Breakout sessies over de belangrijkste markten

3 sessies met de specialisten uit de regio's

In de eerste reeks Break Out sessies worden de meest relevante markten van dit moment besproken en krijg je inside information van professionals. Alle sessies worden afgesloten met een handige Give Away met praktische informatie.

Duitsland, grootste economie in de EU

Ons buurland is de grootste Europese markt in de bouw en vastgoedsector en het land waar Nederlandse architecten hun grootste internationale omzet realiseren. Daarnaast is er op dit moment in Duitsland meer werk dan de Duitse architecten kunnen leveren dankzij de jarenlange economische groei. Een ideaal moment om dicht bij huis internationale ervaring op te doen!

  Floris Beemster, Creative #olland

Floris woont en werkt in Duitsland en vertegenwoordigt als projectleider de regio´s Amsterdam en Utrecht en daarnaast Creative Holland in Zuid-Duitsland, twee van de meest innovatieve regio´s in Europa. Als creatieve Deutschlandversteher bouwt hij aan een netwerk voor het MKB, de overheid en kennisinstellingen gericht op handel en kennisuitwisseling. Focushema’s zijn urbane innovatie en de creatieve industrie.

  Host:Alexander Pastoors, beleidsmedewerker BNA

Alexander spreekt vloeiend Duits en heeft zijn roots ook in het Zuid-Duitse Franken. Bij de BNA werkt hij als ervaren beleidsmedewerker ontwerpproces en techniek. Hij richt zich onder andere op bouwregelgeving, BIM en actuele technologische ontwikkelingen. Alexander heeft bouwkunde gestudeerd aan de TU Delft en behartigd voor de BNA de belangen van architecten in ‘Den Haag’.

Marktkansen in de Golf regio

Met de Wereld Expositie in Dubai in 2020 op komst dient er zich een ideaal moment aan om de markten in de Golf Regio te verkennen. De Arabische wereld is volop bezig met een economische transitie weg van de traditionele olie industrie naar vastgoed, toeristische bestemming, duurzaamheid en technologische ontwikkelingen. Deze fase van verandering biedt uitstekende kansen voor creatieve professionals, zoals de vele culturele-, infrastructurele- en woningbouwprojecten laten zien.

   V8 Architects

V8 Architects maakt deel uit van het consortium dat geselecteerd is voor het ontwerp en de bouw van het Nederlands paviljoen tijdens EXPO 2020 in Dubai. Met een paviljoen dat geen gebouw is in traditionele zin, maar een tijdelijk klimaatsysteem gebouwd met lokaal aanwezige bouwmaterialen neemt Nederland op een onderscheidende manier deel aan de EXPO.

 

Prof. Michael Cesarz

Michael Cesarz is architect en CEO van Majid Al Futtaim Shopping Mall branch in Dubai, UAE, met meer dan 20 zeer succesvolle en innovatieve projecten in het Midden-Oosten, waaronder de Mall of the Emirates. Cesarz is nu CEO van Thyssenkrupp Elevator MULTI CEO.

 

Host: Dafne van Baarle, arabiste

Dafne van Baarle is arabiste en cultuurmakelaar met de Arabische wereld met een ruim netwerk in de regio. Zij staat professionals bij door advies, trainingen, als spreker en via haar blog. Dafne is bestuurslid voor Stichting Roia en expert binnen het Grote Midden-Oosten Platform.

Afrika, grootste opkomende economie

Afrika zal in de toekomst een steeds belangrijkere rol spelen als internationale markt, en er liggen grote stedelijke en ruimtelijke vraagstukken. Op dit continent van grote tegenstellingen is het belangrijk om te weten in welke landen en stedelijke agglomeraties zich kansen voordoen; de experts maken je wegwijs in deze grootste opkomende economie.

  Rosmarijn Fens, NABC

Met een schat aan ervaring op 3 continenten organiseert Rosmarijn bij het Netherlands African Business Council (NABC) op dit moment de vierde editie van de conferentie Africa Works! Dit event draait om Afrika als handels- en investeringsbestemming. De NABC steunt sinds 1946 de Nederlandse private sector in haar prominente rol in de duurzame ontwikkeling van het Afrikaanse continent. Meer dan 350 Nederlandse multinationals, MKB bedrijven en start-ups werken samen met de NABC.

  Host: Robert Kats, DASUDA, BKVV

Robert is mede-oprichter en partner van  Blok Kats van Veen Architects. Hij is mede-oprichter of Butterfly Housing en voorzitter van DASUDA, de Nederlandse alliantie voor duurzame stedelijke ontwikkeling in Afrika. Liaison- en partnerkantoren zijn in verschillende Afrikaanse landen gevestigd. Robert is gespecialiseerd in duurzame architectuur, tropische klimaten, zelfvoorzienende ontwerpen en gebruik van lokale materialen.

 

Met de ondersteuning van onze strategische partners:

Algemeen: Laatste BNA nieuws

wo 27 mrt 2019

Brandveilig Ontwerpen

  • Type: cursus
  • Locatie: Amsterdam (ntb)
  • Organisatie: BNA | Academie
  • Onderwerp: BNA Academie REGELGEVING
Brandveilig Ontwerpen

Nieuws / 26 mrt, 2019

Leve de architectuur, vier de verschillen!

We zien allemaal dat naast wetenschap, journalistiek en kunsten ineens ook architectuur de laatste tijd onder vuur ligt in het maatschappelijke en politieke debat. Met name in de verkiezingscampagne en in tendentieuze berichtgeving over de

Leve de architectuur, vier de verschillen!

Nieuws / 26 mrt, 2019

Ledenraadpleging onderhandelingsresultaat cao 2019-2021

Op donderdag 14 maart 2019 hebben de cao delegaties van de BNA en de vakbonden een cao onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe tweejarige cao. BNA bureaus hebben hierover een mail ontvangen met een toelichting. De

Ledenraadpleging onderhandelingsresultaat cao 2019-2021

Nieuws / 25 mrt, 2019

Video met uitleg pensioenregeling in het Engels

Het Pensioenfonds voor de Architectenbureaus krijgt meer en meer vragen van buitenlandse medewerkers over de pensioenregeling in de architectenbranche. Om antwoord te geven op deze vragen heeft het pensioenfonds een Engelstalige video gemaakt. Deze buitenlandse medewerkers werken hier

Video met uitleg pensioenregeling in het Engels

Nieuws / 20 mrt, 2019

Doe mee aan de BNA Conjunctuurmeting voorjaar 2019

Doe mee aan de Conjunctuurmeting voorjaar 2019 met verdiepende vragen over actuele onderwerpen en vul de online vragenlijst in! Alle BNA bureaus ontvangen hiervoor een uitnodiging van onderzoeksbureau Panteia, dat het marktonderzoek voor de BNA verzorgt. Inzicht

Doe mee aan de BNA Conjunctuurmeting voorjaar 2019

Inloggen op BNA

(Sluiten)