Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E)

Week van de RI&E (11 t/m 15 juni)

U bent als werkgever wettelijk verplicht een actuele Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) te hebben. Doel van deze RI&E is de arbeidsrisico’s in kaart te brengen om zo de gezondheid en veiligheid in het bedrijf te bevorderen. Tijdens de Week van de RI&E (11 t/m 15 juni) is hier extra aandacht voor, met als thema: ‘Beperk verzuim en verloop, begin bij de RI&E’.

De Risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) is verplicht voor alle werkgevers (behalve ZZP’ers). U kunt deze zelf uitvoeren of door een deskundige laten doen. Voert u de RI&E zelf uit en maakt u geen gebruik van een goedgekeurd instrument, of heeft u meer dan 25 werknemers, dan moet u de RI&E laten toetsen door een gecertificeerde arbodienst of deskundige. Het Plan van aanpak is een verplicht onderdeel van de RI&E. De Inspectie SZW controleert of de RI&E van uw bedrijf actueel, compleet en – indien nodig – getoetst is.

Heeft u een actuele RI&E?

Als gecertificeerde arbodienst voert ArboNed RI&E’s uit in onze branche of zorgt voor toetsing van zelf uitgevoerde RI&E. Weet u of u verplicht bent een RI&E uit te voeren en/of deze moet laten toetsen? Check het direct via dit overzichtelijke stroomschema van ArboNed.

Meer informatie

De Week van de RI&E is een initiatief van het Steunpunt RI&E in samenwerking met de sociale partners om extra aandacht te vragen voor veilig en gezond werken, met als basis de risico-inventarisatie- en evaluatie (RI&E). Nieuwsgierig wat het uitvoeren van RI&E u oplevert? Check dan de speciale RI&E pagina op de website van ArboNed.nl.

Algemeen: Laatste BNA nieuws

Inloggen op BNA

(Sluiten)