Breakout sessies over de belangrijkste markten

3 sessies met de specialisten uit de regio's

In de eerste reeks Break Out sessies worden de meest relevante markten van dit moment besproken en krijg je inside information van professionals. Alle sessies worden afgesloten met een handige Give Away met praktische informatie.

Duitsland, grootste economie in de EU

Ons buurland is de grootste Europese markt in de bouw en vastgoedsector en het land waar Nederlandse architecten hun grootste internationale omzet realiseren. Daarnaast is er op dit moment in Duitsland meer werk dan de Duitse architecten kunnen leveren dankzij de jarenlange economische groei. Een ideaal moment om dicht bij huis internationale ervaring op te doen!

  Floris Beemster, Creative #olland

Floris woont en werkt in Duitsland en vertegenwoordigt als projectleider de regio´s Amsterdam en Utrecht en daarnaast Creative Holland in Zuid-Duitsland, twee van de meest innovatieve regio´s in Europa. Als creatieve Deutschlandversteher bouwt hij aan een netwerk voor het MKB, de overheid en kennisinstellingen gericht op handel en kennisuitwisseling. Focushema’s zijn urbane innovatie en de creatieve industrie.

  Host:Alexander Pastoors, beleidsmedewerker BNA

Alexander spreekt vloeiend Duits en heeft zijn roots ook in het Zuid-Duitse Franken. Bij de BNA werkt hij als ervaren beleidsmedewerker ontwerpproces en techniek. Hij richt zich onder andere op bouwregelgeving, BIM en actuele technologische ontwikkelingen. Alexander heeft bouwkunde gestudeerd aan de TU Delft en behartigd voor de BNA de belangen van architecten in ‘Den Haag’.

Marktkansen in de Golf regio

Met de Wereld Expositie in Dubai in 2020 op komst dient er zich een ideaal moment aan om de markten in de Golf Regio te verkennen. De Arabische wereld is volop bezig met een economische transitie weg van de traditionele olie industrie naar vastgoed, toeristische bestemming, duurzaamheid en technologische ontwikkelingen. Deze fase van verandering biedt uitstekende kansen voor creatieve professionals, zoals de vele culturele-, infrastructurele- en woningbouwprojecten laten zien.

   V8 Architects

V8 Architects maakt deel uit van het consortium dat geselecteerd is voor het ontwerp en de bouw van het Nederlands paviljoen tijdens EXPO 2020 in Dubai. Met een paviljoen dat geen gebouw is in traditionele zin, maar een tijdelijk klimaatsysteem gebouwd met lokaal aanwezige bouwmaterialen neemt Nederland op een onderscheidende manier deel aan de EXPO.

 

Prof. Michael Cesarz

Michael Cesarz is architect en CEO van Majid Al Futtaim Shopping Mall branch in Dubai, UAE, met meer dan 20 zeer succesvolle en innovatieve projecten in het Midden-Oosten, waaronder de Mall of the Emirates. Cesarz is nu CEO van Thyssenkrupp Elevator MULTI CEO.

 

Host: Dafne van Baarle, arabiste

Dafne van Baarle is arabiste en cultuurmakelaar met de Arabische wereld met een ruim netwerk in de regio. Zij staat professionals bij door advies, trainingen, als spreker en via haar blog. Dafne is bestuurslid voor Stichting Roia en expert binnen het Grote Midden-Oosten Platform.

Afrika, grootste opkomende economie

Afrika zal in de toekomst een steeds belangrijkere rol spelen als internationale markt, en er liggen grote stedelijke en ruimtelijke vraagstukken. Op dit continent van grote tegenstellingen is het belangrijk om te weten in welke landen en stedelijke agglomeraties zich kansen voordoen; de experts maken je wegwijs in deze grootste opkomende economie.

  Rosmarijn Fens, NABC

Met een schat aan ervaring op 3 continenten organiseert Rosmarijn bij het Netherlands African Business Council (NABC) op dit moment de vierde editie van de conferentie Africa Works! Dit event draait om Afrika als handels- en investeringsbestemming. De NABC steunt sinds 1946 de Nederlandse private sector in haar prominente rol in de duurzame ontwikkeling van het Afrikaanse continent. Meer dan 350 Nederlandse multinationals, MKB bedrijven en start-ups werken samen met de NABC.

  Host: Robert Kats, DASUDA, BKVV

Robert is mede-oprichter en partner van  Blok Kats van Veen Architects. Hij is mede-oprichter of Butterfly Housing en voorzitter van DASUDA, de Nederlandse alliantie voor duurzame stedelijke ontwikkeling in Afrika. Liaison- en partnerkantoren zijn in verschillende Afrikaanse landen gevestigd. Robert is gespecialiseerd in duurzame architectuur, tropische klimaten, zelfvoorzienende ontwerpen en gebruik van lokale materialen.

 

Met de ondersteuning van onze strategische partners:

Algemeen: Laatste BNA nieuws

di 21 mei 2019

Partner worden

  • Type: cursus
  • Locatie: Amsterdam (ntb)
  • Organisatie: BNA Academie
  • Onderwerp: ONDERNEMEN
Partner worden

di 21 mei 2019

Debat Smart Cities of Domme Steden

  • Type: overig
  • Locatie: OBA Oosterdok, auditorium, Oosterdokskade 143 Amsterdam
  • Organisatie: Academie van Bouwkunst ism Architectuurcentrum Amsterdam
  • Onderwerp: Technologische ontwikkeling
Debat Smart Cities of Domme Steden

Nieuws / 17 mei, 2019

Noord-Zuidlijn is BNA Beste Gebouw van het Jaar 2019

De Noord-Zuidlijn in Amsterdam is verkozen tot het BNA Beste Gebouw van het Jaar 2019. Architect Jan Benthem (Benthem Crouwel Architects) en een vertegenwoordiger van opdrachtgever gemeente Amsterdam, Metro en Tram namen hun prijs – een

Noord-Zuidlijn is BNA Beste Gebouw van het Jaar 2019

Nieuws / 09 mei, 2019

Francesco Veenstra voorgedragen als kandidaat-voorzitter

Francesco Veenstra, mede-oprichter van het Delftse architectenbureau Vakwerk, is door het BNA-Bestuur voorgedragen als kandidaat-voorzitter. Veenstra is opgegroeid en gevormd binnen Meca­noo architecten in Delft, waar hij als ontwerper en later als architect en partner

Francesco Veenstra voorgedragen als kandidaat-voorzitter

Nieuws / 07 mei, 2019

Techblog: De toekomst van architectuur in een digitaal tijdperk

Onze habitat is drastisch aan het veranderen. Niet omdat onze fysieke omgeving een ingrijpende transformatie ondergaat, maar omdat we steeds meer tijd doorbrengen in de digitale wereld en minder in de fysieke. Ondanks dat we

Techblog: De toekomst van architectuur in een digitaal tijdperk

Inloggen op BNA

(Sluiten)