Voldoe je aan de strenge AVG eisen?

Leden ontvangen 50% korting op het ‘AVG-programma voor het MKB’

Vanaf 25 mei a.s. moeten alle organisaties – dus ook bedrijven – voldoen aan de nieuwe privacyregels die zijn vastgelegd in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en dit kunnen aantonen. De regels hebben betrekking op gegevens van personen, zoals klanten, potentiële klanten, medewerkers, leveranciers enz..

De AVG stelt strenge eisen aan de omgang met persoonsinformatie. Wie er niet aan voldoet, kan hoge boetes krijgen, bovendien zijn bestuurders van de onderneming persoonlijk aansprakelijk. De wet eist een inspanningsverplichting. Je moet kunnen aantonen dat je er alles aan hebt gedaan om de privacy te waarborgen. In de praktijk betekent dat: ICT-systemen op orde, beveiliging van computers en telefoons, contracten sluiten met derden over uitwisseling van gegevens, vastleggen wie in de organisatie de persoonlijke gegevens mag inzien en behandelen en instructie van alle personeelsleden.

Leden korting op AVG-programma
BNA-leden ontvangen 50% korting op het ‘AVG-programma voor het MKB’, een handig hulpmiddel om te voldoen aan de verplichtingen van de nieuwe privacywetgeving en niets te vergeten. Het online stappenplan geeft aan de hand van duidelijke instructies en uitleg aan wat er moet gebeuren op ICT-gebied, met medewerkers, met contracten en alle andere zaken. Na het invullen kun je een verklaring opvragen, waarmee je duidelijk kunt maken aan de verplichtingen van de wet te hebben voldaan. Het programma is gebruiksvriendelijk en ontdaan van moeilijke juridische taal. Mocht er toch hulp nodig zijn, dan kan je terecht bij specialisten.

De vergoeding voor het gebruikmaken van het AVG-programma hangt af van de omvang van jouw bedrijf en het aantal medewerkers. Kijk voor het vergoedingen overzicht op www.avgvoorhetmkb.nl  Meer informatie over het aanbod en de speciale kortingscode is alleen toegankelijk voor leden.

bekijk ledenkortingscode
 

Bij problemen met het inloggen kun je contact opnemen met E administratie@bna.nl of T 020 555 3628.

BNA helpt
Heb jij inmiddels jouw weg gevonden door dit oerwoud aan informatie, of kun jij hierbij nog wat hulp gebruiken? De BNA heeft verschillende mogelijkheden om jouw organisatie voor te bereiden op de handhaving van de AVG of een verzekering als het mis is gegaan:

Wil je ook gebruikmaken van het AVG-programma en 50% collectiviteitskorting ontvangen, maar ben je nog geen lid? Meld je nu aan als BNA-lid.

Algemeen: Laatste BNA nieuws

Nieuws / 11 jan, 2018

Nieuwe privacy-verplichtingen, ook voor MKB-bedrijven

Vanuit onze leden krijgen we steeds vaker vragen over de wettelijke verplichtingen die zijn vastgelegd in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Vanaf 25 mei 2018 moeten namelijk alle organisaties – dus ook bedrijven – voldoen

Nieuwe privacy-verplichtingen, ook voor MKB-bedrijven

Inloggen op BNA

(Sluiten)