“Ik heb nooit iets anders willen zijn. Al van kinds af aan wist ik zéker dat ik later architect zou worden”

Sinds wanneer ben je architect en hoe lang is je bureau actief?
Na mijn opleiding Architectonische Vormgeving aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en de Academie van Bouwkunst in Amsterdam, heb ik bij verschillende  bureaus gewerkt, van grote internationaal opererende organisaties tot middelgrote en kleine bureaus met een meer regionale klantenkring. Omdat ik een mooie opdracht kon krijgen, ben ik een paar jaar geleden met een eigen bureau gestart. Na die eerste opdracht zijn vervolgopdrachten eigenlijk steeds blijven komen.

Waarom ben je architect geworden?
Ik heb nooit iets anders willen zijn. Al van kinds af aan wist ik zéker dat ik later architect zou worden.

Waar ligt je ambitie? Hoe ziet je bureau er over vijf jaar uit?
Wat iedere architect waarschijnlijk hoopt overkomt me nu regelmatig: mooie opdrachten met inspirerende opdrachtgevers. Daardoor kan ik zo ontzettend veel uit mezelf halen. Natuurlijk heb ik nu ook nog de nodige bread-and-butter klussen, maar ik hoop over vijf jaar in de situatie te verkeren dat ik voornamelijk bijzondere opdrachten mag uitvoeren.

Waarmee onderscheid jij je van andere architectenbureaus?
Er zijn zóveel verschillende bureaus! En ieder bureau is natuurlijk anders. Niet alleen als het gaat om wat ze ontwerpen, maar ook om hun omgang met hun opdrachtgevers. Ik merk, dat ik op mijn best ben als ik een sterke klik heb met de opdrachtgever. Feedback vanuit de opdrachtgever is daarbij erg belangrijk, ik vaar er wel bij als ik een goede sparring-partner heb.

Wat is voor jou de meerwaarde van architectuur / architecten in het bouwproces?
Architectuur gaat over keuzes maken. Als architect help ik de opdrachtgever bij het maken van de juiste keuzes en behoed ik hem voor het maken van de verkeerde keuzes. Verbeeldingskracht, creativiteit en diepgang zijn daarbij belangrijke elementen.

Waarom ben je BNA-lid geworden, wat verwacht je van het lidmaatschap?
Omdat mijn opdrachten steeds groter en complexer worden, is het tijd om met mijn bureau naar een professioneel nog hoger niveau te gaan. Ik verwacht dat de BNA hierin een belangrijke rol kan spelen.

Simone Nagel is eigenaresse van Simone Nagel Architect

Algemeen: Laatste BNA nieuws

Nieuws / 13 sep, 2018

Maarten Polkamp gekozen tot vicevoorzitter

Het BNA-bestuur heeft Maarten Polkamp gevraagd Maartje Luisman op te volgen als vicevoorzitter. Maarten, partner van het Rotterdamse Personal Architecture, is sinds begin 2016 actief als Bestuurslid bij de BNA. Maarten, van harte. Welke taak

Maarten Polkamp gekozen tot vicevoorzitter

Nieuws / 13 sep, 2018

Klacht BNA gegrond: unieke ontwerpopdracht dient aanbesteed

De Commissie van Aanbestedingsexperts heeft opnieuw een klacht van de BNA gegrond verklaard. Het Kröller-Müller Museum wilde rechtstreeks een overheidsopdracht voor een uitbreiding gunnen aan een buitenlandse architect, hetgeen in strijd is met de aanbestedingsplicht.

Klacht BNA gegrond: unieke ontwerpopdracht dient aanbesteed

Nieuws / 13 sep, 2018

Top-5 Jord: ga deze zien @ AFFR!

BNA is partner van het Architecture Film Festival Rotterdam. Het programma is rond, dus een goed moment om festival-directeur Jord den Hollander te vragen welke films we moeten gaan zien. Top-5 Jord: ga deze zien!

Top-5 Jord: ga deze zien @ AFFR!

Inloggen op BNA

(Sluiten)