BNA-voorzitter Nathalie de Vries: ‘Architectenbureaus aan de slag met genderongelijkheid’

7 maart 2018

Ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag (8 maart) en in  navolging van het andere bedrijfsleven roepen BNA-voorzitter Nathalie de Vries en BNA-directeur Fred Schoorl de architectenbranche op om de man-vrouw balans op de agenda te zetten. ‘Wij als creatieve sector met een hoog maatschappelijk gehalte moeten op dit onderwerp voortrekker zijn en geen volger’, aldus de Vries.

Fred Schoorl: ‘Ook bij architectuur is er toch een merkwaardig contrast in het aandeel vrouwen in de studies – circa 50% –  en het aandeel in de top van de architectuurbedrijven. Dat kan beter en moet beter. Een gerenommeerd Engels bureau Foster + Partners constateerde onlangs zelfs een ‘gender pay gap’ in de architectuur. Dat is zoveel als ongelijke betaling tussen mannen en vrouwen’.

Volgens voorzitter Nathalie de Vries zou dat in een egalitaire samenleving als de Nederlandse niet moeten: “Laten we niet wachten op een wetsvoorstel, quota of een certificeringssysteem, zoals nu vanuit de Tweede Kamer wordt voorgesteld. Wij gaan als BNA met de ongelijkheid de komende jaren zeker aan de slag, vanuit de overtuiging dat dit bij ons past. Bijvoorbeeld door het probleem beter in kaart te brengen. Onze branche is natuurlijk een MKB-branche, met veel kleine bedrijven en specifieke kenmerken. Niettemin roepen wij onze leden alvast op zo nodig zelf de gender schop ter hand te nemen. Goed voorbeeld doet goed volgen’.

 

Algemeen: Laatste BNA nieuws

Nieuws / 13 sep, 2018

Maarten Polkamp gekozen tot vicevoorzitter

Het BNA-bestuur heeft Maarten Polkamp gevraagd Maartje Luisman op te volgen als vicevoorzitter. Maarten, partner van het Rotterdamse Personal Architecture, is sinds begin 2016 actief als Bestuurslid bij de BNA. Maarten, van harte. Welke taak

Maarten Polkamp gekozen tot vicevoorzitter

Nieuws / 13 sep, 2018

Klacht BNA gegrond: unieke ontwerpopdracht dient aanbesteed

De Commissie van Aanbestedingsexperts heeft opnieuw een klacht van de BNA gegrond verklaard. Het Kröller-Müller Museum wilde rechtstreeks een overheidsopdracht voor een uitbreiding gunnen aan een buitenlandse architect, hetgeen in strijd is met de aanbestedingsplicht.

Klacht BNA gegrond: unieke ontwerpopdracht dient aanbesteed

Nieuws / 13 sep, 2018

Top-5 Jord: ga deze zien @ AFFR!

BNA is partner van het Architecture Film Festival Rotterdam. Het programma is rond, dus een goed moment om festival-directeur Jord den Hollander te vragen welke films we moeten gaan zien. Top-5 Jord: ga deze zien!

Top-5 Jord: ga deze zien @ AFFR!

Inloggen op BNA

(Sluiten)