Kwaliteitsborging / wet- en regelgeving bouw

Info en toetsing relevante Bouwbesluit en NEN-normen

Wanneer de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen wordt ingevoerd, wordt het vastleggen van het toetsen aan het Bouwbesluit in de ontwerpfase nog belangrijker. De BNA en BRIS zijn daarom een samenwerking aangegaan om jou als lid voordeel te bieden.

Ontwerpen is je vak en je passie. Je luistert goed naar de wensen van je opdrachtgevers. Sterker nog, je overtreft ze in hun verwachtingen. Wet- en regelgeving is dan niet direct het meest stimulerende voor de creativiteit. Maar je wilt wel tevreden opdrachtgevers en kwaliteit leveren. Dus hoe doe je dat? Eigenlijk heel eenvoudig.

BRIStoets
In BRIStoets selecteer je heel eenvoudig voor welke gebruiksfunctie je wat gaat ontwerpen. Dan verschijnen automatisch alle relevante Bouwbesluitartikelen waaraan je bouwplan moet voldoen. Zo toets je direct of je bouwplan aan alles voldoet. Je geeft daarmee je opdrachtgever een kant en klaar dossier.

BRISwarenhuis
Met BRISwarenhuis bespaar je tijd. Zo heb je altijd en overal de Bouwbesluitartikelen en aangestuurde NEN-normen bij de hand. Ook als je een oudere versie moet raadplegen. Geen eigen updates of installatie nodig. Wij doen dat automatisch voor je. Weer een zorg minder.

VDNDP Bouwingenieurs B.V.
Wilma Visser, bestekdeskundige en associatie partner

“VDNDP heeft 2 vestigingen en we werken regelmatig op locatie in verschillende projectteams. Daarom is het voor ons erg prettig om overal toegang te hebben tot de programma’s. Wij hoeven geen updates te verzorgen, alles is altijd actueel. En op het moment dat we een extra module nodig hadden, was het erg snel geregeld. BRIStoets is een goede tool voor de interne kwaliteitscontrole, om te controleren of onze plannen aan het Bouwbesluit voldoen. We kunnen het gewenste toetsniveau zelf instellen en het is erg gebruiksvriendelijk.”

LEVS architecten
Juul Reusen, architect/projectleider

“Bij LEVS werken we volgens procedures waarmee we aan de opdrachtgever tonen dat onze ontwerpen aan de wet- en regelgeving voldoen. De opdrachtgever krijgt daar bewijs van. Daarom toetsen wij onze bouwplannen met BRIStoets. En waar verdieping van kennis nodig is, raadplegen wij  het Bouwbesluit en de aangestuurde NEN-normen. Dit kan heel eenvoudig via de koppeling in BRIStoets naar BRISwarenhuis. Zo zijn wij ook zeker dat voor de meest effectieve oplossing is gekozen.”

Voordeel BNA-leden
Als BNA-lid krijg je als je een licentie afneemt voor zowel BRISwarenhuis als BRIStoets 10% korting op de jaarlijkse licentiekosten van beide programma’s.

Gebruikmaken van het ledenvoordeel?
Meer informatie vind je op BRIS. Heb je vragen of wil je een demonstratie? Neem dan contact met BRIS op. Stuur een e-mail naar bris@bris.nl of bel 010 763 2000. Geef meteen aan dat je BNA-lid bent.

Algemeen: Laatste BNA nieuws

Nieuws / 19 apr, 2019

De Stad van de toekomst – Stad maken in tijden van grote transities

De door BNA Onderzoek gecoördineerde ontwerpstudie naar de stad van de toekomst, die een jaar duurde, heeft tien ontwerpvisies voor de vijf grootste steden van Nederland opgeleverd. Deze zijn nu gebundeld in een boek en

De Stad van de toekomst – Stad maken in tijden van grote transities

Nieuws / 18 apr, 2019

Akkoord cao architectenbranche 2019-2021

Begin april is de ledenraadpleging afgerond en op 17 april hebben alle cao-partijen (BNA, FNV, CNV, de Unie) definitief ingestemd met de nieuwe cao 2019-2021 voor de architectenbranche. Voor de cao wordt bij het ministerie

Akkoord cao architectenbranche 2019-2021

Nieuws / 16 apr, 2019

Leve de architectuur, vier de verschillen!

Update:  De discussie over de renovatie van Het Binnenhof zwelt met de dag aan. Adriaan Mout (LEVS Architecten) schreef een prikkelende blog op de Cobouw.nl en BNA-lid Joost Ector sprak er met wijze woorden over

Leve de architectuur, vier de verschillen!

Nieuws / 16 apr, 2019

Concept handvatten voor concrete aanpak circulair bouwen gereed

Drie actieteams van CB’23 (Circulair Bouwen 2023) hebben ieder een concept leidraad opgesteld met handvatten voor de concrete aanpak van circulair bouwen: Actieteam Framework circulair bouwen, Actieteam Paspoorten voor de bouw en Actieteam Meten van

Concept handvatten voor concrete aanpak circulair bouwen gereed

Inloggen op BNA

(Sluiten)