Activiteiten 2015

MakeHappen! Inspiration Day 2015

De eerste ‘MakeHappen!’ Inspiration Day, gehouden in Rotterdam op 9 oktober, was een groot succes.   Meer dan honderd architecten met ervaring óf juist nog kakelvers op het internationale speelveld, ontmoetten elkaar om kennis te delen, nieuwe ervaringen op te doen, of zichzelf bij te laten spijkeren. Henk Stadens, architect en partner bij De Zwarte Hond gaf zijn evaluatie:

’Ik vond het een leerzame middag en heb interessante mensen leren kennen. Vond het ook interessant om te horen hoe anderen met thema´s bezig zijn.’

Internationaal succesvolle architecten en ontwerpers, vertegenwoordiger van Ministeries en internationale diplomaten deelden met de deelnemers de tips en tricks van het ondernemen in het buitenland. In de Break-Through sessies spraken de gastheren waaronder Jacob van Rijs (MVRDV),  Robert van Kats (BKVV, DASUDA) en Anil Joshi (Itida) over hun ervaringen en insights. Ook in het buitenland wonende en werkende experts zoals Ashok Bhalotra, Philip Ridgeway (Architects’ Council of Europe) en vertegenwoordigers van de RVO wisselden kennis uit met de aanwezige architecten

Hieronder is het filmverslag van de MakeHappen! Inspiration Day te zien. Verschillende deelnemers, zoals Nathalie de Vries, Jan van den Herik, Ronald Dumas en Bart Hofstede, komen aan het woord. Ze delen hun mening over internationaal ondernemen en het nut van de dag. Op de opbrengsten pagina vindt u nog meer resultaten van de dag.


Individuele International Helpdesk Relaunch

Voor leden die meer willen weten over wet- en regelgeving in het buitenland of hoe de cultuur in elkaar steekt, heeftdde BNA de International Ledenservice ontwikkeld. Deze persoonlijke helpdesk, speciaal voor leden van de BNA, bestaat uit een online omgeving en uit telefonisch advies.

Heeft u een algemene vraag over wet- en regelgeving in het buitenland? Kijk dan voor uw vraag en antwoord op de FAQ’s. Staat uw vraag er niet tussen? Dan kunt u  het contactformulier invullen of telefonisch contact opnemen met Mathias Lehner. De Ledenservice  is elke woensdag bereikbaar tussen 10.00 en 11:00 uur.


Portfoliosite Dutcharchitects.org

Op DutchArchitects kunt u uw projecten uploaden om deze te presenteren aan buitenlandse opdrachtgevers. BNA International verwijst buitenlandse contacten regelmatig naar deze site. DutchArchitects geeft potentiële buitenlandse opdrachtgever inzicht in de vier belangrijkste unique selling points (USP’s) van Nederlandse architecten: het management van water en land, betaalbare woningbouw, complexe stedelijke opgaven en stedenbouwkundige plannen.

Ook is er achtergrondinformatie voor deze onderscheidende expertises. De website is op dit moment in het Engels, Duits en Turks en op termijn is de informatie ook beschikbaar in het Noors, Zweeds en Russisch. Later volgen vertalingen naar het Spaans, Chinees en Arabisch.

U kunt uw projecten zelf uploaden naar de internationale portfoliosite. Volg hiervoor de aanwijzingen in de online handleiding.

Algemeen: Laatste BNA nieuws

wo 26 sep 2018

Communicatie & Samenwerken

  • Type: training
  • Locatie: Amsterdam (ntb)
  • Organisatie: BNA Academie
  • Onderwerp: Persoonlijke vaardigheden
Communicatie & Samenwerken

Nieuws / 13 sep, 2018

Maarten Polkamp gekozen tot vicevoorzitter

Het BNA-bestuur heeft Maarten Polkamp gevraagd Maartje Luisman op te volgen als vicevoorzitter. Maarten, partner van het Rotterdamse Personal Architecture, is sinds begin 2016 actief als Bestuurslid bij de BNA. Maarten, van harte. Welke taak

Maarten Polkamp gekozen tot vicevoorzitter

Nieuws / 13 sep, 2018

Klacht BNA gegrond: unieke ontwerpopdracht dient aanbesteed

De Commissie van Aanbestedingsexperts heeft opnieuw een klacht van de BNA gegrond verklaard. Het Kröller-Müller Museum wilde rechtstreeks een overheidsopdracht voor een uitbreiding gunnen aan een buitenlandse architect, hetgeen in strijd is met de aanbestedingsplicht.

Klacht BNA gegrond: unieke ontwerpopdracht dient aanbesteed

Nieuws / 13 sep, 2018

Top-5 Jord: ga deze zien @ AFFR!

BNA is partner van het Architecture Film Festival Rotterdam. Het programma is rond, dus een goed moment om festival-directeur Jord den Hollander te vragen welke films we moeten gaan zien. Top-5 Jord: ga deze zien!

Top-5 Jord: ga deze zien @ AFFR!

Inloggen op BNA

(Sluiten)