Activiteiten 2015

MakeHappen! Inspiration Day 2015

De eerste ‘MakeHappen!’ Inspiration Day, gehouden in Rotterdam op 9 oktober, was een groot succes.   Meer dan honderd architecten met ervaring óf juist nog kakelvers op het internationale speelveld, ontmoetten elkaar om kennis te delen, nieuwe ervaringen op te doen, of zichzelf bij te laten spijkeren. Henk Stadens, architect en partner bij De Zwarte Hond gaf zijn evaluatie:

’Ik vond het een leerzame middag en heb interessante mensen leren kennen. Vond het ook interessant om te horen hoe anderen met thema´s bezig zijn.’

Internationaal succesvolle architecten en ontwerpers, vertegenwoordiger van Ministeries en internationale diplomaten deelden met de deelnemers de tips en tricks van het ondernemen in het buitenland. In de Break-Through sessies spraken de gastheren waaronder Jacob van Rijs (MVRDV),  Robert van Kats (BKVV, DASUDA) en Anil Joshi (Itida) over hun ervaringen en insights. Ook in het buitenland wonende en werkende experts zoals Ashok Bhalotra, Philip Ridgeway (Architects’ Council of Europe) en vertegenwoordigers van de RVO wisselden kennis uit met de aanwezige architecten

Hieronder is het filmverslag van de MakeHappen! Inspiration Day te zien. Verschillende deelnemers, zoals Nathalie de Vries, Jan van den Herik, Ronald Dumas en Bart Hofstede, komen aan het woord. Ze delen hun mening over internationaal ondernemen en het nut van de dag. Op de opbrengsten pagina vindt u nog meer resultaten van de dag.


Individuele International Helpdesk Relaunch

Voor leden die meer willen weten over wet- en regelgeving in het buitenland of hoe de cultuur in elkaar steekt, heeftdde BNA de International Ledenservice ontwikkeld. Deze persoonlijke helpdesk, speciaal voor leden van de BNA, bestaat uit een online omgeving en uit telefonisch advies.

Heeft u een algemene vraag over wet- en regelgeving in het buitenland? Kijk dan voor uw vraag en antwoord op de FAQ’s. Staat uw vraag er niet tussen? Dan kunt u  het contactformulier invullen of telefonisch contact opnemen met Mathias Lehner. De Ledenservice  is elke woensdag bereikbaar tussen 10.00 en 11:00 uur.


Portfoliosite Dutcharchitects.org

Op DutchArchitects kunt u uw projecten uploaden om deze te presenteren aan buitenlandse opdrachtgevers. BNA International verwijst buitenlandse contacten regelmatig naar deze site. DutchArchitects geeft potentiële buitenlandse opdrachtgever inzicht in de vier belangrijkste unique selling points (USP’s) van Nederlandse architecten: het management van water en land, betaalbare woningbouw, complexe stedelijke opgaven en stedenbouwkundige plannen.

Ook is er achtergrondinformatie voor deze onderscheidende expertises. De website is op dit moment in het Engels, Duits en Turks en op termijn is de informatie ook beschikbaar in het Noors, Zweeds en Russisch. Later volgen vertalingen naar het Spaans, Chinees en Arabisch.

U kunt uw projecten zelf uploaden naar de internationale portfoliosite. Volg hiervoor de aanwijzingen in de online handleiding.

Algemeen: Laatste BNA nieuws

vr 03 aug 2018

JOIN the PRIDE

  • Type: overig
  • Locatie: Pension Homeland, Amsterdam
  • Organisatie: BNA
JOIN the PRIDE

Nieuws / 19 jul, 2018

Doe mee met jouw idee tijdens BNA Architectendag 2018

Wat mag volgens jou echt niet ontbreken tijdens de BNA Architectendag? Heb je een suggestie voor een spreker, onderwerp, workshop of activiteit? Of misschien ben je zelf zo’n spreker met een sterk en bevlogen verhaal?

Doe mee met jouw idee tijdens BNA Architectendag 2018

Nieuws / 17 jul, 2018

Joost Ector, bedankt voor de 7 fijne jaren!

“Vanaf vandaag moeten we zijn prikkelende meningen over de staat van het architectenvak weer volgen via zijn columns”, twittert BNA-voorzitter Nathalie de Vries. Zeven aaneengesloten jaren heeft Joost Ector in het BNA-bestuur gezeten en op

Joost Ector, bedankt voor de 7 fijne jaren!

Nieuws / 17 jul, 2018

Exclusieve rondleiding door Beste Gebouwen 2018

Als afsluiting van BNA Beste Gebouw van het Jaar 2018 organiseerden we in samenwerking met mediapartner De Volkskrant twee exclusieve rondleidingen in Arnhem. De eerste rondleiding vond plaats in hét Beste Gebouw van 2018: Het

Exclusieve rondleiding door Beste Gebouwen 2018

Nieuws / 17 jul, 2018

Bouwsector en overheid tekenen intentieverklaring voor verdere digitalisering

In Delft tekende op 9 juli de bouwsector samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een intentieverklaring. Daarin staat dat de sector een Nationaal Digitaliserings- & Informatiseringprogramma opstelt met sectorbrede afspraken over uitwisseling,

Bouwsector en overheid tekenen intentieverklaring voor verdere digitalisering

Inloggen op BNA

(Sluiten)