Feestelijke boekpresentatie ‘Onder Weg!’

Vijftien ontwerpen voor TOD aan de Zaancorridor

23 januari 2015

nieuws_onderwegGisterenmiddag vond de feestelijke presentatie van het boek ‘Onder weg! – Vijftien ontwerpen voor TOD aan de Zaancorridor’ plaats. In het nieuwe Archeologiecentrum Noord-Holland (het Huis van Hilde), kwamen de projectpartners bijeen om de afsluiting van dit succesvolle samenwerkingsproject te vieren. Gedurende bijna een jaar hebben architecten (en hun multidisciplinaire ontwerpteams) samen met onder andere drie gemeenten, de provincie Noord-Holland, de NS en de TU Delft gewerkt aan ontwerpvoorstellen voor stationsomgevingen langs de spoorlijn Heerhugowaard – Amsterdam. Deze uiteenlopende voorstellen zijn opgetekend in het boek, aangevuld met een reisverhaal en drie verdiepende essays.

De deelnemende gemeenten hebben nu al veel profijt van de ontwerpstudie, de IMG-20150122-WA0005beeldende ideeën van de ontwerpteams helpen mogelijke toekomstscenario’s te visualiseren en weloverwogen beslissingen te nemen.

Het boek is bedoeld als inspiratiebron voor alle partijen die – ook elders in Nederland –  met elkaar werken aan knooppuntontwikkeling: overheden, vervoerders, ontwerpers en mondige burgers.

Onderwegomslag-1 - kopieHet boek ‘Onder Weg!’ is te bestellen via de shop

Algemeen: Laatste BNA nieuws

do 07 sep 2017

Business Bootcamp voor Architecten

  • Type: training
  • Locatie: Door het land (start in Amsterdam)
  • Organisatie: BNA Academie
  • Onderwerp: ONDERNEMEN
Business Bootcamp voor Architecten

Nieuws / 15 aug, 2017

Hoe selecteert uw opdrachtgever een architectenbureau?

Welke criteria zijn voor uw potentiële opdrachtgever belangrijk bij de selectie van een architectenbureau? Welke informatie over een bureau zou deze graag hebben, maar is moeilijk te achterhalen? Welke ontwerpen of diensten vereist hij/zij van een

Hoe selecteert uw opdrachtgever een architectenbureau?

Nieuws / 07 aug, 2017

Debat ‘ONROEREND LANDSCHAP’

25 september 2017 19:00 – 21:00, Nieuw-Vennep De bouwproductie draait weer op volle capaciteit; de heipalen zijn niet meer aan te slepen.

Debat ‘ONROEREND LANDSCHAP’

Nieuws / 01 aug, 2017

BNA Benchmark Jaarcijfers 2016 van start

BNA bureaus kunnen opnieuw meedoen aan de BNA Benchmark Jaarcijfers. Welke omzet, kosten en resultaten werden er behaald in 2016? Komt het herstel van de markt al terug in de jaarcijfers? Hoe groot waren de opdrachten?

BNA Benchmark Jaarcijfers 2016 van start

Nieuws / 17 jul, 2017

Architectenbureaus zetten in op duurzaamheid

De ambitie om duurzame gebouwen te realiseren is bij architecten flink gegroeid. Vonden architecten voorheen dat voor de realisatie van duurzame gebouwen vooral de opdrachtgevers aan zet zijn nu vinden architectenbureaus hun eigen verantwoordelijkheid hiervoor

Architectenbureaus zetten in op duurzaamheid

Inloggen op BNA

(Sluiten)