Caroline Bos over inclusief beleid UNStudio

“Als werkgever moet je ruimte, vrijheid en veiligheid bieden” 

19 februari 2019

UNStudio organiseert voor haar medewerkers een aantal keer per jaar UNS Talks: interne inspirerende lezingen over uiteenlopende onderwerpen, waaronder inclusiviteit en diversiteit. Naar aanleiding van deze Talks spraken we Caroline Bos, oprichter en mede-eigenaar van UNStudio, over het inclusiviteits- en diversiteitsbeleid van het bureau.

In hoeverre is jullie diversiteits- en inclusiviteitsgedachte inmiddels ingebed in jullie bureau?
UNStudio is opgezet vanuit het idee dat alle projecten die wij doen altijd samenwerkingen zijn met heel diverse experts. Als je grote complexe projecten ontwikkelt, zoals het station in Arnhem en de Erasmusbrug in Rotterdam, dan zijn daar heel verschillende partijen bij betrokken met heel verschillende wensen en behoeften. Je rol als architect is dan vooral het samenbrengen van al deze groepen en belanghebbenden die vaak hele tegenstrijdige belangen kunnen hebben. Als architect moet je dan wel de gemene deler kunnen vinden op een positieve manier. Er wordt heel anders naar de rol van de architect gekeken dan pakweg 30 jaar geleden. Toen was de architect de meester, de bouwer en de bepaler, de starchitect.

© Inga Powilleit

 

Hoe breng je het UNStudiogedachtegoed over op je personeel?
Als nieuw personeel binnenkomt, weten ze al hoe UNStudio werkt en verder krijgen ze het elke dag mee op de werkvloer. Iedereen heeft bij ons gelijke kansen, of je nu als stagiaire binnenkomt of op een ervaren niveau. Theoretisch is het mogelijk dat jouw schets eruit gehaald wordt. Verder hebben we een heel openminded houding voor talent. Het is natuurlijk wel zo dat niet iedereen zomaar bij ons binnen kan komen, wij zoeken wel de talenten.

Hoe zorg je dat talent kan excelleren?
We geven veel vrijheid, wat soms kan betekenen dat mensen te veel vrijheid nemen en te veel uren maken. Het is een creatief bedrijf en je mensen moeten vooral creatief kunnen zijn. Je moet ruimte, vrijheid en veiligheid bieden. Veiligheid is belangrijk, vooral ook voor vrouwen. Dat je jezelf  kunt zijn op welke manier dan ook, anders  kun je nooit die vorm van zelfontplooiing bereiken die je ambieert.

Wanneer zijn de UNS Talks begonnen en waarom?
Het idee is zo’n drie jaar geleden ontstaan, op het moment dat de eerste schandalen rond #metoo naar buiten kwamen. Een deel van onze vrouwelijk personeel wilde niet in de slachtofferrol geplaatst worden. Zij hadden er nooit iets van gemerkt en ik deelde dat gevoel. Het onderwerp was al heel lang geen punt van discussie en je wil ook niet dat mensen naar je kijken als een vrouwelijke architect. Toch blijkt uit de cijfers dat veel vrouwen nog steeds niet aan de top komen in de architectenbranche, hetgeen voor ons aanleiding is om hier werk van te maken.  Ook binnen ons bureau werkt namelijk een nieuwe generatie die los is van de vooroordelen van de post-feministische generatie. Die er op een nieuwe manier tegenaan kijken en hun eigen ervaringen op doen. Voor hen is het belangrijk dat zij ook een stem krijgen. Naar aanleiding hiervan zijn wij de UNS Talks begonnen, inspirerende lezingen met hedendaagse onderwerpen rond onder andere inclusiviteit en diversiteit.

Alle medewerkers doen eraan mee en alleen al daarom is het goed om aan deze issues te blijven werken. Want als je bijvoorbeeld onze bureaustatistieken ziet met betrekking tot de man/vrouw verhoudingen dan hoeft er maar één nieuwe partner bij te komen en de cijfers geven al weer een heel ander beeld. Hier moeten we dus constant alert op blijven en desnoods vrouwen naar boven trekken of duwen.

Hoe denk jij over de werk/privébalans en hoe ondersteun je die als werkgever?
Bij UNStudio hebben we altijd veel stellen op de werkvloer gehad die kinderen krijgen. Meestal gaan beide partners vervolgens een dag minder werken, maar ja, moet dat dan je carrière stoppen? Toen wij UNStudio begonnen was het ondenkbaar dat je als ambitieuze architect 4 dagen zou werken, maar nu is dat helemaal anders. Nu kun je wel partner-directeur worden met minder uren. Als je dat niet toelaat, krijg je met vrouwen aan de top een probleem. We vinden dat je je individuele keuzes moet kunnen maken.

