Lidmaatschapsvoordelen

Bent u lid van de BNA, dan geniet u uiteraard allerlei voordelen, zoals kortingsregelingen, verzekeringen en advies bij praktische en inhoudelijke vragen.

Veel bekeken:

Online advies

Onder Advies vindt u de belangrijkste zaken die u helpen bij de dagelijkse praktijk: algemene informatie over aanbestedings- en contractenrecht, algemene leveringsvoorwaarden (DNR en CR), ondernemerschap en bouwregelgeving.

Specifiek advies

Voor specifieke vragen over verschillende onderwerpen verwijzen we u graag naar onderstaande adviseurs en organisaties:

 • Architectenselecties en lopende aanbestedingen
  Voor vragen over aanbestedingen, prijsvragen en andere selectieprocedures kun je het best contact opnemen met Michel, de beleidsmedewerker aanbesteden en contracteren. Hij kan de vragen beantwoorden of je eventueel doorverwijzen naar instellingen en adviseurs waarmee de BNA samenwerkt op het gebied van architectenselecties.
  Neem contact op met: Michel Geertse, beleidsmedewerker aanbesteden en contracteren T 020-5553632 E mgeertse@bna.nl
 • Arbeidsrecht en cao
  De BNA Helpdesk Arbeidszaken is in 2013 overgedragen aan de Stichting Fonds Architectenbureaus (SFA). De SFA is door de BNA en de vakbonden opgericht om architectenbureaus in sociaal-economisch opzicht optimaal te laten functioneren. Heeft u vragen of zoekt u informatie over arbeidsvoorwaarden, arbeidsmarkt en arbeidsomstandigheden, dan kunt u bij de SFA terecht. U kunt zich verder aanmelden voor de nieuwsbrief over de laatste ontwikkelingen en wetswijzigingen ten aanzien van arbeidszaken. Op het loopbaanplatform vindt u daarnaast advies, coaching en workshops die bureaus en hun medewerkers ondersteunen. U kunt voor meer informatie terecht op: Stichting Fonds Architectenbureaus SFA of neem contact op.
 • Bouwregelgeving
  Voor vragen over het bouwbesluit, de STB en de Elementenmethode NL/SfB heeft de BNA met een aantal externe adviseurs afspraken over gratis korte adviesvragen. Neem hiervoor contact op met:
  Alexander Pastoors, beleidsmedewerker techniek en bouwregelgeving
  T 020 5553650, E apastoors@bna.nl
 • Juridische zaken
  Zit u met een juridische vraag en wilt u op weg worden geholpen? Denk dan eens aan het ‘juridisch spreekuur‘ van de BNA.
 • Ondernemerszaken
  MKB Adviseurs
  T 015-219 13 50, E ondernemen@mkbadviseurs.nl

Ook voor leden

Let op: de BNA kan geen gedetailleerd juridisch advies geven over specifieke contracten of dossiers, hiervoor is de juridische beoordeling nodig van een gespecialiseerd jurist.

Algemeen: Laatste BNA nieuws

di 12 dec 2017 - wo 31 jan 2018

Reinvent the habit

 • Type: overig
 • Organisatie: Thorb
Reinvent the habit

do 14 dec 2017

BNA netwerk Twente nieuwe stijl

 • Type: netwerkbijeenkomst
 • Locatie: Oerboerderij Erve Middelkamp, De Lutte.
 • Organisatie: BNA Twente
 • Onderwerp: BNA Netwerken
BNA netwerk Twente nieuwe stijl

Nieuws / 03 jan, 2017

Bureaus verwachten lichte stijging aantal medewerkers in 2017

Een kwart van de architectenbureaus verwacht een stijging van het aantal medewerkers. Bijna zeven van de tien bureaus schat in dat het aantal medewerkers ongeveer gelijk blijft. Dat blijkt uit de BNA Conjunctuurmeting najaar 2016, die

Bureaus verwachten lichte stijging aantal medewerkers in 2017

Nieuws / 23 nov, 2016

BNA lanceert Richtlijn Gezonde Architectenselecties

Vandaag publiceert de BNA de Richtlijn Gezonde Architectenselecties. Doel van de richtlijn is de financiële en creatieve uitputtingsslag van de architectenbranche een halt toe te roepen. Fred Schoorl, BNA-directeur: “Gemeenten, scholen, het rijk, aannemers ondersteunen

BNA lanceert Richtlijn Gezonde Architectenselecties

Nieuws / 16 nov, 2016

Architectenbranche optimisme en kwetsbaarheid

Concurrentiedruk, rol en schaalgrootte bureaus bepalen verdienkracht Bijna de helft van de architectenbureaus verwacht voor heel 2017 een stijging van de omzet en het aantal opdrachten. Dit blijkt uit de recente BNA Conjunctuurmeting najaar 2016.

Architectenbranche optimisme en kwetsbaarheid

Nieuws / 15 nov, 2016

Praat mee over de cao inzet van de BNA

De huidige cao loopt tot en met 28 februari 2017. Begin 2017 starten de onderhandelingen over een nieuwe cao. De BNA wil de nieuwe cao zo vormgeven dat bureaus goed kunnen blijven inspelen op de

Praat mee over de cao inzet van de BNA

Inloggen op BNA

(Sluiten)