Juridisch advies voor leden

Juridische zaken

Informatie over allerlei juridische zaken waar architecten mee te maken krijgen, zoals auteursrecht, Algemene Privacy Verordering (AVG), bouwrecht en aansprakelijkheid.

Een architectenbureau heeft regelmatig te maken met juridische zaken. Een groot deel daarvan kan je goed zelf afhandelen, soms moet je een advocaat inschakelen. Maar het komt ook voor dat je bureau met een kleine vraag zit, of twijfelt of er nou wel of niet een expert in de hand moet worden genomen. Als BNA-lid is er voor die gevallen ondersteuning bij juridische zaken.

Dus mocht je een juridische vraag hebben die brancherelevant is, stuur deze dan per de mail naar juridischezaken@bna.nl. Beschrijf kort de casus en waarom je hiervoor ondersteuning vanuit de BNA nodig hebt. We nemen jouw vraag dan uiterlijk binnen 2 dagen in behandeling.

Heb je een individuele ondernemersvraag over contractrecht, algemene voorwaarden (DNR), aanbestedingsrecht, verzekeringsrecht (aansprakelijkheid) dan bieden wij de mogelijkheid jouw vraag via juridischezaken@bna.nl door te zetten naar BNA Juridisch Spreekuur.

Juridisch Spreekuur exclusief voor BNA-leden

Speciaal voor onze leden bieden wij de mogelijkheid om via het Juridisch Spreekuur een jurist-advocaat / verzekeringsexpert in te schakelen die gespecialiseerd is in het rechtsgebied van jouw vraag. De eerste 30 minuten zijn meestal voldoende om verder op weg geholpen te worden.

De partners met wie we hierin, naast onze servicepartners AON en ACHMEA | Centraal Beheer, samenwerken, zijn:
Aardema Van Boetzelaer Advocaten, Benthem Gratama Advocaten, Construct Advocaten, DVLP advocaten, HBR advocaten, Holla legal & tax, La Gro Geelkerken advocaten en QL Risk & Insurance Management.