Ik heb ook zelf meegemaakt dat door de komst van een kind de situatie verandert, maar geef je eenmaal op dan is er geen weg terug. Daarom vinden wij dat we vrouwen moeten aanmoedigen om door te zetten. Vrouwen hebben naast de verantwoordelijkheid thuis een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Maar dat moet wel mogelijk gemaakt en ondersteund worden door de werkgever. Bij UNStudio vinden we dit belangrijk, zowel Ben (van Berkel) als ik.

Het team van UNStudio bestaat uit mensen uit heel verschillende culturen, is dat een voordeel?
Afaina de Jong wees tijdens haar Talk op intersectional feminism, een onderwerp dat voor haar belangrijk is. Maar tegelijkertijd wil zij ook gewoon haar werk doen als architect zonder dat zij gelabeld wordt als donkere vrouwelijke architect. Dat spreekt veel van onze medewerkers erg aan. Wij hebben een zeer divers personeelsbestand met mensen uit verschillende landen en culturen. We kunnen veel leren van deze diversiteit. Het is nu ook een goed moment om er op een positieve manier aan te werken. Data is makkelijker te achterhalen en het is op het moment een wereldwijd onderwerp. Wellicht zijn we er al in de komende generatie.


UNS Talks met Afaina De Jong: The Multiplicity of Other

Ik krijg de laatste tijd weleens de opmerking dat mensen zien dat er bij UNStudio een vrouw aan de top zit door de ronde vormen die we gebruiken. Dat is zo raar want ik ben niet eens de ontwerper, dat is juist Ben. Mijn rol ligt vooral in het bureau. Plotseling worden kwaliteiten die menselijk zijn vrouwelijk genoemd. We moeten heel erg beducht zijn dat de discussie die nu plaatsvindt niet polariserend wordt. Ik wil niet gelabeld worden als vrouwelijke architect en voel me ook helemaal niet gepasseerd als Ben iets wint.

UNStudio heeft een optimistische kijk op de wereld en dat beeld willen we delen en concreet maken voor mensen. De wereld is verre van ideaal, maar door daar alsmaar op te hameren kom je ook niet verder. Ons doel is juist de wereld beter te maken en ik geloof ook dat we dat met elkaar kunnen doen.

De UNS Talks zijn terug te luisteren via podcasts

Algemeen: Laatste BNA nieuws

di 21 mei 2019

Partner worden

  • Type: cursus
  • Locatie: Amsterdam (ntb)
  • Organisatie: BNA Academie
  • Onderwerp: ONDERNEMEN
Partner worden

di 21 mei 2019

Debat Smart Cities of Domme Steden

  • Type: overig
  • Locatie: OBA Oosterdok, auditorium, Oosterdokskade 143 Amsterdam
  • Organisatie: Academie van Bouwkunst ism Architectuurcentrum Amsterdam
  • Onderwerp: Technologische ontwikkeling
Debat Smart Cities of Domme Steden

Nieuws / 01 apr, 2019

Leer vroeg in je carrière de vaardigheden om leiding te geven

Naar aanleiding van het bericht van Caroline Bos over het inclusiviteit- en diversiteitsbeleid van UNStudio, benaderde Shu-Yan Tang, architect en Associate Director Advisory Group bij Royal HaskoningDHV, de BNA via LinkedIn. Shu-Yan schrijft in haar

Leer vroeg in je carrière de vaardigheden om leiding te geven

Nieuws / 18 dec, 2018

Een Kerstboodschap – van Nathalie & Fred

Dàt het beter gaat met ons als architectenbranche is onmiskenbaar. Maar zijn we ook gelukkiger? Het is een vraag die hoort bij de tijd waarin we met onze naasten verkeren en elkaar geluk wensen voor

Een Kerstboodschap – van Nathalie & Fred

Nieuws / 10 dec, 2018

Private sector aanjager groei architectenbranche

Na jaren ‘wederopbouwen’ na de crisis is de omzet van architectenbureaus in 2017 gegroeid met 6,6%. Voor 2019 verwachten zij een verdere groei van het aantal nieuwe opdrachten. De vraag naar woningen en kantoren is

Private sector aanjager groei architectenbranche

Nieuws / 04 dec, 2018

Aanbestedingstafel #6

Op 7 november organiseerde de BNA voor de zesde keer een Aanbestedingstafel om samen met architecten, opdrachtgevers en adviseurs mogelijke verbeteringen van de aanbestedingspraktijk te bespreken. Tenderkosten Fred Schoorl attendeert de aanwezigen op de Handreiking

Aanbestedingstafel #6

Inloggen op BNA

(Sluiten)