Keynotes

Carolien Gehrels (Arcadis), Francine Houben (Mecanoo) en Eran Chen (ODA Architecture New York) openen als Top Key Note sprekers de avond.

Carolien Gehrels, Arcadis

Carolien is Europees directeur van het Big Urban Clients-programma (BUC) bij Arcadis, een toonaangevend advies- en ingenieursbureau en zij geeft inzicht in  grote stedelijke vraagstukken. Carolien studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna was zij communicatie medewerker in het OLVG in Amsterdam. In 2000 werd zij op 33-jarige leeftijd directeur van Berenschot Communicatie. 2006 – 2014 was Carolien locoburgemeester van Amsterdam.

Francine Houben, Mecanoo

Francine Houben is een met vele prijzen bekroonde architect en directeur van Mecanoo met vestigingen in Delft, Taiwan en New York. Sinds drie decennia baseert Francien haar werk op drie fundamentele concepten voor haar architectonische visie, die consistent onderliggende waarden zijn van haar praktijk: in de eerste plaats ontwerpen voor People; ruimten construeren die relevant zijn voor Place; en connecties maken die een gebouw Purpose geven.

Eran Chen, ODA New York

Eran is de directeur van het bureau ODA, dat sinds de oprichting in 2007 is  uitgegroeid tot een van de meest productieve en invloedrijke architectuurbureaus in New York. Op dit moment werkt hij aan een project voor Post Rotterdam. Eran’s projecten zijn zowel radicaal innovatief als sociaal en ecologisch. Hij is cum laude afgestudeerd aan de Bezalel School of Art and Design in Jeruzalem en is nu een veelgevraagd spreker op ontwerp- en ontwikkelingsfora over de hele wereld, en geeft onder andere les op Columbia University.

Arcadis

Arcadis is van oorsprong een Nederlandse en toonaangevende internationale ontwerp- en adviesorganisatie in de natuurlijke en gebouwde omgeving met meer dan 27.000 medewerkers wereldwijd. Dankzij gedegen kennis en de combinatie van ontwerp-, consultancy-, engineering-, project- en managementdiensten, werkt Arcadis aan uitzonderlijke en duurzame projecten. Een voorbeeld hiervan is The Big U in New York in het kader van Rebuild by design.

Mecanoo

Mecanoo architecten is opgericht in Delft in 1984 en is een multidisciplinair bureau met creatieve professionals uit 25 landen. Het team bestaat uit architecten, ingenieurs, interieurontwerpers, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten en architectonische technici. In 2018 is het spectaculaire Kaohsiung Centre for the Arts in Taiwan opgeleverd. De Birmingham Library uit 2013 met de BREEAM Excellent onderscheiding, trok eveneens veel internationale aandacht.

 

ODA Architecture

ODA richt zich in hoog stedelijke context op de kwaliteit van leven en stelt de mens centraal. Een terugkomend thema in hun werk is de ‘vertical village’, een nieuwe vorm van stedelijk wonen die zich kenmerkt door veel buitenruimten, vides, toegankelijke publieke ruimten en een terug naar de natuur ‘door technologie’. 3 menselijke behoeften staan bij ODAs ‘unboxing NYC’ aanpak centraal: De wens naar vergezichten, het verlangen naar beschutting en de schoonheid van de overgang van binnen naar buiten.

Met de ondersteuning van onze strategische partners:

Algemeen: Laatste BNA nieuws

Nieuws / 08 jan, 2019

Proost op een nieuw partnerschap!

Het nieuwe jaar beginnen we met een nieuwe zesde partner: Forbo, marktleider in vloerbedekking. Forbo hoopt op een langdurig partnerschap met de BNA in de zoektocht naar duurzame oplossingen. “Samen kunnen we nog beter aansturen op de

Proost op een nieuw partnerschap!

Nieuws / 08 jan, 2019

Architecten klaar voor uitvoering klimaatakkoord gebouwde omgeving

Architecten staan klaar voor de uitvoering van het klimaatakkoord voor de gebouwde omgeving. Zij  willen zo ook actief meebouwen aan het bereiken van de Parijs-klimaatdoelen. Partners die zij hierbij nodig hebben zijn bouwfysica adviseurs, installateurs,

Architecten klaar voor uitvoering klimaatakkoord gebouwde omgeving

Nieuws / 02 jan, 2019

Stad van de toekomst bij BNR Bouwmeesters

BNA-directeur Fred Schoorl mocht eind 2018 bij BNR Bouwmeesters komen praten over de (Rand)stad van de toekomst, dus ook over de 10 ontwerpvisies 2040 voor de 5 grote steden, georganiseerd door BNA Onderzoek. Door grootschaliger te denken, kun je

Stad van de toekomst bij BNR Bouwmeesters

Nieuws / 02 jan, 2019

Nieuwe aanvragen BNA-lidmaatschap

Overeenkomstig artikel 1a van het Huishoudelijk Reglement hebben de hieronder genoemde bureaus een verzoek om toelating bij de BNA ingediend: Barend Koolhaas, Amsterdam Wouter Kroeze Architect, Amsterdam Arno Steehouwer Architect, Vlaardingen Overeenkomstig artikel 1a van

Nieuwe aanvragen BNA-lidmaatschap

Inloggen op BNA

(Sluiten)