Keynotes

Carolien Gehrels (Arcadis), Francine Houben (Mecanoo) en Eran Chen (ODA Architecture New York) openen als Top Key Note sprekers de avond.

Carolien Gehrels, Arcadis

Carolien is Europees directeur van het Big Urban Clients-programma (BUC) bij Arcadis, een toonaangevend advies- en ingenieursbureau en zij geeft inzicht in  grote stedelijke vraagstukken. Carolien studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna was zij communicatie medewerker in het OLVG in Amsterdam. In 2000 werd zij op 33-jarige leeftijd directeur van Berenschot Communicatie. 2006 – 2014 was Carolien locoburgemeester van Amsterdam.

Francine Houben, Mecanoo

Francine Houben is een met vele prijzen bekroonde architect en directeur van Mecanoo met vestigingen in Delft, Taiwan en New York. Sinds drie decennia baseert Francien haar werk op drie fundamentele concepten voor haar architectonische visie, die consistent onderliggende waarden zijn van haar praktijk: in de eerste plaats ontwerpen voor People; ruimten construeren die relevant zijn voor Place; en connecties maken die een gebouw Purpose geven.

Eran Chen, ODA New York

Eran is de directeur van het bureau ODA, dat sinds de oprichting in 2007 is  uitgegroeid tot een van de meest productieve en invloedrijke architectuurbureaus in New York. Op dit moment werkt hij aan een project voor Post Rotterdam. Eran’s projecten zijn zowel radicaal innovatief als sociaal en ecologisch. Hij is cum laude afgestudeerd aan de Bezalel School of Art and Design in Jeruzalem en is nu een veelgevraagd spreker op ontwerp- en ontwikkelingsfora over de hele wereld, en geeft onder andere les op Columbia University.

Arcadis

Arcadis is van oorsprong een Nederlandse en toonaangevende internationale ontwerp- en adviesorganisatie in de natuurlijke en gebouwde omgeving met meer dan 27.000 medewerkers wereldwijd. Dankzij gedegen kennis en de combinatie van ontwerp-, consultancy-, engineering-, project- en managementdiensten, werkt Arcadis aan uitzonderlijke en duurzame projecten. Een voorbeeld hiervan is The Big U in New York in het kader van Rebuild by design.

Mecanoo

Mecanoo architecten is opgericht in Delft in 1984 en is een multidisciplinair bureau met creatieve professionals uit 25 landen. Het team bestaat uit architecten, ingenieurs, interieurontwerpers, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten en architectonische technici. In 2018 is het spectaculaire Kaohsiung Centre for the Arts in Taiwan opgeleverd. De Birmingham Library uit 2013 met de BREEAM Excellent onderscheiding, trok eveneens veel internationale aandacht.

 

ODA Architecture

ODA richt zich in hoog stedelijke context op de kwaliteit van leven en stelt de mens centraal. Een terugkomend thema in hun werk is de ‘vertical village’, een nieuwe vorm van stedelijk wonen die zich kenmerkt door veel buitenruimten, vides, toegankelijke publieke ruimten en een terug naar de natuur ‘door technologie’. 3 menselijke behoeften staan bij ODAs ‘unboxing NYC’ aanpak centraal: De wens naar vergezichten, het verlangen naar beschutting en de schoonheid van de overgang van binnen naar buiten.

Met de ondersteuning van onze strategische partners:

Algemeen: Laatste BNA nieuws

wo 27 mrt 2019

Brandveilig Ontwerpen

  • Type: cursus
  • Locatie: Amsterdam (ntb)
  • Organisatie: BNA | Academie
  • Onderwerp: BNA Academie REGELGEVING
Brandveilig Ontwerpen

Nieuws / 26 mrt, 2019

Leve de architectuur, vier de verschillen!

We zien allemaal dat naast wetenschap, journalistiek en kunsten ineens ook architectuur de laatste tijd onder vuur ligt in het maatschappelijke en politieke debat. Met name in de verkiezingscampagne en in tendentieuze berichtgeving over de

Leve de architectuur, vier de verschillen!

Nieuws / 26 mrt, 2019

Ledenraadpleging onderhandelingsresultaat cao 2019-2021

Op donderdag 14 maart 2019 hebben de cao delegaties van de BNA en de vakbonden een cao onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe tweejarige cao. BNA bureaus hebben hierover een mail ontvangen met een toelichting. De

Ledenraadpleging onderhandelingsresultaat cao 2019-2021

Nieuws / 25 mrt, 2019

Video met uitleg pensioenregeling in het Engels

Het Pensioenfonds voor de Architectenbureaus krijgt meer en meer vragen van buitenlandse medewerkers over de pensioenregeling in de architectenbranche. Om antwoord te geven op deze vragen heeft het pensioenfonds een Engelstalige video gemaakt. Deze buitenlandse medewerkers werken hier

Video met uitleg pensioenregeling in het Engels

Nieuws / 20 mrt, 2019

Doe mee aan de BNA Conjunctuurmeting voorjaar 2019

Doe mee aan de Conjunctuurmeting voorjaar 2019 met verdiepende vragen over actuele onderwerpen en vul de online vragenlijst in! Alle BNA bureaus ontvangen hiervoor een uitnodiging van onderzoeksbureau Panteia, dat het marktonderzoek voor de BNA verzorgt. Inzicht

Doe mee aan de BNA Conjunctuurmeting voorjaar 2019

Inloggen op BNA

(Sluiten)