Krijgt Bouwbesluit betere toegankelijkheidsregels?

Minister De Jonge wil toegankelijkheid van gebouwen voor mensen met een beperking via het Bouwbesluit aanpakken

13 maart 2018

Minister De Jonge ontvouwde zaterdag 3 maart in een vraaggesprek in het tv-programma KASSA plannen om minister Ollongren te vragen het Bouwbesluit aan te passen. Hij deed deze uitspraak bij de uitreiking van de prijs uit als meest toegankelijke gemeente van Nederland in 2018.  Aanpassen van het Bouwbesluit is een wijziging van het kabinetsbeleid op dit punt. Het kabinet zet het VN-verdrag van de rechten van de mens met een beperking tot nu toe vooral met vrijwillige maatregelen om. De minister werd geïnterviewd over de concrete maatregelen die het kabinet neemt om de toegankelijkheid van gebouwen te verbeteren. Hierbij werd minister geconfronteerd met de constatering van de BNA dat het huidige Bouwbesluit slechts in zeer beperkte wijze toegankelijkheid borgt.

Nu slechts vrijwillige  maatregelen
Op dit moment bestaan er alleen vrijwillige afspraken met de bouwsector om de toegankelijkheid van gebouwen te verbeteren. Dit is vastgelegd in een actieplan dat minister Ollongren onlangs naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De BNA ondersteunt dit actieplan en bereidt op dit moment samen met BNA Academie een masterclass toegankelijkheid voor.

Het fragment over het Bouwbesluit, de visie van de BNA en de toezegging van de minister is via deze link terug te zien: https://kassa.bnnvara.nl/media/382833 het interview begint vanaf minuut 5.30.

Algemeen: Laatste BNA nieuws

do 22 mrt 2018

BNA Live 2018: Groningen

  • Type: overig
  • Locatie: De Zwarte Hond
  • Organisatie: BNA
  • Onderwerp: BNA BNA Netwerken
BNA Live 2018: Groningen

do 22 mrt 2018

BNA Live 2018: Enschede

  • Type: overig
  • Locatie: IAA architecten, Enschede
  • Organisatie: BNA
  • Onderwerp: BNA BNA Netwerken
BNA Live 2018: Enschede

Nieuws / 17 jul, 2017

Architectenbureaus zetten in op duurzaamheid

De ambitie om duurzame gebouwen te realiseren is bij architecten flink gegroeid. Vonden architecten voorheen dat voor de realisatie van duurzame gebouwen vooral de opdrachtgevers aan zet zijn nu vinden architectenbureaus hun eigen verantwoordelijkheid hiervoor

Architectenbureaus zetten in op duurzaamheid

Nieuws / 01 sep, 2016

Omgevingswet: update en lobby BNA

De totstandkoming van de Omgevingswet is één van de grootste wetgevingsoperaties ooit in Nederland. Hoewel de beoogde inwerkingtreding pas in 2018 is, wordt er achter de schermen al jarenlang hard gewerkt. Met succes: de Tweede en

Omgevingswet: update en lobby BNA

Inloggen op BNA

(Sluiten)