Breakout sessies over kennis van zakendoen

3 sessies met toonaangevende experts

De tweede reeks Break Out sessies richt zich de praktijk van het internationale werken. Spreek de experts hoe je stap voor stap aan de slag gaat, hoe je jouw belangrijke lokale zakenpartners kan vinden, en hoor hoe je jouw business model kan verbreden.

Stappen naar succes

De weg naar internationaal succes bewandel je het beste als je een aantal cruciale thema’s in acht neemt en stapsgewijs te werk gaat. Het Architects Council of Europe (ACE) publiceert daarom later dit jaar een eerste Export Guide specifiek voor architecten, waarin praktijkverhalen en een schat aan informatie te vinden zijn. Stel vragen aan de samensteller van de Guide en ervaar voorafgaand aan de publicatie hoe je het beste te werk kan gaan. Je ontvangt als eerste exclusief de Export Guide.

  Marcus Deeley, RIBA

Marcus werkt sinds 2012 bij het Royal Insititue of British Architects (RIBA) als hoofd van het internationale programma. Hij bouwt relaties tussen architecten en instellingen in Europa, Vietnam, Brazilië en recentelijk het Midden-Oosten. Marcus begon zijn carrière in de bouw, hospitality en IT sector en werkte 20 jaar bij de Britse overheid als internationaal handelsadviseur en Deputy Director. Binnen het ACE is hij verantwoordelijk voor de gloednieuwe Export Guide voor architecten.

Host: Michel Geertse, Beleidsadviseur BNA

Michel is werkzaam bij de BNA als beleidsmedewerker voor juridische zaken en heeft ervaring in de architectuurgeschiedenis, als project manager en als jurist. Als cultureel erfgoed professional beschikt hij ook over uitgebreide kennis over de ins en outs van aanbestedingen.

Vind de juiste partners

Internationaal werken doe je makkelijker met een lokale partner. Zo’n partij kan je helpen bij acquisitie, het inschatten en nemen van risico’s en kan je wegwijs maken in de lokale regelgeving, de culturele gebruiken en het vinden personeel en opdrachtgevers. Maar hoe vindt je zo’n schaap met vijf poten?

 

Alfred Griffioen, Alliance Experts

Alfred is een conceptueel denker die de vertaalslag maakt naar de praktische uitvoering. Binnen het internationale netwerk Alliance experts zoekt hij business partners voor bedrijven en helpt hij meer waarde uit internationale samenwerking te halen. Alfred zoekt naar de win-win tussen bedrijven en weet dit vorm te geven in een heldere structuur. Hij heeft diverse boeken geschreven die bijdragen aan een soepele samenwerking zoals Het Senseo-effect en Creating Profit Through Alliances.

Judith de Leede, Alliance Experts

Judith is een sales-expert die snel de omslag maakt van goed doordachte producten naar practische plannen. Binnen het internationaal netwerk van Alliance experts s zij de spin in het web die de connectie maakt tussen een innovatief bedrijf en een kansrijke markt. Zij is geaccrediteerd voor de gesubsidieerde Starters International Business trajecten van het RVO. Elk Nederlands bedrijf dat zich wil voorbereiden op de export is welkom om via haar de subsidievoucher aan te vragen.

Host: Mirjam Hoveijn, hoofd BNA Academie

Mirjam is bij de BNA dé specialist voor leren & ontwikkelen. Vanuit verschillende rollen heeft ze gewerkt aan het professionaliseren onder andere hoogopgeleide creatieve professionals. Een rode draad door haar werk is het vinden van de naadloze match tussen leeraanbod, je ontwikkel- en leerwensen en de (toekomstige) ontwikkelingen in de branche en maatschappij.

Verbreed je horizon

Deze sessie gaat over grenzeloos ondernemerschap. Hoe kun je kennis en werkmethoden breder inzetten? Met Design Thinking kan je werken van interieur tot stad, maar ook antwoorden vinden voor geheel andere vraagstukken. “We kunnen alles ontwerpen” zegt Remi Versteeg van Space Encounters. Dat is financieel interessant maar zorgt ook voor naamsbekendheid.  In 2018 stelde Remi met ‘Bar Anne’ op de Salone del Mobile in Milaan gangbare vormen van beurspresentatie ter discussie. In 2019 is de Salone onder zijn hoede strategische beurs voor de Topsector Creatieve Industrie.

  Remi Versteeg, Space Encounters/Salone di Mobile Milano

Remi startte zijn eerste bedrijf al op in 2002 en heeft zich in de jaren daarna als strategisch ondernemer geprofileerd. In 2014 startte hij samen met Joost Baks, Gijs Baks en Stijn de Weerd het architectenbureau Space Encounters. Samen wonnen ze daarmee onder meer Milan Design Award 2016 en in 2017 het BNA Beste Gebouw van het Jaar, de BNA Next Step Award, the International Architecture Award, de ARC Interieur Award 2017 en zijn ze in 2018 door FRAME uitgeroepen tot Emerging Designer of the Year.

  Host: Jasper Kraaijveld, beleidsmedewerker ondernemerschap
Jasper werkt bij de BNA als beleidsmedewerker markt en ondernemerschap. Hij brengt marktkansen in kaart en ontwikkelt tools voor het professionaliseren van het ondernemerschap. Daarnaast houdt Jasper zich bezig met arbeidsvoorwaarden en pensioenen. Eerder werkte hij als privaat secretaris voor de Dutch Creative Council, de Rijksoverheid, in de media en bij een digital agency.

 

Met de ondersteuning van onze strategische partners:

Algemeen: Laatste BNA nieuws

di 21 mei 2019

Partner worden

  • Type: cursus
  • Locatie: Amsterdam (ntb)
  • Organisatie: BNA Academie
  • Onderwerp: ONDERNEMEN
Partner worden

di 21 mei 2019

Debat Smart Cities of Domme Steden

  • Type: overig
  • Locatie: OBA Oosterdok, auditorium, Oosterdokskade 143 Amsterdam
  • Organisatie: Academie van Bouwkunst ism Architectuurcentrum Amsterdam
  • Onderwerp: Technologische ontwikkeling
Debat Smart Cities of Domme Steden

Nieuws / 17 mei, 2019

Noord-Zuidlijn is BNA Beste Gebouw van het Jaar 2019

De Noord-Zuidlijn in Amsterdam is verkozen tot het BNA Beste Gebouw van het Jaar 2019. Architect Jan Benthem (Benthem Crouwel Architects) en een vertegenwoordiger van opdrachtgever gemeente Amsterdam, Metro en Tram namen hun prijs – een

Noord-Zuidlijn is BNA Beste Gebouw van het Jaar 2019

Nieuws / 09 mei, 2019

Francesco Veenstra voorgedragen als kandidaat-voorzitter

Francesco Veenstra, mede-oprichter van het Delftse architectenbureau Vakwerk, is door het BNA-Bestuur voorgedragen als kandidaat-voorzitter. Veenstra is opgegroeid en gevormd binnen Meca­noo architecten in Delft, waar hij als ontwerper en later als architect en partner

Francesco Veenstra voorgedragen als kandidaat-voorzitter

Nieuws / 07 mei, 2019

Techblog: De toekomst van architectuur in een digitaal tijdperk

Onze habitat is drastisch aan het veranderen. Niet omdat onze fysieke omgeving een ingrijpende transformatie ondergaat, maar omdat we steeds meer tijd doorbrengen in de digitale wereld en minder in de fysieke. Ondanks dat we

Techblog: De toekomst van architectuur in een digitaal tijdperk

Inloggen op BNA

(Sluiten)