‘BNA helpt me bij het professionaliseren van zowel de ontwerpkant als het zakelijke’

Nicole Cloudt van Concept* Cloudt stelt zich voor

Sinds wanneer ben je architect en hoe lang is je bureau actief?
In 2014 ben ik afgestudeerd als architect aan de Academie van Bouwkunst in Maastricht. In 2009 heb ik de master Interieurarchitectuur cum laude afgerond. Door deze combinatie bekijk ik gebouwen vanuit de gebruiker, van binnenuit. Ik heb tijdens mijn studie architectuur in 2012 Concept* Cloudt opgericht.

Waarom ben je architect geworden?
Opgeleid als ontwerper werk ik interdisciplinair zonder grenzen. Nadat ik enkele jaren als interieurarchitect had gewerkt merkte ik dat ik in een hokje werd geplaatst waar ik niet thuishoorde. Met de titel architect kan ik weer vrij werken zonder grenzen.

Waar ligt je ambitie? Hoe ziet je bureau er over vijf jaar uit?
Concept* Cloudt werkt met bestaande gebouwen door ze te herbestemmen, renoveren en transformeren. Ik werk met een netwerk van lokale specialisten, gebruikmakend van de kwaliteiten en de meerwaarde van samenwerking. Per project worden de juiste vakdisciplines samengebracht. Momenteel is dit in een flexibele schil over 5 jaar kan dit naar een vaste vorm gaan om grotere projecten te kunnen realiseren.

Waarmee onderscheid jij je van andere architectenbureaus?
Bij renovatie werk ik op de interessante grens tussen architectuur en interieur. Ik ben daarin op zoek naar de ontwerp-vrijheden tussen de wensen van de opdrachtgever en de uitgangspunten van het bestaande gebouw. Ik transformeer voor de opdrachtgever, maar ook voor het gebouw. Met de nieuwe (vaste of tijdelijke) invulling kan ik sturen naar behoud van erfgoed.

Wat is voor jou de meerwaarde van architectuur / architecten in het bouwproces?
Een andere manier van kijken/denken. Dingen die altijd zo gemaakt worden anders bekijken, ook richting de energietransitie. Het combineren van nieuwe of juist oude materialen met lokale ambacht.

Waarom ben je BNA-lid geworden, wat verwacht je van het lidmaatschap?
Professionalisering en ondersteuning van mijn bureau. Naast ontwerpen is er nog een zakelijke wereld. Ik verwacht dat ik via de BNA online en offline een aantal aspecten kan ontwikkelen.

 

 

Nicole Cloudt, oprichter Concept* Cloudt

 

Algemeen: Laatste BNA nieuws

wo 27 mrt 2019

Brandveilig Ontwerpen

  • Type: cursus
  • Locatie: Amsterdam (ntb)
  • Organisatie: BNA | Academie
  • Onderwerp: BNA Academie REGELGEVING
Brandveilig Ontwerpen

Nieuws / 04 mrt, 2019

Nieuwe aanvragen BNA-lidmaatschap

Overeenkomstig artikel 1a van het Huishoudelijk Reglement hebben de hieronder genoemde bureaus een verzoek om toelating bij de BNA ingediend: BNLA architecten B.V., Amsterdam Bureau Malou, Rijsbergen dot. Design Studio, Amsterdam ExS Architects, Rotterdam homemade

Nieuwe aanvragen BNA-lidmaatschap

Nieuws / 04 feb, 2019

Nieuwe aanvragen BNA-lidmaatschap

Er zijn vorige maand weer nieuwe lidmaatschapsverzoeken binnengekomen bij de BNA. De hieronder genoemde architectenbureaus vroegen in januari een BNA-lidmaatschap aan. Overeenkomstig artikel 1a van het Huishoudelijk Reglement hebben de hieronder genoemde bureaus een verzoek

Nieuwe aanvragen BNA-lidmaatschap

Nieuws / 02 jan, 2019

Nieuwe aanvragen BNA-lidmaatschap

Overeenkomstig artikel 1a van het Huishoudelijk Reglement hebben de hieronder genoemde bureaus een verzoek om toelating bij de BNA ingediend: Barend Koolhaas, Amsterdam Wouter Kroeze Architect, Amsterdam Arno Steehouwer Architect, Vlaardingen Overeenkomstig artikel 1a van

Nieuwe aanvragen BNA-lidmaatschap

Nieuws / 01 okt, 2018

Nieuwe aanvragen BNA-lidmaatschap

Overeenkomstig artikel 1a van het Huishoudelijk Reglement hebben de hieronder genoemde bureaus een verzoek om toelating bij de BNA ingediend: Firm.studio, Ede Concept* Cloudt, Maastricht BB/Architects, Wageningen Overeenkomstig artikel 1a van het Huishoudelijk Reglement hebben

Nieuwe aanvragen BNA-lidmaatschap

Inloggen op BNA

(Sluiten)