegankelijkheidsregels?

Minister De Jonge ontvouwde zaterdag 3 maart in een vraaggesprek in het tv-programma KASSA plannen om minister Ollongren te vragen het Bouwbesluit aan te passen. Hij deed deze uitspraak bij de uitreiking van de prijs

Krijgt Bouwbesluit betere toegankelijkheidsregels?

Inloggen op BNA

(Sluiten)