Kwaliteitsborging / wet- en regelgeving bouw

Info en toetsing relevante Bouwbesluit en NEN-normen

Wanneer de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen wordt ingevoerd, wordt het vastleggen van het toetsen aan het Bouwbesluit in de ontwerpfase nog belangrijker. De BNA en BRIS zijn daarom een samenwerking aangegaan om jou als lid voordeel te bieden.

Ontwerpen is je vak en je passie. Je luistert goed naar de wensen van je opdrachtgevers. Sterker nog, je overtreft ze in hun verwachtingen. Wet- en regelgeving is dan niet direct het meest stimulerende voor de creativiteit. Maar je wilt wel tevreden opdrachtgevers en kwaliteit leveren. Dus hoe doe je dat? Eigenlijk heel eenvoudig.

BRIStoets
In BRIStoets selecteer je heel eenvoudig voor welke gebruiksfunctie je wat gaat ontwerpen. Dan verschijnen automatisch alle relevante Bouwbesluitartikelen waaraan je bouwplan moet voldoen. Zo toets je direct of je bouwplan aan alles voldoet. Je geeft daarmee je opdrachtgever een kant en klaar dossier.

BRISwarenhuis
Met BRISwarenhuis bespaar je tijd. Zo heb je altijd en overal de Bouwbesluitartikelen en aangestuurde NEN-normen bij de hand. Ook als je een oudere versie moet raadplegen. Geen eigen updates of installatie nodig. Wij doen dat automatisch voor je. Weer een zorg minder.

VDNDP Bouwingenieurs B.V.
Wilma Visser, bestekdeskundige en associatie partner

“VDNDP heeft 2 vestigingen en we werken regelmatig op locatie in verschillende projectteams. Daarom is het voor ons erg prettig om overal toegang te hebben tot de programma’s. Wij hoeven geen updates te verzorgen, alles is altijd actueel. En op het moment dat we een extra module nodig hadden, was het erg snel geregeld. BRIStoets is een goede tool voor de interne kwaliteitscontrole, om te controleren of onze plannen aan het Bouwbesluit voldoen. We kunnen het gewenste toetsniveau zelf instellen en het is erg gebruiksvriendelijk.”

LEVS architecten
Juul Reusen, architect/projectleider

“Bij LEVS werken we volgens procedures waarmee we aan de opdrachtgever tonen dat onze ontwerpen aan de wet- en regelgeving voldoen. De opdrachtgever krijgt daar bewijs van. Daarom toetsen wij onze bouwplannen met BRIStoets. En waar verdieping van kennis nodig is, raadplegen wij  het Bouwbesluit en de aangestuurde NEN-normen. Dit kan heel eenvoudig via de koppeling in BRIStoets naar BRISwarenhuis. Zo zijn wij ook zeker dat voor de meest effectieve oplossing is gekozen.”

Voordeel BNA-leden
Als BNA-lid krijg je als je een licentie afneemt voor zowel BRISwarenhuis als BRIStoets 10% korting op de jaarlijkse licentiekosten van beide programma’s.

Gebruikmaken van het ledenvoordeel?
Meer informatie vind je op BRIS. Heb je vragen of wil je een demonstratie? Neem dan contact met BRIS op. Stuur een e-mail naar bris@bris.nl of bel 010 763 2000. Geef meteen aan dat je BNA-lid bent.

Algemeen: Laatste BNA nieuws

wo 12 dec 2018

Verbouw en transformatie

  • Type: cursus
  • Locatie: Amsterdam (ntb)
  • Organisatie: BNA Academie
  • Onderwerp: REGELGEVING
Verbouw en transformatie

Nieuws / 05 dec, 2018

De architectenbranche: een veld in transformatie

Het veld waarin architecten werkzaam zijn, is in de afgelopen twee decennia drastisch gewijzigd. Nieuwe regels, nieuwe spelers, nieuwe technologie en een diepe economische crisis hebben gevestigde verhoudingen en relaties in het veld waarin architectenbureaus

De architectenbranche: een veld in transformatie

Nieuws / 04 dec, 2018

Nieuwe aanvragen BNA-lidmaatschap

Overeenkomstig artikel 1a van het Huishoudelijk Reglement hebben de hieronder genoemde bureaus een verzoek om toelating bij de BNA ingediend: Archivolt Architectuur Studio, Almelo BoomBoomBoomArchitects, Maastricht BURO-S ARCHITECTS, Den Haag Civic Architects, Amsterdam IWT, Rotterdam Architectenbureau

Nieuwe aanvragen BNA-lidmaatschap

Nieuws / 04 dec, 2018

Aanbestedingstafel #6

Op 7 november organiseerde de BNA voor de zesde keer een Aanbestedingstafel om samen met architecten, opdrachtgevers en adviseurs mogelijke verbeteringen van de aanbestedingspraktijk te bespreken. Tenderkosten Fred Schoorl attendeert de aanwezigen op de Handreiking

Aanbestedingstafel #6

Nieuws / 03 dec, 2018

Ondersteuning bij activiteiten van lokale netwerken binnen de BNA

In 2018 zagen bijna tien lokale netwerken het licht en gezamenlijk is voor activiteiten drie keer zoveel budget toegekend dan in 2017. Een teken dat meer leden de weg weten te vinden en dat het

Ondersteuning bij activiteiten van lokale netwerken binnen de BNA

Inloggen op BNA

(Sluiten)