Vier finalisten bekend Next Step Program 2017/2018

Na bezoeken aan de Next Step Ahead Group – de negen genomineerde bureaus – heeft de vakjury vier finalisten gekozen voor het Next Step Program: Werkstatt (Eindhoven), Civic Architects (Amsterdam), Studio Prototype (Amsterdam) en IWT (Rotterdam).

Juryvoorzitter Do Janne Vermeulen (Team V): ‘Deze vier jonge bureaus excelleren in creatief ondernemerschap, genereren aantoonbare meerwaarde voor de stad en zijn voorbeeldstellend als bureaus van de toekomst. Interessant om te horen was dat het Next Step Program een aantal van hen triggerde om hun ondernemersvisie te herzien. Zij maken dus al een concrete Next Step met dit programma.’ 

4 kanshebbers voor de Next Step Award
De vier finalisten dingen mee naar de Next Step Award: 10.000 euro en een opdracht op een stedelijke hotspot van projectontwikkelaar Synchroon. Op 5 juli maken we de winnaar bekend. Aanvullend biedt de BNA de finalisten een jaar lang ondersteuning, services en voordelen die normaliter exclusief voor leden zijn.

Jury-motivatie
Werkstatt: Niels Groeneveld en Raoul Vleugels vormen een interessant team: heel serieus, op interessante wijze bezig met opschalen en échte kennis van materialen. Aansprekend zijn ook hun bijzondere samenspel met corporatie Trudo, hun visie op hennepplantages en hun onderzoek naar schaalvergroting.

Raoul Vleugels en Niels Groeneveld

 

 

 

 

 

Civic Architects: Jan Lebbink, Rick ten Doeschate, Gert Kwekkeboom en hun collega’s zijn niet alleen profs maar ook doordenkers – intrigerend bovendien om te zien hoe ambitieus ze hun bureau runnen. Opvallend daarbij is hun focus op publieke gebouwen en infrastructuur. Civic heeft duidelijk een visie op hoe zij zich willen presenteren en op wat zij hun opdrachtgever te bieden hebben.

Jan Lebbink, Gert Kwekkeboom en Rick ten Doeschate

 

 

 

 

 

Studio Prototype: Jeroen Spee en Jeroen Steenvoorden zijn topprofs, werken zeer zorgvuldig en hebben een interessante aanpak: bij alle projecten ontwikkelen ze een prototype en bieden zo hun opdrachtgever tastbare inzichten.

Jeroen Spee en Jeroen Steenvoorden

 

 

 

 

 

 

IWT: Chantal Schoenmakers en Bastiaan Kalmeyer hebben een intrinsieke drang naar nieuwe poëtische architectuur, koppelen maatschappelijke relevantie aan mooie ontwerpen en tonen meerwaarde op sociaal vlak én voor de stad. En dat alles weten ze ook nog te vertalen naar toekomstbestendige verdienmodellen.

Bastiaan Kalmeyer en Chantal Schoenmakers

 

 

 

 

 

Ontmoet de finalisten 6 juni op de Provada 
De vier finalisten worden door Synchroon gepresenteerd tijdens een ‘meet & greet’ op 6 juni om 12.30 uur op de Provada in Rai Amsterdam, hal 12, standnummer 41. Om 15.30 uur kan men hen eveneens ontmoeten bij de grote Synchroon-borrel.

Juryteam
De jury bestaat, naast Do Janne Vermeulen (Team V), uit Joost Baks van Space Encounters (en winnaar van de eerste Next Step Award), Hedwig Heinsman van DUS Architects, Nanne de Ru van Powerhouse Company en Anne van der Zwaag van OBJECT Rotterdam. Ook BNA-directeur Fred Schoorl en Synchroon-directeur Tobias Verhoeven zijn als initiatiefnemers betrokken, al hebben zij geen stemrecht.

Algemeen: Laatste BNA nieuws

Nieuws / 19 feb, 2019

Caroline Bos over inclusief beleid UNStudio

UNStudio organiseert voor haar medewerkers een aantal keer per jaar UNS Talks: interne inspirerende lezingen over uiteenlopende onderwerpen, waaronder...

Caroline Bos over inclusief beleid UNStudio

Nieuws / 18 feb, 2019

De aanbestedingspraktijk: kleine stapjes voorwaarts

De Aanbestedingspraktijk blijft problematisch. Desondanks  zijn recente ontwikkelingen te bespeuren die de praktijk verbeteren. De adviezen van de Commissie van Aanbestedingsexperts en het Programma Beter aanbesteden dragen bij aan een betere selectiecultuur. Onlangs heeft de

De aanbestedingspraktijk: kleine stapjes voorwaarts

Nieuws / 14 feb, 2019

Wees realistisch, eis het onmogelijke

 Jort Kelder is juryvoorzitter van de 2019-verkiezing van BNA Beste Gebouw van het Jaar. Als opwarmer stelden we Jort wat gerichte vragen. We kregen waar we op hoopten: prikkelende antwoorden. ‘Laten we in hemelsnaam starten

Wees realistisch, eis het onmogelijke

Nieuws / 05 feb, 2019

Ledenraadverkiezing 2019

In de week van 25 februari a.s. vindt de digitale verkiezing voor de ledenraad van de BNA plaats. Via deze verkiezing kan ieder BNA bureaulid stemmen op de kandidaat / bureaudirecteur die naar zijn idee

Ledenraadverkiezing 2019

Inloggen op BNA

(Sluiten)